K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,5%
  • Boks

Гласови: 70 11,9%
  • Kick-Boks

Гласови: 191 32,5%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,7%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 75 12,8%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,1%

• Вкупно гласачи
    588
Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Ако е спремен технички и кондиционо и плус физички да е равноправен ако не направи грешка ништо не му можеш зашто секогаш кога ќе нападнеш ќе ти ескивира или ќе се тргне. Едино да го чекаш да погреши ама треба да си способен да му ја искористиш грешката во секунда инаку отишла шансата.

Способен борец може цело време да ти бега, повремено да те удира а да не можеш ниеднаш да го фатиш во клинч или на партер.

Можеш да го бркаш па да тепаш на активност под услов да не те изудира додека бега.
Да..ете тоа ми требаше,фала :) нажалост,не сум имал тепачка до сега со спремен момак,физички и технички,не дека ја сум бил до пред некој месец нешто технички спремен,уличното го знаев,ама неам налетано ни на таков...

моето размислување е дека,ако се најдам у фрка со некој што нема појма од техники,би идел со удар-два во глава и по нозе,за да го збунам,и после на земја...пошто,по она што го гледам и учам на тренинг,мнооогу малце луѓе би се снашле на земја во тепачка,отколку на нозе..пошто секој знае да удри бокс,но ако го легнеш на земја...не баш.Што мислиш ?

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Да..ете тоа ми требаше,фала :) нажалост,не сум имал тепачка до сега со спремен момак,физички и технички,не дека ја сум бил до пред некој месец нешто технички спремен,уличното го знаев,ама неам налетано ни на таков...

моето размислување е дека,ако се најдам у фрка со некој што нема појма од техники,би идел со удар-два во глава и по нозе,за да го збунам,и после на земја...пошто,по она што го гледам и учам на тренинг,мнооогу малце луѓе би се снашле на земја во тепачка,отколку на нозе..пошто секој знае да удри бокс,но ако го легнеш на земја...не баш.Што мислиш ?
Таму каде што тренираш ќе се договориш со некој што ти е на слично ниво да имате редовен спаринг ама со контролирани удари и наизменично ќе вежбате прво ти ќе напаѓаш а он ќе бега а после ќе се смените. Потоа ќе се договориш со подобар од тебе он да те брка а ти да бегаш и нормално труди се да не успее да те изудира.

Борба со нетрениран а физички на твое ниво е лесна ама ако налеташ на физички доста појак не значи дека ќе успееш да го паднеш, ако си ти на 60 кила а тој на 90 може да не стигнеш да го удриш туку ти да се најдеш во ситуација да му бегаш зашто едно грабнување ќе те здроби а ако се најдете двајцата на партер освен ако не си стварно добро трениран за партер исто имаш слаби шанси. Не ја потценувај физичката сила на противникот посебно ако не е идиот и има барем мали познавања од борба.

Јас никогаш не одам на партер освен ако не морам зашто во улична борба никогаш не знаеш дека нема некој да ти мавне клоца додека си на партер со противник. Во улична борба на партер се оди само во дел од секунда и веднаш пак на нозе а во спаринг во клуб е веќе друга приказна, таму можеш да форсираш партер посебно ако ти е јака точка и сакаш да увежбаш техники.

Во принцип стреми се никогаш да не одиш на партер освен ако не е тоа твоја желба што значи сите обиди на противникот за борба на партер треба по желба да можеш да ги одбиеш.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Таму каде што тренираш ќе се договориш со некој што ти е на слично ниво да имате редовен спаринг ама со контролирани удари и наизменично ќе вежбате прво ти ќе напаѓаш а он ќе бега а после ќе се смените. Потоа ќе се договориш со подобар од тебе он да те брка а ти да бегаш и нормално труди се да не успее да те изудира.

Борба со нетрениран а физички на твое ниво е лесна ама ако налеташ на физички доста појак не значи дека ќе успееш да го паднеш, ако си ти на 60 кила а тој на 90 може да не стигнеш да го удриш туку ти да се најдеш во ситуација да му бегаш зашто едно грабнување ќе те здроби а ако се најдете двајцата на партер освен ако не си стварно добро трениран за партер исто имаш слаби шанси. Не ја потценувај физичката сила на противникот посебно ако не е идиот и има барем мали познавања од борба.

Јас никогаш не одам на партер освен ако не морам зашто во улична борба никогаш не знаеш дека нема некој да ти мавне клоца додека си на партер со противник. Во улична борба на партер се оди само во дел од секунда и веднаш пак на нозе а во спаринг во клуб е веќе друга приказна, таму можеш да форсираш партер посебно ако ти е јака точка и сакаш да увежбаш техники.

Во принцип стреми се никогаш да не одиш на партер освен ако не е тоа твоја желба што значи сите обиди на противникот за борба на партер треба по желба да можеш да ги одбиеш.
Мислев,ете пример,1 на 1 си се договорил,имаш твои другари од страна кои што не би дозволиле да улета некој...за таква борба мислев..а ова ќе го пробам на тренинг,кога ќе почнам со спаринзи...

фала :cuc:

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Да не знај некој во Скопје дали има фан продавница од овие спортови ?

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Да не знај некој во Скопје дали има фан продавница од овие спортови ?
Една од најдобрите,али и најсолена со цена ти е кај железничка,или поточно позади атлета,PRIDE...

http://www.pride.mk/

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767
Една од најдобрите,али и најсолена со цена ти е кај железничка,или поточно позади атлета,PRIDE...

http://www.pride.mk/
Море 5600 за дуксер УФЦ хаааа нека си ги носат они;) Иначе ти прашуваше за следната борба на GSP како што ти кажа Hurin ке биде во наември поточно на 17 UFC 154 за обединување на титулите противник ке му биде Condit треба да се пази од него GSP заебан е типот одличен striking има а и многу јаки subs особено кога е на грб многу јак fight card има 154-ката co-main евентот е за top contender во велтер категорија помегу Данецот Kampman i Hendricks ја мислам дека следната борба за титула во оваа категорија ке биде помегу Данецот и GSP;) али има време до UFC 154 а да и има некој најави дека ако GSP ја одбрани титулата дека ке се бори со Anderson Silva(y)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Море 5600 за дуксер УФЦ хаааа нека си ги носат они;) Иначе ти прашуваше за следната борба на GSP како што ти кажа Hurin ке биде во наември поточно на 17 UFC 154 за обединување на титулите противник ке му биде Condit треба да се пази од него GSP заебан е типот одличен striking има а и многу јаки subs особено кога е на грб многу јак fight card има 154-ката co-main евентот е за top contender во велтер категорија помегу Данецот Kampman i Hendricks ја мислам дека следната борба за титула во оваа категорија ке биде помегу Данецот и GSP;) али има време до UFC 154 а да и има некој најави дека ако GSP ја одбрани титулата дека ке се бори со Anderson Silva(y)
Стварно се забегани,у Нике,Адидас не се по толку пари :D

инаку јас прашував да...а кај би можел да глеам ? нет така ?

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767
Стварно се забегани,у Нике,Адидас не се по толку пари :D

инаку јас прашував да...а кај би можел да глеам ? нет така ?
Во Најк и Адидас се по 500-1000 поефтини:D иначе ако си на Telekabel имаш на OSN ShowSports 4 можеш таму да ја гледаш ако не ке ставам ја кога ке биде борбата линкчиња(y)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Во Најк и Адидас се по 500-1000 поефтини:D иначе ако си на Telekabel имаш на OSN ShowSports 4 можеш таму да ја гледаш ако не ке ставам ја кога ке биде борбата линкчиња(y)

На Макс сум...али добро,ќе чекам линк од тебе :)

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767

DreaM oNe

我是马丁
Член од
4 септември 2012
Мислења
235
Поени од реакции
175
Мислев,ете пример,1 на 1 си се договорил,имаш твои другари од страна кои што не би дозволиле да улета некој...за таква борба мислев..а ова ќе го пробам на тренинг,кога ќе почнам со спаринзи...

фала :cuc:
Бидејки тренираш ЏКД како што разбрав,треба да знаеш дека во човечката природа е да ги искористи сите „дозволени“ средства за самоодбрана.

Кога би отишол борба на партер и под услови кои ги спомена,секогаш да знаеш дека би можел да бидеш кубен,гризан,боден во очи,да те стиска за јајца и други педерски „техники.“

Сум гледал тепачка каде истрениран кик боксер јадеше ќутек ко мало дете од апсолутен аматер (дечко без никакво искуство од боречки вештини) и само затоа што успеа несакајќи да му брцне во око на кик боксерот кој загуби ориентација и падна.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824

Еден Совет

Никогаш на улица не се обидувај да легнуваш некого на земја или пак да те легнат.. Тренинг е тренинг.. Татами се татами..
Во реалноста доле е Бетон.. Кога буткаш,легнуваш некој на земја,голема е веројатноста да се искривиш малку па главата да ти расцвета..
Или ако има некој негов другар во близина или пак му се наместиш убаво готов си доле.. или мавај горе или ако знаеш некој зафат да го подкренеш и да го фрлиш на земја али никако немој да паѓаш заедно со него..

Член од
29 јануари 2008
Мислења
821
Поени од реакции
410
Средина на Декември UFC турнир во Борис Трајковски (Македонскиот Шампион VS. Бугарскиот).. толку имам информации.. ако има некој нешто повеќе нека пише...

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767
Средина на Декември UFC турнир во Борис Трајковски (Македонскиот Шампион VS. Бугарскиот).. толку имам информации.. ако има некој нешто повеќе нека пише...
Ќе има некоја најава на телевизија или на ФБ сигурно иначе еве стримчиња од UFC 152 за тие што бараа вечер од 1 саат прелиминарни од 4 саат почиња 152(y)

Код:
http://www.thefirstrow.eu/sport/boxing-wwe-ufc.html

Kajgana Shop

На врв Bottom