Каде по добар купечки ајвар и лутеница?

  • Креатор на темата Креатор на темата valvoline
  • Време на започнување Време на започнување
Nema nikade dobar kolku domasniot. Tocka

Ne jadam ajvar ama kako sto gledam vo stokomak imat nesto priblizno lani kupiv edna tegla, skoro kako domasen ali pak nesporedliva razlika. Od domasno po ubavo nema. Sve ostatok frlanje pari samo.
 
Nema nikade dobar kolku domasniot. Tocka

Ne jadam ajvar ama kako sto gledam vo stokomak imat nesto priblizno lani kupiv edna tegla, skoro kako domasen ali pak nesporedliva razlika. Od domasno po ubavo nema. Sve ostatok frlanje pari samo.
se ok be druze, ama domasniot treba nekoj da go prai. a bogami i kaj kupeckive se podobar izbor ima, pa realno veke ne se isplati da se ebavas da prais doma.
 
Љубопитен сум,не ме водело да купувам готов ајвар од маркет. Главното прашање ми е .... Како го нарекуваат во Македонија,на етикета, АЈВЕР или АЈВАР ? Запознаен сум дека педерине од горе,Словенците,шо не е фер,си го брендираа за свое,името Ајвар. Како оди името на терен во Македонија? Ако е Ајвер,државата мора да отвори спор со Словенија по ова прашање ....Со кое право присвојуваат,ако се браќа,со овој чин,ни удираат нож в грб .
 
Sunny у кам е најдобар ајвар за ефтино, 126 ден мислам беше.
da ne e istiot od stokomak samo pod druga marka za kam. na ovoj od stokomak delicia mislam marka bese.[DOUBLEPOST=1538407255][/DOUBLEPOST]
Postarite obicno imat tradicija da pravat. Kje gledas od babi od rodi da kares po 3-4 tegli od sekogo :D
Ne bre nikoj veke ne prai. Ni dinosaurusite ne se nafakaat, mozda po selata a vo skopje ova ti e veke od tie umrenite zanaeti. :v
 
Последно уредено:
da ne e istiot od stokomak samo pod druga marka za kam. na ovoj od stokomak delicia mislam marka bese.[DOUBLEPOST=1538407255][/DOUBLEPOST]
Ne bre nikoj veke ne prai. Ni dinosaurusite ne se nafakaat, mozda po selata a vo skopje ova ti e veke od tie umrenite zanaeti. :v

Различен е, овој на кам има вкус баш како домашен ајвар, тој на стокомак ко индустриски ми делуваше
 
A ima li neso interesno od ovie ko domasen ama pakirano u golemi konzervi ko na vremeto, pa doma uste ednas ubavo da se proprzi?[DOUBLEPOST=1538407947][/DOUBLEPOST]
Гледај само домашен да пишува на теглата зошто има два и се многу слични лепенките
da,da onoj eftiniot industriski ni svinjite ne bi go srkale :v
 
Многу голема и тешка работа е дома да направиш ајвар. Сега барем има и машина за бркање и ви се намалува работата за 5 саати. И да немаш не е којзнае каква филозофија и инвестиција за да ја направите сами.

Стварно не знам како може да ви се допаѓа тој купечкиот или не бирате што јадете, само друг да го прави.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
 
Многу голема и тешка работа е дома да направиш ајвар. Сега барем има и машина за бркање и ви се намалува работата за 5 саати. И да немаш не е којзнае каква филозофија и инвестиција за да ја направите сами.

Стварно не знам како може да ви се допаѓа тој купечкиот или не бирате што јадете, само друг да го прави.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Iskreno muckanjeto e najlesnata rabota, pecenjeto taka taka ama lupenjeto e smrt :v.
 
Многу голема и тешка работа е дома да направиш ајвар. Сега барем има и машина за бркање и ви се намалува работата за 5 саати. И да немаш не е којзнае каква филозофија и инвестиција за да ја направите сами.

Стварно не знам како може да ви се допаѓа тој купечкиот или не бирате што јадете, само друг да го прави.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Не се исплати дома да правиш кратко речено, што ќе се мучиш кога у кам го имаш истото нешто дури и подобро, па и да се замарам дома колку тегли се расипале
 
Не се исплати дома да правиш кратко речено, што ќе се мучиш кога у кам го имаш истото нешто дури и подобро, па ии д се замарам дома колку тегли се расипале
Ima dosta narod so ne veruvaat deka moze da se najde soliden kupecki ajvar.
 
Има и доста народ што мисли дека со купечки од 120 ден може да го замени домашниот и ги жалам тие што го купуваат и го јадат. :toe: Подобар е тој од Кам, да сигурно. Ставаат повеќе модри патлиџани за да испадне повеќе, а на составот помал % и демек е без конзерванси. Даваат за тие пари чисто природно.

Дома не може да се расипат теглите ако знаеш како да го конзервираш.
Од купечко само цвекло може да помине затоа што поретко се јаде и поубаво е свежо, а се останато од зимница не е ни приближно исто до она што дома ќе си го направиш.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom