Каде може да најдам? (Општи прашања)

• Креатор на темата Креатор на темата goodman_91
  • Време на започнување Време на започнување
Хемиско чистење и перење има многу во Скопје.

Каде точно ? И кој концепт е подобар, хемиско чистење или сам да ги ставиш за перење (ко на филмовине што е, бар така сум видел не знам точно како иде), оти не за едно две парчиња туку би било малку повеќе. Еднаш на 2-3 недели би се посетувало, со поголема количина на облека.

Каде точно ? И кој концепт е подобар, хемиско чистење или сам да ги ставиш за перење (ко на филмовине што е, бар така сум видел не знам точно како иде), оти не за едно две парчиња туку би било малку повеќе. Еднаш на 2-3 недели би се посетувало, со поголема количина на облека.
Кај нас немам видено перални како по филмовите (но немам ни барано).
Во такви сервиси имам перено во Будимпешта, а имам видено и во Виена.

Хемиско чистење е на посебни парчиња облека од осетлив материјал што не се перат обично (капути, одела, сакоа, некои кошули ...), или за флеки што тешко се вадат. Обично се чистат рачно и со посебни хемикалии.
Според описот што го даде, не ти треба хемиско.

Хемиското перење се наплаќа по парче, а обичното перење по килограм.

Сега немам видено каде и дали има сервиси за перење во Скопје, пред неколку години отворија кај студентскиот дом Гоце Делчев, но мислам дека немаше доволно интерес па го затворија.
Долго време не сум поминат таму, но провери во Ramstore трговскиот, мислам дека кај подрумот имаше дуќан за хемиско чистење но имаа и обично перење. Би требало да има и во другите трговски.
Исто види од листата на Златна Книга: Перење и пеглање - сервиси во Скопје.

Веќе доби убав одговор..ти преостанува само да вртиш на телефони и да си прашаш...но знам дека има многу што си носат гардероба, постелнина па и долен веш, пешкири идр. на перење во овие салони.

Градска перална до Моцарт слаткарница...

Каде во Скопје може да се најдат вакви бричови?

Attachments

• Брич.jpg
    Брич.jpg
    17,4 KB · Прегледи: 22
Каде во Скопје може да се најдат вакви бричови?
Било кој пазар, 50-100 денари.
Жилети исто на пазар, по околу 40 денари.
Ако ти е за поскапи, но нема некоја разлика, провери во ДМ или Веро.
Побитен е жилетот.
Жилети во Тинекс и Веро одамна нема, последно имаше само Gillette Platinum (сини), многу порано имаше и Gillette Stainless (црвени).
Јас користев од црвените, но сега тоа што ќе најдам, обично BiC од пазар.

Каде можам да купам Арко сапун за бричење?

Од брзиве пошти која би ја препорачале како најдобра?
Ми треба за повеќекратно на месечно ниво, врата до врата.

Од брзиве пошти која би ја препорачале како најдобра?
Ми треба за повеќекратно на месечно ниво, врата до врата.
Mozda cudno, ama jas zadovolen od EMS na Makedonska posta . Cesto sum ja koristel I nikogas sum nemal problem. Duri I za pratki vo stranstvo.
Od vrata, do vrata...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom