K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,8%
  • Kick-Boks

Гласови: 194 32,8%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,8%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    592
UFC ако си на Telekabel можеш да гледаш на OSN ShowSports 4 ги даваат у живо и плус репризи има и го даваат реалити шоу што е тоа The Ultimate Fighter еве MMA rankings според Sherdog
Код:
http://www.sherdog.com/news/rankings/1/Sherdogs-Official-Mixed-Martial-Arts-Rankings-42147
Според вас кој се топ 5 во свет без ралика на категорија???
ќе почекам во недела ќе пишам ветувам, нека помини 146 :)
ама не верувам да бидат многу разлчни од шердог :)

Топ 5 во свет според мене:
1.Anderson Silva
2.GSP
3.Jon Jones
4.Jose Aldo
5.Frank Edgar

Што би ми кажале што е најдобро,планирам да почну да се занимавам с'с некоју боречку вештину овој лето или од септември.Имам супер физичку спремност вежбам тае бо дома,возу точак нонстоп.Занимавам се с'с физички активности било какви веќ 4-5 године.

http://www.youtube.com/watch?v=g7xxzmkiukQ&feature=bf_prev&list=LLEFYspWAYnIXpEqomelrfLQ

Ги знаете ли борбите без правила - RIO HEROES?
мислам дека UFC ili STRIKEFORCE се дизниленд за ова.
VALE TUDO постои уште од кога грејси за првпат почнале да отвараат школи за BJJ.
само што сега оваа прмоција е андерграунд

Според вас кој се топ 5 во свет без ралика на категорија???

Топ 10 според мене ММА тешкаши

АЛИСТАР ОВЕРЕМ
АНТОНИО РОДРИГО МИНОТАУР НОГИЕРА
РЕНДИ КОТУРЕ
БАС РУТЕН
КЕН ШАМРОК
ЕМИЛИАНЕНКО ФЈОДОР
МИРКО КРО КОП
ЈУНИОР ДОС САНТОС
АНДРЕЈ АРЛОВСКИ
ФРАНК МИР

Топ 5 ММА полутешка

ДАН ХЕНДЕРСОН
РЕМПЕЈЏ ЏЕКСОН
МАУРИСИО ШОГУН РУА
ЧАК ЛИДЕЛ
ЏОН ЏОНС
--- надополнето: 24 мај 2012 во 19:43 ---
k1crocop.jpg

http://gol.dnevnik.hr/clanak/ostali...-ove-nedjelje-uzivo-na-novoj-tv-i-gol-hr.html
(y)

Брат без разлика во категорија пишав ја али нема везе:) од овие тешкашиве Big Nog после тоа што му се деси со Mir не го гледам во топ 10 повеќе,Couture пред 3-4 години да дефинтивно би го сместил во топ 10 во Hall of Fame е поранешен Lightheavy и Heavyleight шампион го поштувам човекот,Bas го немам гледано знам дека еднаш само беше Heavyleight шампион,Shamrock беше еден од најуспешните на почетокот од UFC против Tito му ги гледав 2 и 3 та борба ако добро ме држи сеќавањево знам дека го здрви и во 2те борби Tito,Cro Cop во Pride беше ѕвер али во UFC ништо посебно не покажа поминато му е времето на него ја мислам али легенда е нема што:) Andrei Arlovski едно време беше Heavyleight шампион знам дека 2 пати изгуби од Sylvia после тоа знам од Fedor изгуби а и во Strikeforce 3 пораза еден ми беше од Big Foot,друг од тој црнецот Rogers така нешто беше а 3тиот не се сеќавам од кого беше не би го сместил во топ 10,Fedor хехехе легенда е човекот нема тука што во Stikeforce лошо се покажа:( во топ 15 да али во топ 10 не според мене барем:) иначе голем фан сум на Fedor јас сакам да потпише за UFC па ќе видиме после тоа еве топ 10 тешкаши според мене
1.JDS
2.Frank Mir
3.Alistair Overeem
4.Cain Velasquez
5.Fabricio Werdum
6.Shane Carwin
7.Daniel Cormier
8.Stefan Struve
9.Antonio Silva
10.Josh Barnett
За Lightheavy Jones е дефинтивно на прво место,Hendo:) на второ сега за сега:) Shogun на 4-5 место би го сместил.За Rampage само ке кажам glory days long gone време е за пензија a мислам дека он има најавено дека ке има уште една борба и ке иде во пензија нешто се збореше за реванш со Shogun:) а за Chuck дефинтивно еден од моите најомилени али и неговото време е поминато:) Пиши ако не те мрзи кој се најдбри у свет моментало без разлика топ 5 или топ 10 и без разлика на категорија ме интересира што мислиш:)

Значи вака,не е работава еден фајтер што има 9-0-0 и има освоено појас во некоја организација и дека треба да е број 1 пример кажувам пошто муабетов твој води кон тоа,овие јас што ги пишав се топ 10,фајтери што се бореле во повејке организации и имаат постигато многу сега ке ти објаснам за да знаеш да ги разлагаш работиве малку подлабоко

Брат без разлика во категорија пишав ја али нема везе:)
Па баш дека без разлика на категорија јас пишав тешка и полу тешка ( тие ми е најомилени )

[/quote]од овие тешкашиве Big Nog после тоа што му се деси со Mir не го гледам во топ 10 повеќе,[/quote]
Поранешен ПРАЈД и УФЦ шампион,33-7-1-1 (42 борби) еден од најдобрите субмитери на светов и БЏЏ мајстор и ти ке го токмиш со ШЕЈН КАРВИН немој жити све :pos:

[/quote]Couture пред 3-4 години да дефинтивно би го сместил во топ 10 во Hall of Fame е поранешен Lightheavy и Heavyleight шампион го поштувам човекот,[/quote]
3 пати УФЦ шампион тешка и 3 пати УФЦ шампион полу тешка,и никогаш никој не може да го стигне,плус човекот се бореше на 100 години така да е во топ 10

[/quote]Bas го немам гледано знам дека еднаш само беше Heavyleight шампион,[/quote]
Кик бокс 14-2,ММА 28-4-1,УФЦ шампион и 3 пати шампион во една америчка мма организација незнам како се викаше. Исто така во топ 10

[/quote]Shamrock беше еден од најуспешните на почетокот од UFC против Tito му ги гледав 2 и 3 та борба ако добро ме држи сеќавањево знам дека го здрви и во 2те борби Tito,[/quote]
http://en.wikipedia.org/wiki/Ken_Shamrock сам оцени

[/quote]Cro Cop во Pride беше ѕвер али во UFC ништо посебно не покажа поминато му е времето на него ја мислам али легенда е нема што:) [/quote]
ПРАЈД шампион,незнам колку финалиња во К-1 и ПРАЈД,над 100 борби во неговата цела кариера,избран за фајтер на годината 2006,избран за најдобар ударач на сите времиња,избран за најдобар stand up фајтер на сите времиња,учествувал во 4 број 1 организации УФЦ,ПРАЈД,К-1,ДРИМ... што појке да ти кажам за човеков ТОП 10 брат ЛЕГЕНДА !!! и немој да ми го токмиш со ЏОШ БАРНЕТ,каин и струф ;)

[/quote]Andrei Arlovski едно време беше Heavyleight шампион знам дека 2 пати изгуби од Sylvia после тоа знам од Fedor изгуби а и во Strikeforce 3 пораза еден ми беше од Big Foot,друг од тој црнецот Rogers така нешто беше а 3тиот не се сеќавам од кого беше не би го сместил во топ 10[/quote]
2 пати УФЦ шампион исто така по 2 пати го одбранил,М-1 европски шампион,а кај да е мислам и ПРОЕЛИТ шампион ке биде,исто така топ 10

[/quote],Fedor хехехе легенда е човекот нема тука што во Stikeforce лошо се покажа:( во топ 15 да али во топ 10 не според мене барем:) иначе голем фан сум на Fedor јас сакам да потпише за UFC па ќе видиме после тоа[/quote]
ЈАС АКО ЗБОРУВАМ ЛОШО ЗА ЧОВЕКОВ,И ЈАС САКАМ ДА ГО ВИДАМ ВО УФЦ ЗАЛОСНО НАЈАВИ ПЕНЗИЈА ПОСЛЕ БОРБАТА СО ПЕДРО РИЗО...... ВО ТОП 5 ФЕДОР гледај што има направено човекот,топ 15 аман бе брат што направи :facepalm: гледаш ти мма кога почна да пратиш???

[/quote] еве топ 10 тешкаши според мене
1.JDS
2.Frank Mir
3.Alistair Overeem
4.Cain Velasquez
5.Fabricio Werdum
6.Shane Carwin
7.Daniel Cormier
8.Stefan Struve
9.Antonio Silva
10.Josh Barnett[/quote]
ОВИЕ ТИ СЕ ЗА СЕЗОНА 2010/11-2012 ??? или во историјата на ММА???
џош барнет,стефан штруф,даниел кормиер,антонио силва,шејн карвин е тие за ТОП 15-20 ;)

[/quote]За Lightheavy Jones е дефинтивно на прво место,Hendo:) на второ сега за сега:) Shogun на 4-5 место би го сместил.За Rampage само ке кажам glory days long gone време е за пензија a мислам дека он има најавено дека ке има уште една борба и ке иде во пензија нешто се збореше за реванш со Shogun:) а за Chuck дефинтивно еден од моите најомилени али и неговото време е поминато:)[/quote]
ДАН ХЕНДЕРСОН
РЕМПЕЈЏ ЏЕКСОН
МАУРИСИО ШОГУН РУА
ЧАК ЛИДЕЛ
ЏОН ЏОНС
;) ако се разбираме

Пиши ако не те мрзи кој се најдбри у свет моментало без разлика топ 5 или топ 10 и без разлика на категорија ме интересира што мислиш:)[/quote]

Е ОВА "МОМЕНТАЛНО" Е ДРУГА ПРИКАЗНА

ТЕШКА - АЛИСТАР ОВЕРЕМ

ПОЛУ ТЕШКА - ПОБЕДНИКОТ ОД ЏОНС / ХЕНДО

СРЕДНА - ДЕФИНИТИВНО СПАЈДЕР СИЛВА

ВЕЛТЕР - ПОБЕДНИКОТ ОД СТ ПИЕР / КОНДИТ

ДРУГИТЕ КАТЕГОРИИ НЕ ГИ ПРАТАМ

Мој совет другар,гледај ги работите поопширно,историја што направил,што освоил,како победил кого го победил,кај учествувал и сите други работи тоа ТОА ГО ПРАВИ ЕДЕН ФАЈТЕР ТОП 5,ТОП 10,ТОП 15 ИЛИ 20

Поздрав
--- надополнето: 26 мај 2012 во 17:42 ---
Да се надоврзам ЈДС кога ке го победит АЛИСТАР ОВЕРЕМ тој ке биде број 1 И КЕ СЕ ДЕСИ ТОА поззз
--- надополнето: 26 мај 2012 во 18:08 ---

UFC 146 WEIGH IN

Јас уште во првиот пост мислев во моментов:)а и толку не примети по постот што го пишав дека за моментално мислам:)Big Nog и Cro Cop се легенди брат и тука нема што да се збори,да беше на сите времиња тогаш нормално многу поразлична ке ми беше листата сеа и ти зезаш штета што не пратиш барем Lightweight и Featherweight одлишно борци има во тие дивизии еве што пропушташ:)

Јас уште во првиот пост мислев во моментов:)а и толку не примети по постот што го пишав дека за моментално мислам:)Big Nog и Cro Cop се легенди брат и тука нема што да се збори,да беше на сите времиња тогаш нормално многу поразлична ке ми беше листата сеа и ти зезаш

Ти праша кои се според вас најдобри фајтери без разлика на категорија,и ја ти одговорив :) На вториот пост ти ми рече,ако не ми е тешко да ти одговорам кои се според мене МОМЕНТАЛНО и јас и тоа ти го одговорив,првиот пат ти не прецизира дали се работи за моментално или на сите времиња :)

штета што не пратиш барем Lightweight и Featherweight одлишно борци има во тие дивизии еве што пропушташ:)

Ги пратам ама премногу ретко,не ми представуваат задоволство тешка,полутешка и средна најмногу ги гледам
поз
--- надополнето: 26 мај 2012 во 20:59 ---
може да ми кажете на кој канали и кога можам да гледам UFC и слично?

Ќе наместам вечер јас LIVE STREAM овде

освен последнава борба која беше најдосадна досега освен онаа на расоу-ајнемо. Милер бе можеше да го решиш дрвово досадно цц цц
ајде барбоза да пукни некој јак кик :)
--- надополнето: 27 мај 2012 во 03:06 ---
освен последнава борба која беше најдосадна досега освен онаа на расоу-ајнемо. Милер бе можеше да го решиш дрвово досадно цц цц
ајде барбоза да пукни некој јак кик :)
well fuck me :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom