- Член од
- 26 јануари 2020
- Мислења
- 1.000
- Поени од реакции
- 1.303
Ова со Адесанја никој не можи да ме убеди дека не е местено или му туриле дрога во сокчето на братов па изгуби. Или ова го прај за пари демек губи и прај камбек јак...
Не беше свој дефинитно. Го немаше оној инат и жар во неговата борба. Баш беше успорен.Ова со Адесанја никој не можи да ме убеди дека не е местено или му туриле дрога во сокчето на братов па изгуби. Или ова го прај за пари демек губи и прај камбек јак...
Не беше свој дефинитно. Го немаше оној инат и жар во неговата борба. Баш беше успорен.
Па не секогаш шампиони стануваат оние кои имаат материјал. Ова е УФЦ борба каде секој може на една ноќ да стане шампион. Што би рекол Волк, никој не може да ме претепа у ринг, на тој начин да ме совлада, ама секој има шанса да те закачи и да те прати на спиење, момент е тоа. Во борбава повеќе иритираше тоа што Изи цели пет рунди не успеа да направи промени во борбата. Имаше време да осети и да се запознае со стилот на Стрикленд. Мораше да смени нешто и пред се да биде активен и порискантно да напаѓа и да проба да дојде до ситиација за нокаут. Вака остана недоречен и плус го сркна доминантно.Ај да изгубеше тесно, да беше онаква макљажа од двете страни као на пример Чимаев-Брнс, Пантоја-Морено, и слични борби па да речеш. Ова беше стварно срамно губење на титулата, и баш негативно ме изненади Изи. Тоа со местено не веруем, пошо која поента некако да ја губиш титулата 2 пати у една година. Паѓа хајпот и тоа не е веќе исто. Бар кај мене. Требаше Изи лесно да го реши ова, као Волк што помина преку Јаир. Пошо замисли сеа под каков пристисок се стави. Замисли реванш и го сркне уште еднаш. Толку ќе биде од него.Овој Стрикленд или како и да е никот интересен е како појава, ама дефинитивно не е материјал за шампион, дај не ме заебавај оној баткана шо губи од Адесања, Витекер прејак е, нема да ме убеди никој дека би изгубил од Стрикленд.
Ова е само некоја финта за повеќе мечеви и гледања, демек камбек ис риал бла бла.
Па не секогаш шампиони стануваат оние кои имаат материјал. Ова е УФЦ борба каде секој може на една ноќ да стане шампион. Што би рекол Волк, никој не може да ме претепа у ринг, на тој начин да ме совлада, ама секој има шанса да те закачи и да те прати на спиење, момент е тоа. Во борбава повеќе иритираше тоа што Изи цели пет рунди не успеа да направи промени во борбата. Имаше време да осети и да се запознае со стилот на Стрикленд. Мораше да смени нешто и пред се да биде активен и порискантно да напаѓа и да проба да дојде до ситиација за нокаут. Вака остана недоречен и плус го сркна доминантно.Ај да изгубеше тесно, да беше онаква макљажа од двете страни као на пример Чимаев-Брнс, Пантоја-Морено, и слични борби па да речеш. Ова беше стварно срамно губење на титулата, и баш негативно ме изненади Изи. Тоа со местено не веруем, пошо која поента некако да ја губиш титулата 2 пати у една година. Паѓа хајпот и тоа не е веќе исто. Бар кај мене. Требаше Изи лесно да го реши ова, као Волк што помина преку Јаир. Пошо замисли сеа под каков пристисок се стави. Замисли реванш и го сркне уште еднаш. Толку ќе биде од него.Овој Стрикленд или како и да е никот интересен е како појава, ама дефинитивно не е материјал за шампион, дај не ме заебавај оној баткана шо губи од Адесања, Витекер прејак е, нема да ме убеди никој дека би изгубил од Стрикленд.
Ова е само некоја финта за повеќе мечеви и гледања, демек камбек ис риал бла бла.
Нема шанси Конор да симне во 155, мислам дела во 185 ќе биде таа борба, ако се деси воопште.Со Чендлер во 155. Ама мислам дека нема да биде ни таа борба.
Не е местена туку едноставно Изи е презаситен од се и нема мотив ни да тренира ни да се бори како што се бореше до пред 1 година. Он го доживеа својот прајм исто како Усман и многу други шампиони.За Адесања и јас мислам дека е местена да има реванш. Јбг прво носи најмногу ППВ, друго немојте да заборавите дека е ова и шоу. Не го потценувам Тарзанот, ама Изи би го искинал на парампарчиња. Баш затоа овој беше голем андердог плус е лајало.
За Конор прво на УСАДА тестот не го помине, не после сите можни на алкохол, дрога. Кога оваа година не влезе во програмот на УСАДА, нема да влезе сигурно ни следната. Човекот си има бизнис, го боли кур да се бори. Само што напишавте неколку реда долу, се напива плус белото и кења по Твитер.
Јас мислам дека е поради поразот од Переира (и Блахович). Кај многу поранешни шампиони е слична ситуацијата, по долга доминација, по првиот пораз следи голем, огромен пад. Андерсон Силва после Вајдман, Алдо-Мегрегор, Вудли-Усман, Рокхолд-Биспинг. Веројатно влијае доста на психологијата...Не е местена туку едноставно Изи е презаситен од се и нема мотив ни да тренира ни да се бори како што се бореше до пред 1 година. Он го доживеа својот прајм исто како Усман и многу други шампиони.
Се сложувам но мораме да видиме и пред првиот пораз како се одвивала ситуацијата, колку глад имал во очите рецимо за Изи пред борбите со Витекер и со Јан. Вторава му беше чист вишак поради тоа што конституцијата не му наложува да се бори во тие категории и реално Јан само го лежеше.Јас мислам дека е поради поразот од Переира (и Блахович). Кај многу поранешни шампиони е слична ситуацијата, по долга доминација, по првиот пораз следи голем, огромен пад. Андерсон Силва после Вајдман, Алдо-Мегрегор, Вудли-Усман, Рокхолд-Биспинг. Веројатно влијае доста на психологијата...
Какво будење имав човече, уште сум у неверица! Не е нормално какво лудачко копиле е Волк, да влезеш у фајт против Макачев со само 10 дена тренинг за борбата и плус претходно направена операција на рака! Криво ми е што ќе нема фул камп за Макачев, ама па од друга страна ако победиии, уфффф тоа инстантно го става у ранг у топ 3 евер! Муда до колена.volkanovski vs islam... najverojatno vo abu dabi! vreme e za odmazda!
![]()
UFC: Oliveira out; Volkanovski-Makhachev on tap
Alexander Volkanovski will replace an injured Charles Oliveira and fight lightweight champ Islam Makhachev in the main event of UFC 294 on Oct. 21.www.espn.com.au