Каде може да најдам? (Општи прашања)

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.388
Поени од реакции
7.640
Хемиско чистење и перење има многу во Скопје.
Каде точно ? И кој концепт е подобар, хемиско чистење или сам да ги ставиш за перење (ко на филмовине што е, бар така сум видел не знам точно како иде), оти не за едно две парчиња туку би било малку повеќе. Еднаш на 2-3 недели би се посетувало, со поголема количина на облека.

Член од
3 јуни 2009
Мислења
381
Поени од реакции
407
Каде точно ? И кој концепт е подобар, хемиско чистење или сам да ги ставиш за перење (ко на филмовине што е, бар така сум видел не знам точно како иде), оти не за едно две парчиња туку би било малку повеќе. Еднаш на 2-3 недели би се посетувало, со поголема количина на облека.
Кај нас немам видено перални како по филмовите (но немам ни барано).
Во такви сервиси имам перено во Будимпешта, а имам видено и во Виена.

Хемиско чистење е на посебни парчиња облека од осетлив материјал што не се перат обично (капути, одела, сакоа, некои кошули ...), или за флеки што тешко се вадат. Обично се чистат рачно и со посебни хемикалии.
Според описот што го даде, не ти треба хемиско.

Хемиското перење се наплаќа по парче, а обичното перење по килограм.

Сега немам видено каде и дали има сервиси за перење во Скопје, пред неколку години отворија кај студентскиот дом Гоце Делчев, но мислам дека немаше доволно интерес па го затворија.
Долго време не сум поминат таму, но провери во Ramstore трговскиот, мислам дека кај подрумот имаше дуќан за хемиско чистење но имаа и обично перење. Би требало да има и во другите трговски.
Исто види од листата на Златна Книга: Перење и пеглање - сервиси во Скопје.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.100
Поени од реакции
10.138
Веќе доби убав одговор..ти преостанува само да вртиш на телефони и да си прашаш...но знам дека има многу што си носат гардероба, постелнина па и долен веш, пешкири идр. на перење во овие салони.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.032
Градска перална до Моцарт слаткарница...

Член од
5 октомври 2018
Мислења
63
Поени од реакции
39
Каде во Скопје може да се најдат вакви бричови?

Attachments

Член од
3 јуни 2009
Мислења
381
Поени од реакции
407
Каде во Скопје може да се најдат вакви бричови?
Било кој пазар, 50-100 денари.
Жилети исто на пазар, по околу 40 денари.
Ако ти е за поскапи, но нема некоја разлика, провери во ДМ или Веро.
Побитен е жилетот.
Жилети во Тинекс и Веро одамна нема, последно имаше само Gillette Platinum (сини), многу порано имаше и Gillette Stainless (црвени).
Јас користев од црвените, но сега тоа што ќе најдам, обично BiC од пазар.

Член од
1 април 2017
Мислења
283
Поени од реакции
44
Каде можам да купам Арко сапун за бричење?

Член од
3 јуни 2009
Мислења
381
Поени од реакции
407
Член од
1 април 2017
Мислења
283
Поени од реакции
44

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Од брзиве пошти која би ја препорачале како најдобра?
Ми треба за повеќекратно на месечно ниво, врата до врата.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.691
Поени од реакции
6.019
Од брзиве пошти која би ја препорачале како најдобра?
Ми треба за повеќекратно на месечно ниво, врата до врата.
Mozda cudno, ama jas zadovolen od EMS na Makedonska posta . Cesto sum ja koristel I nikogas sum nemal problem. Duri I za pratki vo stranstvo.
Od vrata, do vrata...

Kajgana Shop

На врв Bottom