K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,9%
  • Kick-Boks

Гласови: 192 32,5%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,9%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    590
Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Има ли некој земено од вреќите што ги шитка тој на пазар 3 ? црни и плави што има ? сакам да ставам на тераса(немам кај на друго место) и језда ќе биде ладно,ама што да правам,немам друга можност...

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767
UFC 151 е откажано Hendo се повредил:( интересно вчера додека седев на FB од официјалната стана ставија постер Machida vs Jones 2 али во врска со ова прочитав дека Jones не сака да се бори со Machida поради тоа што прошлиот меч со него имал најамала гледаност:eek: исто така се понудил Sonnen да се бори со Jones но неговиот тренер Greg Jackson му рекол дека доколку ја прифати борбата со Sonnen тоа ке биде најголемата грешка во неговата кариера:eek: така да сега Dana го обвинува Jones и Jackson за откажувањето на UFC 151 следен противник на Jones е

UFC 152 дури на 22 септември:(

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
UFC 151 е откажано Hendo се повредил:( интересно вчера додека седев на FB од официјалната стана ставија постер Machida vs Jones 2 али во врска со ова прочитав дека Jones не сака да се бори со Machida поради тоа што прошлиот меч со него имал најамала гледаност:eek: исто така се понудил Sonnen да се бори со Jones но неговиот тренер Greg Jackson му рекол дека доколку ја прифати борбата со Sonnen тоа ке биде најголемата грешка во неговата кариера:eek: така да сега Dana го обвинува Jones и Jackson за откажувањето на UFC 151 следен противник на Jones е

UFC 152 дури на 22 септември:(
хендо се повредил, сонен бил подготвен да го замени хендо.
Џоунс го одбил, УФЦ го наместиле да се бори со Мачида за 152.
Мачида одбилпошо немал доволно време да се подготви,
УФЦ го побарале шогун. но тој рекол дека имал упте 2 недел за да се опорави од последната борба, андрсон силва,крис видман и витор се пријавиле за 151, но само витор решил да оди до крај и потпишал за да се бори на 152.
голема драма за 36 часа се створи :)

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767

Интресни борби ке има на UFC 152 само незнам како Belfort ке се снајде со Jones лично мислам дека Machida и Hendo имаат далеку поголеми шанси против него али се е можно,од мувиве мислам дека Benavidez ке го ТKO ушљакот до 3та рунда,за Bisping мислам дека key to victory му е да ја однесе борбата во партер не е толку добар Американецот али за stand up Bisping е одлично технички поткован ама не треба да се потценува KO powerot на Stann

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.831
sum za belfort da tepa se sekavam i se uste go pamtam idol mi e za mene mislam deka imase najbrzi race vo celiot mma svet
pobrzi race od nego na vremeto uste mislam deka nemase ali JONES kade kade e pospremen plus pomlad e i fizicki podolg i pogolem
ke naviivam za belfort megutoa mislam deka jones ke pobedi.....
a belfort zasluzuva da pobedi spoder mene no ke vidime kako i da e interesna borba ke bide

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
У аеродром/ново лисиќе некаде каде што може да се тренира ултимејт?

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767

И после како да не ти е идол:D Vitor обожавам да го гледам како се бори возбудливи се неговите борби има шанси Belfort ако успее да влезе во досег на вилицата на Jones ако барем и малку го зашемети е тогаш нека се збогува Jones со титулата неверојатен killer instinct има Vitor ке го уништи али ова орангутанов знае многу добро да си го користи reach-от тешко ке биде за Belfort а и Jones е ненорално добар Grappler и Wrestler треба да гледа Vitor борбата да не отиде во партер и да избегнува клинч барем ја така мислам и ке има шанси да победи:)

Член од
12 јуни 2010
Мислења
200
Поени од реакции
61
дали знае некој дали има во Кочани бокс или кикс-бокс клуб ?

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Не следам ова,така да ако нешто глупо сум напишал не замеравајте,но сакам да прашам дали и кога ќе има борба George St-Pierre,сакам да гледам една негова борба...и каде би можел да ја гледам ?

фала.
--- надополнето: 2 септември 2012 во 18:58 ---
и дали некој има вреќа од оние што ги продаваат на пазар 3 ? добри ли се ?
--- надополнето: 2 септември 2012 во 19:14 ---
У аеродром/ново лисиќе некаде каде што може да се тренира ултимејт?
Кисела вода имаш само ултимејт...незнам друг клуб.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Не следам ова,така да ако нешто глупо сум напишал не замеравајте,но сакам да прашам дали и кога ќе има борба George St-Pierre,сакам да гледам една негова борба...и каде би можел да ја гледам ?

фала.
--- надополнето: 2 септември 2012 во 18:58 ---
и дали некој има вреќа од оние што ги продаваат на пазар 3 ? добри ли се ?
--- надополнето: 2 септември 2012 во 19:14 ---

Кисела вода имаш само ултимејт...незнам друг клуб.
последна борба на GSP беше лани на крајот од април. од тогаш е повреден, треба да се врати октомври или ноември незнам точно против карлос кондит за спојување на титулите.
ќе ти побарам некоја борба ама постара пошо новиве не му се многу интересни да не речам тактички и досадни, ќе ти побарам од времето кога беше демолишн машин :)
http://www.mmavideofights.net/4406/matt-hughes-georges-stpierre-2-video-ufc-65/
оваа е со мет хјуз втората.
почекај уште некој месец ќе ги има официјално на јутуб некој борби негови како хајп за борбата на UFC 154 :D

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Момци,како се справувате со некој кој што ја почнува тепачката,а потоа бега ? не мислам на бегање,да сврти грб и да ги запали патиките,туку,кога тргаш накај него цело време да се повлекува...некако ми нема логика да бркам така,пошто може дур идеш накај него да те стаи у нокаут...обично го чекам да се приближи,но ме интересира да не има некој подобра идеја ?
--- надополнето: 5 септември 2012 во 16:35 ---
последна борба на GSP беше лани на крајот од април. од тогаш е повреден, треба да се врати октомври или ноември незнам точно против карлос кондит за спојување на титулите.
ќе ти побарам некоја борба ама постара пошо новиве не му се многу интересни да не речам тактички и досадни, ќе ти побарам од времето кога беше демолишн машин :)
http://www.mmavideofights.net/4406/matt-hughes-georges-stpierre-2-video-ufc-65/
оваа е со мет хјуз втората.
почекај уште некој месец ќе ги има официјално на јутуб некој борби негови како хајп за борбата на UFC 154 :D
Ццц,омилен ми е,тактика,брзина,сила...се у едно !

178 е висок ?

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
Момци,како се справувате со некој кој што ја почнува тепачката,а потоа бега ? не мислам на бегање,да сврти грб и да ги запали патиките,туку,кога тргаш накај него цело време да се повлекува...некако ми нема логика да бркам така,пошто може дур идеш накај него да те стаи у нокаут...обично го чекам да се приближи,но ме интересира да не има некој подобра идеја ?
тука ти се крие и поентата на џкд.многу се изморуваш додека го бркаш противникот затоа во џкд имаш т.н. голден ринг измегу вас двајца и го држиш тоа растојание цело време и напагаш во моментот кога он ке тргне да нападне

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
тука ти се крие и поентата на џкд.многу се изморуваш додека го бркаш противникот затоа во џкд имаш т.н. голден ринг измегу вас двајца и го држиш тоа растојание цело време и напагаш во моментот кога он ке тргне да нападне
Да,ок тоа,но ти викам,пример,доаѓа до фрка,и изненада те мава он прв,и кога тргаш да му вратиш,само да бега наназад,и да те тера да го бркаш...?значи не застанува да води фајт,туку едноставно мава,и почиња да бега наназад ? да го бркаш за да го удриш,ако е малце паметен,ќе те фати на неспремност,пошто неможеш да трчаш и да држиш гард...

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
зависи од ситуацијата човек,неможе се да се изрежира како ке биде,а и не те ни свакам баш што мислиш.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Да,ок тоа,но ти викам,пример,доаѓа до фрка,и изненада те мава он прв,и кога тргаш да му вратиш,само да бега наназад,и да те тера да го бркаш...?значи не застанува да води фајт,туку едноставно мава,и почиња да бега наназад ? да го бркаш за да го удриш,ако е малце паметен,ќе те фати на неспремност,пошто неможеш да трчаш и да држиш гард...
Ако е спремен технички и кондиционо и плус физички да е равноправен ако не направи грешка ништо не му можеш зашто секогаш кога ќе нападнеш ќе ти ескивира или ќе се тргне. Едино да го чекаш да погреши ама треба да си способен да му ја искористиш грешката во секунда инаку отишла шансата.

Способен борец може цело време да ти бега, повремено да те удира а да не можеш ниеднаш да го фатиш во клинч или на партер.

Можеш да го бркаш па да тепаш на активност под услов да не те изудира додека бега.

Kajgana Shop

На врв Bottom