K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,9%
  • Kick-Boks

Гласови: 192 32,5%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,9%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    590

UncleSam

Будока
Член од
23 јануари 2011
Мислења
269
Поени од реакции
509
Ја би ти рекол бокс,иако никад не сум тренирал тоа.Од сите тепачки глеани до сеа у живот,освен удари со раце друга вештина не сум видел некој да употреби.за кик бокс,теквондо свен ако не си ептен професионалец нога нема да успееш да удриш,џуи џитсуто се фокусира на земја борење а во реалност така само ќе се наместиш за рогање.
Џудото и каратето се корисни,ако ти звучи интересно тоа.
Не си видел затоа што на улица се тепаат бараби кои што не вежбале ништо и глумат тепачи. Вистински борци никогаш не би се вклучиле во таква борба туку би гледале да ја избегнат. Сепак мислам дека не постои добра и лоша вештина, само добар и лош вежбач :)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.382
Поени од реакции
18.525
Не си видел затоа што на улица се тепаат бараби кои што не вежбале ништо и глумат тепачи. Вистински борци никогаш не би се вклучиле во таква борба туку би гледале да ја избегнат. Сепак мислам дека не постои добра и лоша вештина, само добар и лош вежбач :)
праша добра вештина за самоодбрана,од бараби ќе се брани не од вистински борци.Некој вештини на улица не се ефикасни ко во ринг.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Фала на одговорите, ќе видам шо има низ градов.(y)

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
Не сум запознаен со овие вештини, но би сакал да се запознаам со најдобрата за самоодбрана.
Што би препорачале ?
Најдобрата вештина за самоодбрана е трчање :)

Што се однесува до боречки вештини битни се две работи. Концептот на вештината да одговара на твоите физички и ментални потреби и да секако атмосферата на клубот каде што ќе тренираш да биде на приближно твоја фреквенција.

- Ако немаш никаков проблем со удари во глава/тело тогаш оди на бокс или кикбокс. Таеквондо е малку помирна варијанта на вештина со удари.
- За поспритуалистички пристап кон боречките вештини пробај со аикидо или кунг фу.
- Ако сакаш да не удираш, а сепак на тренинг да ти излезе душа тогаш пробај џудо или бразилско џиу џицу.

Член од
4 октомври 2014
Мислења
787
Поени од реакции
539
Јас тренирам Кик Бокс но знам многу потези од БЏЏ. Кога и да дојде до било каква конфронтација, знам дека штом ќе се најдам доле многу лесно можам да го фатам во arm bar или rear naked choke. Не одам по виткање нозе, и обично му давам шанса на тој што е во потегот да се извини, по што го пуштам. Препорачувам покрај било која боречка вештина, да одиш и на БЏЏ. Едноставно после десетина тренинзи (квалитетни) веќе немаш страв од никого на улица бидејќи знам дека појма немаат од бутање на земја или било какви потези на земја освен мавање неправилни боксови како ненормални. Така да на која било боречка вештина најубаво и оди БЏЏ.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ја си носам ремингтон ..... јебеш борилачки вештини. Нека писне некој.

Член од
4 октомври 2014
Мислења
787
Поени од реакции
539
Ја си носам ремингтон ..... јебеш борилачки вештини. Нека писне некој.
Zaebi ti Remington, eden teleskopski pendrak I toa kako ja vrsi rabotata. Ama kako I da e, preporaclivo e da imas iskustvo so borecki vestini za besprekorno koristenje na bilo koe oruzje.

UncleSam

Будока
Член од
23 јануари 2011
Мислења
269
Поени од реакции
509
Убаво е и тоа и тоа, ама и лошо е ако те начекаат чичковците оние Алфи што ги викаат :)

Член од
4 октомври 2014
Мислења
787
Поени од реакции
539
Јас немам обичај да се тепам со било какво оружје, но ако некој друг ми извади нож или пиштол или што и да е, го наебал дебело. Незнам зошто се спопедерчија овие децава сега па се почнаа да носат ножеви, пиштоли и сл. Или пак се прават демек се мафијаши, ќе свртат еден број и дваесет души со калашников викаат, хахаха. Кога ќе слушнам некој таков бисер значи незнам дали да се смеам или да плачам.

Инаку знам многу потези од џудо, и среќа што до сега не ми спотребале зошто грешно ги изведував. Не требало противникот да го фрлаш преку тебе, туку да ја пренасочиш тежината на телото кон неговите нозе и доволно е само малку да го повлечеш преку тебе за да падне.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.071
Поени од реакции
74.754
Ама му го опна последниов удар Кличко на Пулев, го разнесе у пм :icon_mrgr:
Јак Татарчета се врати после 4 нокдауна, ама после 5-тиов падна како покосен. Ќе беше смешно ако Кличко го решеше мечот при првиот нокдаун, за 20-тина секунди :icon_mrgr:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Кличко со татаров си играше како мачка со глушец.Ми се чини дека во секој момент можеше да му даде нок-аут.Татаров буквално после секој добиен удар паѓаше на земја како покосен,а од друга страна Кличко оние 2-3 посериозни удари што ги доби ги издржа на нозе.Штета е што малку порано или уште во прва рунда не му зададе 2 брзи удара,но и вака не е лошо.

Kajgana Shop

На врв Bottom