- Член од
- 12 октомври 2011
- Мислења
- 1.942
- Поени од реакции
- 711
Да..ете тоа ми требаше,фала нажалост,не сум имал тепачка до сега со спремен момак,физички и технички,не дека ја сум бил до пред некој месец нешто технички спремен,уличното го знаев,ама неам налетано ни на таков...Ако е спремен технички и кондиционо и плус физички да е равноправен ако не направи грешка ништо не му можеш зашто секогаш кога ќе нападнеш ќе ти ескивира или ќе се тргне. Едино да го чекаш да погреши ама треба да си способен да му ја искористиш грешката во секунда инаку отишла шансата.
Способен борец може цело време да ти бега, повремено да те удира а да не можеш ниеднаш да го фатиш во клинч или на партер.
Можеш да го бркаш па да тепаш на активност под услов да не те изудира додека бега.
моето размислување е дека,ако се најдам у фрка со некој што нема појма од техники,би идел со удар-два во глава и по нозе,за да го збунам,и после на земја...пошто,по она што го гледам и учам на тренинг,мнооогу малце луѓе би се снашле на земја во тепачка,отколку на нозе..пошто секој знае да удри бокс,но ако го легнеш на земја...не баш.Што мислиш ?