K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,8%
  • Kick-Boks

Гласови: 194 32,8%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,8%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    592
Heavyweight Junior dos Santos (c, 239 lb) def. Frank Mir (261 lb) TKO (punches) 2 3:04 Note 1
Heavyweight Cain Velasquez (240 lb) def. Antonio Silva (264 lb) TKO (punches) 1 3:36
Heavyweight Roy Nelson (254 lb) def. Dave Herman (233 lb) KO (punch) 1 0:51
Heavyweight Stipe Miočić (245 lb) def. Shane del Rosario (246 lb) TKO (elbows) 2 3:14
Heavyweight Stefan Struve (255 lb) def. Lavar Johnson (248 lb) Submission (armbar) 1 1:05
Featherweight Darren Elkins (145 lb) def. Diego Brandao (145 lb) Decision (unanimous) (29-28,29-28, 29-28) 3 5:00​
Lightweight Jamie Varner (156 lb) def. Edson Barboza (155 lb) TKO (punches) 1 3:23 Note 2
Middleweight C.B. Dollaway (186 lb) def. Jason Мiller (185 lb) Decision (unanimous) (29-28, 30-26, 29-28) 3 5:00
Welterweight Dan Hardy (170 lb) def. Duane Ludwig (171 lb) KO (punch and elbows) 1 3:51 Note 3
Preliminary Card on Facebook
Lightweight Paul Sass (156 lb) def. Jacob Volkmann (155 lb) Submission (triangle armbar) 1 1:54 Note 6
Light Heavyweight Glover Teixeira (204 lb) def. Kyle Kingsbury (205 lb) Submission (arm-triangle choke) 1 1:53 Note 5
Featherweight Mike Brown (145 lb) def. Daniel Pineda (146 lb) Decision (unanimous) (29–28, 29–28, 29–28) 3 5:00 Note 4
Toooo JDS!!! 5 завршници 4 KOs многу сум пропуштил:( ја вчера ептен касно си дојдов а и не бев ни во состојба да гледам со ова лимитов од T-home ќе цекам 31 па ке си симнам HD снимка :D Браво и за Данецот а и Miocic сигурен сум дека изненадил голем број луѓе:) За Big Country сигурен сум дека го нокаутурал со десна рака и тоа 100%,Cain како што предвидов го средил говедово:)Мислам дека сега треба да се борат Overeem vs Velasquez за позицијата на top contender мислам дека би завршила таа борба во 1вата рунда:) ццц какво какви луѓе се овие од Telekabel ја изгасиле OSN ShowSports 4 лелеле

како што ветив ќе ставам топ 10 листа во сите дивизии кои ги следам.
Heavyweights:

10.Bigfoot Silva
9.Stefan Struve
8.Josh Barnett.
7.Shane Carwin
6.Frank Mir
5.Fabricio Werdum
4.Daniel Cormier
3.Alistair Overeem
2.Cain Velasquez
1.Junior Dos Santos

Light Heavyweights:

10.Alexander Gustaffson
9.Rampage Jackson
8.Phil Davis
7.Rafael Cavalcante
6.Ryan Bader
5.Lyoto Machida.
4.Mauricio Shogun Rua
3.Rashad Evans
2.Dan Henderson
1.Jon Jones

Middleweights:

10.Yushin Okami
9.Rousimar Palhares
8.Chris Wiedmann
7.Tim Boetch
6.Hector Lombard
5.Mark Munoz
4.Michael Bisping
3.Vitor Belfort
2.Chael P. Sonnen
1.Anderson Silva

Welterweights :

10.Rory Macdonnald
9.Jake Shields
8.Jon Fitch
7.Martin Kapmann
6.Ben Askren
5.Jake Ellenberger
4.Johny Hendrix
3.Nick Diaz
2.Carlos Condit
1.Georges St. Pierre

LightWeights:

10. Shinya Aoki
9.Jim Miller
8.Michael Chandler
7.Gray Maynard
6.Eddie Alvarez
5.Gilbert Melendez
4.Anthony Pettis
3.Nate Diaz.
2.Frankie Edgar
1.Ben Henderson

Featherweight:

10.Dennis Siver
9.Dustin Porier
8.Eric Koch
7.Joe Warren
6.Marlon Sandro
5.Korean Zombie
4. Pat Curran
3.Chad Mendes
2.Hatsu Hioki
1.Jose Aldo

наваму незнам точно кој како е во бантам дивизијата.

60626766.jpg

Jorge Javier Loren:''On ima puno iskustva i poštujem ga. No, on ima puno više godina od mene.'':facepalm: Mirko cro cop ''Istina je da sam star. Mogu dati dobru besplatnu lekciju iz kick-boksa. Čak će mu i platiti za to'' :tapp:

Старо старо ама лупат

Е сега ако му се падне Сергеј Ласченко можит и ке догурат до финале,ама ако му се падне Бадр Хари или Даниел Гита :unsure: тешко многу ама сепак може да изненади сепак тој е МИРКО КРО КАП

Сите борби ги има овде

http://gol.dnevnik.hr/clanak/ostali...i-ghita-slavili-pogledajte-svih-12-borbi.html

Хеехех го поздравил Cro Cop со лев аперкат во 2ра рунда:) дајте некое линкче да ја изгледам борбава ако не ве мрзи:)

Интересни топ 10 Hurin поштувам:) ќе ги пишам ја моите за сите категории кога ке можам thats a promise;) само за flyweights топ 5 релативно нова девизија е ова

На 1ви јуни
The Ultimate Fighter 15 Finale
Main card

[edit]

Preliminary card

Фокусери,
вреќа,
заштитен појас ? за почетник,што е подобро ? за вежбање ?

ништо од тоа.. земи гума за заби,убави ракавици,бандажери.. учи правилен удар,детално проучувај како се маваат ударите целата психологија околу нив.. вреќа после една година би ти вршела работа..

ништо од тоа.. земи гума за заби,убави ракавици,бандажери.. учи правилен удар,детално проучувај како се маваат ударите целата психологија околу нив.. вреќа после една година би ти вршела работа..

Гума само неам,ама ќе зеам тоа,ефтино е.

дај ако има нешто линк за гледање што-како...пошто ги знам,не сум до толку труп,али сигурно не ја знам целата психологија,фала Богу нели..:D

Гума само неам,ама ќе зеам тоа,ефтино е.

дај ако има нешто линк за гледање што-како...пошто ги знам,не сум до толку труп,али сигурно не ја знам целата психологија,фала Богу нели..:D

брат за учење на ударите треба многу многу време.. секој почетник мисли дека знае но ударите ќе ги усовршиш после 2-3 години.. пошто има многу многу детали кои се приметуваат на спаринг.. колк,позиција лактови,позиција глава,брзина удар,враќање раце во првобитна положба итн итн.. Една грешка се приметува на спаринг и ќе го јадеш стапот..

барај на јутуб.. пиши Bass Rutten punches .. имаш колку сакаш туторијали..

брат за учење на ударите треба многу многу време.. секој почетник мисли дека знае но ударите ќе ги усовршиш после 2-3 години.. пошто има многу многу детали кои се приметуваат на спаринг.. колк,позиција лактови,позиција глава,брзина удар,враќање раце во првобитна положба итн итн.. Една грешка се приметува на спаринг и ќе го јадеш стапот..

барај на јутуб.. пиши Bass Rutten punches .. имаш колку сакаш туторијали..

Не реков дека сум Тајсон со 1 месец вежбање,за разлика од некои(што ги гледам),јас барем сум свесен за тоа,колку знам а колку незнам...

ќе побарам ова,фала.:)

Фокусери,
вреќа,
заштитен појас ? за почетник,што е подобро ? за вежбање ?

Обратно,прво вреќа па потоа фокусери
значи прво мора да се зајачаат рацете целосно,па потоа се оди на фокусери и понатака се вежба на све за почетник тоа е,вреќата прво обавезно еден месец и пол два активно,многу луѓе знам така на фокусери што почнале прво од незајачани раце пукнале зглобови или шинале и раката отечена со недели
ПРВО ВРЕЌА ПА ФОКУСЕРИ И СО ТЕК НА ВРЕМЕ СВЕ КАКО ШТО СИ ОДАТ ТРЕНИНЗИТЕ

Една вежба од мене една од најаките вежби

- земи голем чекан и наизменично мавај во гума тракторска камионска,ако немаш тоа земи секира и мавај во трупец или земи голем чекан и крши камења

ова е најдобрата вежба многу брзо се зајачува од ова грбот,рацете скоро цело тело поздрав

значи прво мора да се зајачаат рацете целосно,па потоа се оди на фокусери и понатака се вежба на све за почетник тоа е,вреќата прво обавезно еден месец и пол два активно,многу луѓе знам така на фокусери што почнале прво од незајачани раце пукнале зглобови или шинале и раката отечена со недели

- земи голем чекан и наизменично мавај во гума тракторска камионска,ако немаш тоа земи секира и мавај во трупец или земи голем чекан и крши камења

ова е најдобрата вежба многу брзо се зајачува од ова грбот,рацете скоро цело тело поздрав

Од кога сакам ова да го вежбам,не си свесен...само кај да најдам таков чекан,за гума ќе се снајдам... ?

Од кога сакам ова да го вежбам,не си свесен...само кај да најдам таков чекан,за гума ќе се снајдам... ?
еве ти добра вежба, додуша не е чекан али можеш да импровизираш :)

Вреќа да.. ама кажими како на почетник ќе му дадеш да мава на вреќа? ударот не е проста работа.. да беше проста никој немаше да оди на бокс,кик бокс.. Прво се учи позиција,стабилност,глава,гард .. со тек на време кога ќе се усоврши може да мава на вреќа.. каде си видел во клубовите уште недојден чоек да го стават на вреќа?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom