K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,5%
  • Boks

Гласови: 70 11,9%
  • Kick-Boks

Гласови: 190 32,4%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,7%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 75 12,8%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,1%

• Вкупно гласачи
    587

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.798
Поени од реакции
17.338
Мислам дека УФЦ не го сакаат Мераб, али дечкото си ја одработи задачата маестрално. Ќе го форсираат за борба со еден од козарите, се надевам Мераб ќе се снајде во таа борба.
А гледам на повидок Алџо и Омали реванш.
Затоа што нема атрактивност или треш толк, затоа тој и Белал се неприфатливи како шампиони за УФЦ. А секако и јас мислам дека следен противник му е некој козојеб.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.643
Поени од реакции
4.481
Аааа не, него тргни го од муабетов. Ликот е банана :ROFLMAO:
Ништо поврзано за него не ме интересира.

Обично гледам некои јутуб видеа, нешто како новости... Штом тој е на топик одма потерувам.
Тој и Едвардс најснузфест за 2024. Не ја ни гледав борбата. Не дека ја пропуштив, не ни сакав да ги гледам.

И Мераб е граплер, али сепак нуди многу повеќе. Ако ништо друго барем ги љуби на врат :icon_mrgr:

Член од
19 август 2010
Мислења
3.967
Поени од реакции
9.611
Аааа не, него тргни го од муабетов. Ликот е банана :ROFLMAO:
Ништо поврзано за него не ме интересира.

Обично гледам некои јутуб видеа, нешто како новости... Штом тој е на топик одма потерувам.
Тој и Едвардс најснузфест за 2024. Не ја ни гледав борбата. Не дека ја пропуштив, не ни сакав да ги гледам.

И Мераб е граплер, али сепак нуди многу повеќе. Ако ништо друго барем ги љуби на врат :icon_mrgr:
Смешен е Мераб, као некое типче од Сарај на езеро Треска

Член од
19 август 2010
Мислења
3.967
Поени од реакции
9.611
Vikendov neočekuvan duel Pereira-Rountree. Gleav klipovi od Rountree, čoekov si gi masakrira protivnicite. Što bi rekol Volk, tipot ima hamerfist fist od nebo ušte koa ke ja digne rukata sudijata prekinuva meč:)). I prethodno komentirav deka Pereira eventualno može da go jade ako prv popie jak udar, nešto slično kao so Izzy. Ne sum siguren kolku jaka brada ima Pereira, i baš sum ljubopiten da vidam što bi se desilo ako Khalil prvgo zakači jako. Koi se vašite mislenja za ovaa borba?

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.267
Поени од реакции
8.637
Rountree го следам речиси од почетокот, се сеќавам имаше просечен или можеби слаб старт во UFC, после тоа доста време помина во Тајланд (мислам дека и целиот тренинг камп пред борбите таму го поминуваше) и веднаш имаше видливи промени во првата борба. Класичен muay-thai став, инсистирање на клинч борба, low kicks итн., па убедливо загуби од Johny Walker кој беше хајпнат до максимум тогаш и повторно му каскаше кариерата некој период. Сега гледам врзал неколку победи, ама мислам нема ниту самодоверба, ниту квалитет против Pereira... Инаку за око, меѓу поатрактивните борци...

Член од
19 август 2010
Мислења
3.967
Поени од реакции
9.611
Rountree го следам речиси од почетокот, се сеќавам имаше просечен или можеби слаб старт во UFC, после тоа доста време помина во Тајланд (мислам дека и целиот тренинг камп пред борбите таму го поминуваше) и веднаш имаше видливи промени во првата борба. Класичен muay-thai став, инсистирање на клинч борба, low kicks итн., па убедливо загуби од Johny Walker кој беше хајпнат до максимум тогаш и повторно му каскаше кариерата некој период. Сега гледам врзал неколку победи, ама мислам нема ниту самодоверба, ниту квалитет против Pereira... Инаку за око, меѓу поатрактивните борци...
Fala na odgovor. Iskreno go nemav prateno prethodno, a vaka koa gledav klipovi mi deluvaše mokjno. Iskreno teško može da se zamisli nekoj vo momentov da go reši Pereira, ama baš me zanima kako ke se sprotistavi tipov.

Член од
26 јануари 2020
Мислења
874
Поени од реакции
1.155
Ами ја да му врза рацете на Переира да видиме како ќе се снајди. ВО моментов Рунтре да видиме како че се снајди против Кратос. :D

Член од
29 март 2013
Мислења
4.643
Поени од реакции
4.481
Ја го пратам Роунтри од борбата со Гокан Саки од пред 6-7г. Отсекогаш беше експлозивен и со силен удар. Фан му сум оти беше приземен отсекогаш, поготово кога си ја кажува сопствената приказна од тоа како тежел 300кг, депресивен, суциден... па стасал до овде.

Али реално не верувам дека има големи шанси против Перера. Мислам дека ричот ќе му биди голем проблем.
Ако не бори... тешко до победа.

Последно уредено:
Член од
19 август 2010
Мислења
3.967
Поени од реакции
9.611
Слушајте го копилево Топурија, се да му наебам. Значи колку само сакам да го попие од Макс, абе што сака нека биде само да го видам измлатен на 26.октомври. Само не сум сигурен колку Макс ќе испее да избегне една онаква секвенца на удари, а тоа многу ме загрижува. Евентуално да ги издржи тие удари со легендарната брада, ама не сум нешо оптимиста. Кои се вашите прогнози за
една од потенцијално најдобрите борби оваа година?

Ilia Topuria and Max Holloway Finally Meet | UFC 308 Interview (youtube.com)

Член од
29 март 2013
Мислења
4.643
Поени од реакции
4.481
Слушајте го копилево Топурија, се да му наебам. Значи колку само сакам да го попие од Макс, абе што сака нека биде само да го видам измлатен на 26.октомври. Само не сум сигурен колку Макс ќе испее да избегне една онаква секвенца на удари, а тоа многу ме загрижува. Евентуално да ги издржи тие удари со легендарната брада, ама не сум нешо оптимиста. Кои се вашите прогнози за
една од потенцијално најдобрите борби оваа година?

Ilia Topuria and Max Holloway Finally Meet | UFC 308 Interview (youtube.com)
Мислам дека Макс не располага со премногу самодоверба, му се приметува по енергијата. Исто се понашаше и против Хабиб.

Член од
22 јануари 2017
Мислења
184
Поени од реакции
151
Topuria ima premnogu samodoverba, i duri e kako razmazeno detiste koe imalo na dofat se uste na 15-16 godini, taka se ponasa :D
Od druga strana Max, znae deka ovoj e opasen i ima respekt, ama ne deka nema samodoverba, bas sprotivno. Mnogu podologo e vo UFC i ima pominato sekakvi preskonferencii i trash talks,a Topuria realni da bidime e ocaen tuka, bukvalno e presmesno ova intervju :D

Favorit mi e Topuria, a iskreno navivam za Max da ja vrati titulata.

Член од
19 август 2010
Мислења
3.967
Поени од реакции
9.611
Мислам дека Макс не располага со премногу самодоверба, му се приметува по енергијата. Исто се понашаше и против Хабиб.
Макс изгледа решил да не губи многу енергија на вакви ствари пред борба. Така беше премногу запален пред третата борба со Волк, му викаше- I'm the heat bro! па знаеме како заврши:))). Дека ќе има преголем мотив кај Макс да го реши Топурија тоа е сигурно, е сеа пак ќе кажам, како ќе успее во 25 минути да ги избегне фамозните комбинации на Илко, е тоа ќе биде интересно да се види. Од друга страна Топурија го нема движењето на Волк, па може ќе биде поголема мета на Макс, за разлика од Волк. Ќе биде доста интересно да се види. Мене искрено повеќе ми иде према тоа Илија да го закачи и нокаутира, а највише би сакал да биде обратно. Ќе биде премногу интересна борба во секој случај.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.643
Поени од реакции
4.481
Макс изгледа решил да не губи многу енергија на вакви ствари пред борба. Така беше премногу запален пред третата борба со Волк, му викаше- I'm the heat bro! па знаеме како заврши:))). Дека ќе има преголем мотив кај Макс да го реши Топурија тоа е сигурно, е сеа пак ќе кажам, како ќе успее во 25 минути да ги избегне фамозните комбинации на Илко, е тоа ќе биде интересно да се види. Од друга страна Топурија го нема движењето на Волк, па може ќе биде поголема мета на Макс, за разлика од Волк. Ќе биде доста интересно да се види. Мене искрено повеќе ми иде према тоа Илија да го закачи и нокаутира, а највише би сакал да биде обратно. Ќе биде премногу интересна борба во секој случај.
Волк е полош мечап за Макс, Макс е полош мечап за Топурија отколку за Волк, а па Топурија е полош мечап за Волк отколку за Макс. Едноставно така функционира, математиката во спортов не постои.

Волк е доста агилен и прима малку удари, што го прави Макс да троши многу муниција и ги изгуби на поени мечевите. Топуриа е доста допирлив, Макс ако пласира на него 60% од волуменот - нема да го препознаеме Илко после 3-та рунда. Илко прима доста удари, статичен е. Да, ако те погоди паѓаш, ама Макс има 3 пати повеќе издржливост од Волк. Тоа е таа споредба што се обидов да ја пласирам. Сите тројца ако ги искомбинираш различно различен исход ќе добиеш, или со други зборови стајлс мејк фајтс.

Kajgana Shop

На врв Bottom