Каде по добар купечки ајвар и лутеница?

• Креатор на темата Креатор на темата valvoline
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Mnogu kompanii i mali proizvoditeli na ajvar i lutenica ima na pazarov, so gi plasiraat svoite proizvodi vo razlicni marketi. Covek ne moze sve da gi proba pa eve pisete ovde predlozi i vasi iskustva sto i kade da se kupi.
Eve jas prv, mi se dopaga ajvarot od stokomak i so top cena e, ne e los od diem mada ne e dobro przen, mamas ne e niso posebno a e baagi skapicok. Hina ajvarot i lutenicata isto ne se losi. Ajde sega vie so vasite predlozi. Moze i za druga zimnica osven ajvar i lutenica, razbira se.
:icon_lol:

Од Стокомак ајварот е на Хина производство, затоа ти се допаѓаат двата.

Од Стокомак пикантниот ми е подобар, благиот е многу водест.

Sunny у кам е најдобар ајвар за ефтино, 126 ден мислам беше.
Само да не се заебе некој, стриктно домашен Сани, никако од поевтиниот - индустрискиот, не се става в уста.

Добар а ефтин имаа Јоми (од Велес мислам беа), а добар а скап имаат Мама'с.
Другиве купечки што сум ги пробал беа мање више лошички.

Добар а ефтин имаа Јоми (од Велес мислам беа), а добар а скап имаат Мама'с.
Другиве купечки што сум ги пробал беа мање више лошички.

Мамас више на маркетинг удира него што е добар ајварот, не е нешто нарочито подобар а дупло поскап од други.

VIPRO Гевгелија го прават најдобриот купечки ајвар. Мада тешко се наоѓаат по супермаркети.
Се оди тоа во извоз.

лесно се наоѓаат и IMO не се добри
Од Sunny се секако подобри.
Од Mama's полоши. ама па кога ќе видиш тегла Мамас 220ден. а Випро 130-140 и те како ќе ти се слади. :)

Инаку бидете мажи и пробајте Bonum Домашен ајвар која миризба и вкус го има тоа срање. Цела тегла фрлив. В уста не се става.

Од претходно кажаните, само мамас ми е познат,стварно е скапичок,ама за мене, тој е нај добар
Па ако може ставете сликичка и од другите:)

1_big.jpg

Мамас никако. Земав пред 1 месец и одма го фрлив. Никаков. Со лушпи и семки внатре.[DOUBLEPOST=1538403078][/DOUBLEPOST]
VIPRO Гевгелија го прават најдобриот купечки ајвар. Мада тешко се наоѓаат по супермаркети.
Се оди тоа во извоз.

Само во извоз и во неколку продавничи во Гевгелија. Во другите градови многу потешко е да се најде. Иначе моја роднина работи таму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom