K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,8%
  • Kick-Boks

Гласови: 194 32,8%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,8%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    592
еве ти добра вежба, додуша не е чекан али можеш да импровизираш :)

кај да најдам вакво нешто на мајка му ? башка ова треба да е и одредена тежина,не треба да земеш какво било...
--- надополнето: 1 јуни 2012 во 14:15 ---
Вреќа да.. ама кажими како на почетник ќе му дадеш да мава на вреќа? ударот не е проста работа.. да беше проста никој немаше да оди на бокс,кик бокс.. Прво се учи позиција,стабилност,глава,гард .. со тек на време кога ќе се усоврши може да мава на вреќа.. каде си видел во клубовите уште недојден чоек да го стават на вреќа?

Добро бе па и ти,иам идено и пред тоа јас на тренинзи,не е дека незнам ништо ебате,што ме направи...би ги вежбал истите работи што ги вежбаме на тренинг,комбинации...

кај да најдам вакво нешто на мајка му ? башка ова треба да е и одредена тежина,не треба да земеш какво било...
--- надополнето: 1 јуни 2012 во 14:15 ---

Добро бе па и ти,иам идено и пред тоа јас на тренинзи,не е дека незнам ништо ебате,што ме направи...би ги вежбал истите работи што ги вежбаме на тренинг,комбинации...

ок.. земи вреќа мавај во неа.. Ама после ако искочиш на спаринг.. или пак имаш мерак по натпревари .. не жали ако ти крвари носот.. мене така ми направија во еден клуб.. уште недојден 4 месеца вежбање вреќа,вреќа.. пуштање на спаринг ми тртнаа една па се замислив малку..видов колку работи треба да научам.. твоја работа ако неќеш не примај совети

ок.. земи вреќа мавај во неа.. Ама после ако искочиш на спаринг.. или пак имаш мерак по натпревари .. не жали ако ти крвари носот.. мене така ми направија во еден клуб.. уште недојден 4 месеца вежбање вреќа,вреќа.. пуштање на спаринг ми тртнаа една па се замислив малку..видов колку работи треба да научам.. твоја работа ако неќеш не примај совети

Кој рече дека не примам бе дечко ? само ти кажав дека не сум до толку почетник,колку што мислиш.

Сум правел до сеа 3 пати спаринг,двата беа со максимум,и не една,10 ги имам испиено,али и доста имам и вратено-што е и целта на ЏКД.

Вреќа да.. ама кажими како на почетник ќе му дадеш да мава на вреќа? ударот не е проста работа.. да беше проста никој немаше да оди на бокс,кик бокс.. Прво се учи позиција,стабилност,глава,гард .. со тек на време кога ќе се усоврши може да мава на вреќа.. каде си видел во клубовите уште недојден чоек да го стават на вреќа?

Значи вака пријателе
за почетник правиме муабет не за некој што се спрема за про борба,прво мора кондиционо да се спремиш на врејќа да се зајачаш малку некое време па фокусерите ке дојдат на ред,самиот збор фокусер кажува по себе,мора прво да се спремиш физички па потоа да одиш на психички а не обратно,џабе имаш техника ако немаш сила,прво силата ја надградуваш со самите тренинзи понатака и техниката ке се усоврши на фокусери спаринзи и др

тоа е мое мислење јас така сум тренирал,вежбав 4 години БОКС,па КИК БОКС и сега ММА. Кога почнав така тренерот ме учеше колку толку имам искуство за тренинг на 14 почнав сега имам 26

Поздрав

вреќа и фокусери се две различни работи за различни цели со едното вежбаш едно со другото друго.не прави компарации од типот вреќа и фокусери како склекови и стомачни ај прави склекови за да можеш после да праиш стомачни нема логика

Значи вака пријателе
за почетник правиме муабет не за некој што се спрема за про борба,прво мора кондиционо да се спремиш на врејќа да се зајачаш малку некое време па фокусерите ке дојдат на ред,самиот збор фокусер кажува по себе,мора прво да се спремиш физички па потоа да одиш на психички а не обратно,џабе имаш техника ако немаш сила,прво силата ја надградуваш со самите тренинзи понатака и техниката ке се усоврши на фокусери спаринзи и др

тоа е мое мислење јас така сум тренирал,вежбав 4 години БОКС,па КИК БОКС и сега ММА. Кога почнав така тренерот ме учеше колку толку имам искуство за тренинг на 14 почнав сега имам 26

Поздрав

Те сваќам што сакаш да ми кажеш.. но ова го напишав од проста причина што кога тренирав дојде едно мало дете.. мислам дека имаше 14 години.. го ставија на вреќа уште вториот тренинг.. го свитка зглобот лелекаше,којзнае како мавал.. Ни покажано,ни објаснето..
Треба вреќа да ама на самиот почеток,првата пола година ништо не го кошта да ја учи само техниката,ротација на колк,враќање рацете во почетен гард итн итн..Прочитав дека тренира само 3 месеца.. му треба повеќе време за да се навикне..

Доаѓаат разни луѓе,некој незнае ни правилно бокс да стегне,затоа едукацијата е на прво ниво.. Највеќе што ми се свиѓаше во Тхе Стронгест беше тоа.. на почеток од 0 почнуваш без разлика колку си вежбал порано.. постепено доаѓаат и фокусери,па и вреќи..

Во нашиве клубови каде што има луѓе што тренираат подолго време не се посветува многу внимание кога ќе дојде почетник.Еден до два тренинзи му се покажува најосновно и после на вреќа или фокусер.Според мене треба најмалце еден-месец вежбање движења,удари,одбрана,гард пред да се стави на вреќа или фокусер.Згора на тоа нема ништо полошо од тоа двајца почетници да си држат на фокусери.Не знаат ни да држат ни да маваат ко што треба.
Ако имаш среќа да се почне во тазе отворен клуб каде што на почеток максимално ќе се посветува на основата зошто сите се почетници.

Вреќата е корисна но не е неопходна и може супер да се спремиш и без вреќа само на почетници им е ќеиф да маваат мислејќи дека секој на улица ќе го скршат од ќотек.

Имам исто мислење со Strenght дека прво треба да се научат движењата и ставовите па дури потоа да се користи вреќа. Исто и Кирца има поента но месец дена вежбање е секако премалку за почетник да научи исправно движење.

Кој ќе ги скокне основните движења и не научи правилно движење (во круг), да одржува правилно растојание и работи со правилна ротација на рацете 10 вреќи како почетник нема да му помогнат без разлика колку е јак или има разорен удар.

Пс. Драган УФЦ топ ти се вежбите со секира и чекан , систем на старите боксери ;).

Educate ја лично само го пратам спортот не се разбирам многу у овие работи али мислам дека треба да ги послушаш момциве ти кажуваат од искуство па ако е до толку кај што тренираш JKD имаш тренер прашај го ќе ти објасни он што да купиш;)

Вреќата е корисна но не е неопходна и може супер да се спремиш и без вреќа само на почетници им е ќеиф да маваат мислејќи дека секој на улица ќе го скршат од ќотек.

Имам исто мислење со Strenght дека прво треба да се научат движењата и ставовите па дури потоа да се користи вреќа. Исто и Кирца има поента но месец дена вежбање е секако премалку за почетник да научи исправно движење.

Кој ќе ги скокне основните движења и не научи правилно движење (во круг), да одржува правилно растојание и работи со правилна ротација на рацете 10 вреќи како почетник нема да му помогнат без разлика колку е јак или има разорен удар.

Пс. Драган УФЦ топ ти се вежбите со секира и чекан , систем на старите боксери ;).

Да гледа некој од страна што немал никаков контакт со кик-бокс/бокс ќе мисли дека е премногу едноставно но уствари има мал милион работи на кои треба да се пази.
И дома вежбање на сите можни работи пред огледало за да се увиди кај се греши е најдобра работа.

Да гледа некој од страна што немал никаков контакт со кик-бокс/бокс ќе мисли дека е премногу едноставно но уствари има мал милион работи на кои треба да се пази.
И дома вежбање на сите можни работи пред огледало за да се увиди кај се греши е најдобра работа.

Тоа е тоа.. Вреќата е најмалата работа.. Најбитен е ставот,стабилноста,брзината на враќање на ударите,како ја движиш главата за време на ударите.. За јачината на ударите има време.. основата мора да се изгради на почетокот..без неа си никој и ништо..

Јас колку што можам колку што знам помогнав се надевам,тоа е моето мислење

http://www.youtube.com/watch?v=jXDTMpAmKgw&feature=fvst

http://www.youtube.com/watch?v=pcpIuBjQpX4&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=1HsdXcJD4Hs&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=PP44vqLwYqY&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=1ei1kVTw23A

http://www.youtube.com/watch?v=oqwLgSCHc7Q&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=O8nIx4CELqk

Поздрав, се надевам ке имате време да ги видите видеава и ќе ме разберете што ми беше муабетот

Preliminary card (Facebook)

Perez defeated Albert via technical submission at 4:22 of round 1. The result was announced as a verbal submission and both participants earned a win bonus. This bout aired on the Fuel TV broadcast after Jury vs Saunders fight.
[edit]​
Preliminary card (Fuel TV)

Proctor defeated Larsen via TKO (knee and punches) at 1:59 of round 1. This bout aired on the FX broadcast after the Jury vs Saunders fight.
Sicilia defeated Marcello via KO (knee and punches) at 2:53 of round 2.
Jury defeated Saunders via submission (guillotine choke) at 4:03 of round 1. This bout aired on the FX broadcast after the Ellenberger vs Kampmann fight
Cruickshank defeated Tickle via unanimous decison (29-27, 29-27, 29-27). Tickle was deducted 1 point in round 1 due to an illegal upkick.
[edit]​
Main card (FX)

Lawrence defeated Cofer via KO (head kick) at 0:19 of round 3.
Holloway defeated Schilling via unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27).
Oliveira defeated Brookins via submission (modified d'arce choke) at 2:42 of round 2.
Chiesa defeated Iaquinta via technical submission (rear naked choke) at 2:47 of round 1.
Kampmann defeated Ellenberger via TKO (knee) at 1:40 of round 2.
[edit]​
Bonus awards

Fighters were awarded $40,000 bonuses.[5]
  • Fight of the Night: Justin Lawrence vs. John Cofer
  • Knockout of the Night: Martin Kampmann and Justin Lawrence
  • Submission of the Night: Michael Chiesa
Каков comeback на Kampmann браво за момчето
Код:
http://www.fightvideomma.com/2012/06/jake-ellenberger-vs-martin-kampmann.html
Welterleight Title Elimintor е најавен меѓу Hendricks vs Kampmann и честито до победникот на 15 сезона на TUF Michael Chiesa:)

2.51 беше за капманн, си ставив 3 евра, милина :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom