Каде исчезнаа Нестле чоколадите?

Од Европа не сум пробал чоколадо со години ама ќе го пробам деновиве да видам дали има голема разлика со Милка или Краш.

Ако се слични ќе прејдам на домашен производ :).

А како се викаат чоколадите на Европа?

Оти бе има Нестле ама во поголемите, поскапи пакувања со 200-250 грама, црни, со лешници и слично. А јас пак имам забележано во Тинекс нема ни трага ни глас од Хелманс мајонез ?!

Ги има уште оние Нестле што беа со мислам 70% чоколадо. Тие се поскапи да, ама многу се убави. Барем на мене ми се убави, еднаш во месецот морам да си земам такво :)

Ги има уште оние Нестле што беа со мислам 70% чоколадо. Тие се поскапи да, ама многу се убави. Барем на мене ми се убави, еднаш во месецот морам да си земам такво :)
Сега ме натера да ја сонувам :О

Гринпис го стегна на Нестле. Уште на почетокот на 2010 некаде (еве уште малце 2 години ќе направат) почнаа остра пропаганда против нив, бидејќи Нестле користел некое си палмово масло, поради што страдале тропските шуми во Индонезија.

Охоо
Гринпис го стегна на Нестле. Уште на почетокот на 2010 некаде (еве уште малце 2 години ќе направат) почнаа остра пропаганда против нив, бидејќи Нестле користел некое си палмово масло, поради што страдале тропските шуми во Индонезија.

Охооо...а што сите бурекџилници кај нас го користат тоа палмино масло?!

Охоо

Охооо...а што сите бурекџилници кај нас го користат тоа палмино масло?!
Тужба и до сите бурекџилници. :pos:
Најголем увозник за Македонија : Чеза Комерц, Илинден.http://cezakomerc.com.mk/Pekarstvo.html

Дали само јас мислам дека Хелманс го расипаа од ко се премести производството во Србија?Па после го снема или како.Мислам и Томи ќе го префрлат / е префрлен.Исто и Рама маргаринот и др. производи...

Најголем увозник за Македонија : Чеза Комерц, Илинден.http://cezakomerc.com.mk/Pekarstvo.html

Дали само јас мислам дека Хелманс го расипаа од ко се премести производството во Србија?Па после го снема или како.Мислам и Томи ќе го префрлат / е префрлен.Исто и Рама маргаринот и др. производи...

Не би ги тужеле. Ако е така се треба да се затвори. Ќе се крене востание после во државава. :pos:
--- надополнето: Dec 6, 2011 3:02 PM ---

А скоро се преместени? Зошто мајонез не јадам, а маргаринот Рама не сум го купил од дамна за да пробам и да приметам дали е сменето нешто. :confused:

А скоро се преместени? Зошто мајонез не јадам, а маргаринот Рама не сум го купил од дамна за да пробам и да приметам дали е сменето нешто. :confused:

Рама е можда година дена во производство кај истата фабрика од Добро Јутро маргаринот, дали Витал - Врбас или Дијамант - Зрењанин, не знам точно.Ама некаков чуден вкус на изгорено масла и кај Добро Јутро и кај Рама.Најверојатно е истиот производ со различна марка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom