Kocka
Manchild
- Член од
- 1 август 2006
- Мислења
- 3.531
- Поени од реакции
- 2.752
Да ама тој уличар како шо го нарекувеш е навикнат да прима удари по цело тело за разлика од Мајк![]()
vidov kolku e naviknat...
Да ама тој уличар како шо го нарекувеш е навикнат да прима удари по цело тело за разлика од Мајк![]()
100 пати ми е гледано ова.... на погрешна нога застана во погрешно време и се лизна плус тоа.....
vidov kolku e naviknat...
brat kimbo ti e glup crnja so nema nikakva tehnika ni vestina...zaebi go gledaj vistinski borci...100 пати ми е гледано ова.... на погрешна нога застана во погрешно време и се лизна плус тоа.....и ова му е единствен срамен пораз. Е добро сеа се обрука малце овде ама сеа то е ..
![]()
Абе си во право ама ми осави позитивен впечаток уште во првиот меч шо му го гледав..brat kimbo ti e glup crnja so nema nikakva tehnika ni vestina...zaebi go gledaj vistinski borci...
Анатомски не секој може да научи машка и женска шпага. Ако имаш нерастегливи тетиви а форсираш може трајно да се повредиш.Момци немам време за да тренирам моментално инаку сакам да почнам пак Кик бокс, теквондо или ММА било кое од овие али од наредна есен до тогаш сум слаб со време.
Веќе долг период пробувам али некако слабо оди да ја држам ногата подолго време исправена вака и удирање строго со нога колку што може побрзо и посилно на вреќа боксерска и да направам шпага. Пробувам долго време али ми се чини дека ќе си ги оставам ј*****а ако се доспуштам до земја.
Ако имате некој туторијали како да се усовршат овие работи да ми пратите, имам тренирано кратко кик бокс али одамна али од кеф пробувам некои вакви работи нонстоп на боксерска вреќа дома или пак чисто така во воздух.
Се надевам дека не ме заебала природава оти мн кеф ми прај да можам да ја правам али дали некако погрешно правам уште за околу 5 цм не можам да се доспуштам почнува да ме боли и страв ме фаќа да продолжам, исто пробувам да скокам на едната нога со другата дигната и да мавам на вреќа со кружење околу вреќата али на 1/3 од кругот мора да се спуштам па пак да ја дигнам ногата и да мавам.Анатомски не секој може да научи машка и женска шпага. Ако имаш нерастегливи тетиви а форсираш може трајно да се повредиш.
Сам треба да процениш дали можеш или не можеш и сходно на тоа да ги прилагодиш тренинзите.
5 цм не е ништо, тоа е скоро цела шпага, има што многу помалку можат да отворат нозе. Ако си достигнал твој анатомски лимит и форсираш имаш мала шанса да стигнеш до 100% ама и голема шанса да се повредиш. Јас не би обрнувал внимание да одам на повеќе туку труди се постигнатото да ти стане лесно зашто ако не вежбаш ќе го загубиш со годините и ова што си го постигнал.Се надевам дека не ме заебала природава оти мн кеф ми прај да можам да ја правам али дали некако погрешно правам уште за околу 5 цм не можам да се доспуштам почнува да ме боли и страв ме фаќа да продолжам, исто пробувам да скокам на едната нога со другата дигната и да мавам на вреќа со кружење околу вреќата али на 1/3 од кругот мора да се спуштам па пак да ја дигнам ногата и да мавам.
Ako mozhe edno prashanje: Koja disciplina e najblisku do street fight?