K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,9%
  • Kick-Boks

Гласови: 192 32,5%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,9%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    590
Член од
26 јануари 2020
Мислења
1.000
Поени од реакции
1.303
Ова со Адесанја никој не можи да ме убеди дека не е местено или му туриле дрога во сокчето на братов па изгуби. Или ова го прај за пари демек губи и прај камбек јак...

Член од
19 август 2010
Мислења
4.136
Поени од реакции
10.231
Ова со Адесанја никој не можи да ме убеди дека не е местено или му туриле дрога во сокчето на братов па изгуби. Или ова го прај за пари демек губи и прај камбек јак...
Не беше свој дефинитно. Го немаше оној инат и жар во неговата борба. Баш беше успорен.

Член од
26 јануари 2020
Мислења
1.000
Поени од реакции
1.303
Не беше свој дефинитно. Го немаше оној инат и жар во неговата борба. Баш беше успорен.

Овој Стрикленд или како и да е никот интересен е како појава, ама дефинитивно не е материјал за шампион, дај не ме заебавај оној баткана шо губи од Адесања, Витекер прејак е, нема да ме убеди никој дека би изгубил од Стрикленд.

Ова е само некоја финта за повеќе мечеви и гледања, демек камбек ис риал бла бла.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.136
Поени од реакции
10.231
Овој Стрикленд или како и да е никот интересен е како појава, ама дефинитивно не е материјал за шампион, дај не ме заебавај оној баткана шо губи од Адесања, Витекер прејак е, нема да ме убеди никој дека би изгубил од Стрикленд.

Ова е само некоја финта за повеќе мечеви и гледања, демек камбек ис риал бла бла.
Па не секогаш шампиони стануваат оние кои имаат материјал. Ова е УФЦ борба каде секој може на една ноќ да стане шампион. Што би рекол Волк, никој не може да ме претепа у ринг, на тој начин да ме совлада, ама секој има шанса да те закачи и да те прати на спиење, момент е тоа. Во борбава повеќе иритираше тоа што Изи цели пет рунди не успеа да направи промени во борбата. Имаше време да осети и да се запознае со стилот на Стрикленд. Мораше да смени нешто и пред се да биде активен и порискантно да напаѓа и да проба да дојде до ситиација за нокаут. Вака остана недоречен и плус го сркна доминантно.Ај да изгубеше тесно, да беше онаква макљажа од двете страни као на пример Чимаев-Брнс, Пантоја-Морено, и слични борби па да речеш. Ова беше стварно срамно губење на титулата, и баш негативно ме изненади Изи. Тоа со местено не веруем, пошо која поента некако да ја губиш титулата 2 пати у една година. Паѓа хајпот и тоа не е веќе исто. Бар кај мене. Требаше Изи лесно да го реши ова, као Волк што помина преку Јаир. Пошо замисли сеа под каков пристисок се стави. Замисли реванш и го сркне уште еднаш. Толку ќе биде од него.
Автоматски споено мислење:

Па не секогаш шампиони стануваат оние кои имаат материјал. Ова е УФЦ борба каде секој може на една ноќ да стане шампион. Што би рекол Волк, никој не може да ме претепа у ринг, на тој начин да ме совлада, ама секој има шанса да те закачи и да те прати на спиење, момент е тоа. Во борбава повеќе иритираше тоа што Изи цели пет рунди не успеа да направи промени во борбата. Имаше време да осети и да се запознае со стилот на Стрикленд. Мораше да смени нешто и пред се да биде активен и порискантно да напаѓа и да проба да дојде до ситиација за нокаут. Вака остана недоречен и плус го сркна доминантно.Ај да изгубеше тесно, да беше онаква макљажа од двете страни као на пример Чимаев-Брнс, Пантоја-Морено, и слични борби па да речеш. Ова беше стварно срамно губење на титулата, и баш негативно ме изненади Изи. Тоа со местено не веруем, пошо која поента некако да ја губиш титулата 2 пати у една година. Паѓа хајпот и тоа не е веќе исто. Бар кај мене. Требаше Изи лесно да го реши ова, као Волк што помина преку Јаир. Пошо замисли сеа под каков пристисок се стави. Замисли реванш и го сркне уште еднаш. Толку ќе биде од него.

Член од
26 јануари 2020
Мислења
1.000
Поени од реакции
1.303
Мене пример сето ми е ова политика и оној келајон кажува што како.

O

ob1

Гостин
Со Чендлер во 155. Ама мислам дека нема да биде ни таа борба.
Нема шанси Конор да симне во 155, мислам дела во 185 ќе биде таа борба, ако се деси воопште.

Зашто повеќе мислам дека се правеше помпа за да се крене гледаноста на TUF.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.884
Поени од реакции
21.816
Конор нема да помине на дрога тест (ќе му покаже кока и марихуана), видете го на што личи целиот е потечен. Инаку мое лично мислење е дека последнава на Адесања е наместена за кладилница. Човекот влезе без трошка желба за победа и од прва секунда не се гледаше во октагон со противникот. Причина да избегнува други противници, а знае дека реванш секако му следи.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.961
Поени од реакции
18.117
За Адесања и јас мислам дека е местена да има реванш. Јбг прво носи најмногу ППВ, друго немојте да заборавите дека е ова и шоу. Не го потценувам Тарзанот, ама Изи би го искинал на парампарчиња. Баш затоа овој беше голем андердог плус е лајало.

За Конор прво на УСАДА тестот не го помине, не после сите можни на алкохол, дрога. Кога оваа година не влезе во програмот на УСАДА, нема да влезе сигурно ни следната. Човекот си има бизнис, го боли кур да се бори. Само што напишавте неколку реда долу, се напива плус белото и кења по Твитер.

Член од
19 март 2014
Мислења
625
Поени од реакции
937
За Адесања и јас мислам дека е местена да има реванш. Јбг прво носи најмногу ППВ, друго немојте да заборавите дека е ова и шоу. Не го потценувам Тарзанот, ама Изи би го искинал на парампарчиња. Баш затоа овој беше голем андердог плус е лајало.

За Конор прво на УСАДА тестот не го помине, не после сите можни на алкохол, дрога. Кога оваа година не влезе во програмот на УСАДА, нема да влезе сигурно ни следната. Човекот си има бизнис, го боли кур да се бори. Само што напишавте неколку реда долу, се напива плус белото и кења по Твитер.
Не е местена туку едноставно Изи е презаситен од се и нема мотив ни да тренира ни да се бори како што се бореше до пред 1 година. Он го доживеа својот прајм исто како Усман и многу други шампиони.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.387
Поени од реакции
9.000
Не е местена туку едноставно Изи е презаситен од се и нема мотив ни да тренира ни да се бори како што се бореше до пред 1 година. Он го доживеа својот прајм исто како Усман и многу други шампиони.
Јас мислам дека е поради поразот од Переира (и Блахович). Кај многу поранешни шампиони е слична ситуацијата, по долга доминација, по првиот пораз следи голем, огромен пад. Андерсон Силва после Вајдман, Алдо-Мегрегор, Вудли-Усман, Рокхолд-Биспинг. Веројатно влијае доста на психологијата...

Член од
19 март 2014
Мислења
625
Поени од реакции
937
Јас мислам дека е поради поразот од Переира (и Блахович). Кај многу поранешни шампиони е слична ситуацијата, по долга доминација, по првиот пораз следи голем, огромен пад. Андерсон Силва после Вајдман, Алдо-Мегрегор, Вудли-Усман, Рокхолд-Биспинг. Веројатно влијае доста на психологијата...
Се сложувам но мораме да видиме и пред првиот пораз како се одвивала ситуацијата, колку глад имал во очите рецимо за Изи пред борбите со Витекер и со Јан. Вторава му беше чист вишак поради тоа што конституцијата не му наложува да се бори во тие категории и реално Јан само го лежеше.
Битен фактор е кога ќе сфатиш дека можат да те победат, поготово после поразот од Переира.
едит: Рокхолд како што се сеќавам дали еднаш или ниеднаш не одбрани титула

Член од
19 август 2010
Мислења
4.136
Поени од реакции
10.231
volkanovski vs islam... najverojatno vo abu dabi! vreme e za odmazda!

Какво будење имав човече, уште сум у неверица! Не е нормално какво лудачко копиле е Волк, да влезеш у фајт против Макачев со само 10 дена тренинг за борбата и плус претходно направена операција на рака! Криво ми е што ќе нема фул камп за Макачев, ама па од друга страна ако победиии, уфффф тоа инстантно го става у ранг у топ 3 евер! Муда до колена.

Kajgana Shop

На врв Bottom