- Член од
- 21 октомври 2011
- Мислења
- 1.761
- Поени од реакции
- 2.574
savory е чубрикa, a cranes bill најверојатно е здравец.cranes bill, savory (овие две не им знам превод на македонски помош ако може)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
savory е чубрикa, a cranes bill најверојатно е здравец.cranes bill, savory (овие две не им знам превод на македонски помош ако може)
За ова прв пат слушам.Јас ја добивам од блиски роднини од Радовиш , к'цаната сол ја прават од афион и вкусот е преубавввввввв . Добитна комбинација паштета,домат и к'цана сол![]()
Зарем сега немате по сендвичарите мелена сол? Кај нас има обавезно во секоја сендвичара.. Иначе ја има и во сите продавници/маркети..лута и обична..За ова прв пат слушам.
Рецепт??? Или ако не , се продава ли некаде???
--- надополнето: 12 ноември 2013 во 22:55 ---
Факт е како шо гледам дека има многу начини на приготвување ако собереме по некој рецепт и ако се најде уште по некое место за купување ептен услуга ќе и направиме на темата и на оние што конзумират ваква сол.
Се сеќава ли некој дека порано (а може и денес) ваква сол се служеше во сендвичарите и се ставаше врз мајонезот и ќечапот на компирот.
--- надополнето: 12 ноември 2013 во 22:57 ---
Мене најсилни сеќавање ми останале од Кинг Бургер. Растурен хамбургер и трпај од солта додека можеш.
А каде е тоа „КАЈ НАС„?Зарем сега немате по сендвичарите мелена сол? Кај нас има обавезно во секоја сендвичара.. Иначе ја има и во сите продавници/маркети..лута и обична..
Па сигурно не си од Велес,штом немаш мелена сол на секој чекор.. КАЈ НАС е ВЕЛЕСА каде е тоа „КАЈ НАС„?
А кај вас не знам каде е 
За ова прв пат слушам.
Рецепт??? Или ако не , се продава ли некаде???
Не се продава, родниниве ја прават за домашна употреба, бтв кога ќе се видам со нив ќе му го побарам рецепто и одма ќе пишам овде![]()
Јас како што пишав имам купувано од Струмица од пазар купив демек два вида и двата беа катастрофа. Како да јадеш мелена пченка со малку мелена пиперка и сол а зачини ни за лек. Башка ниту беше просеана полна со покрупни парчиња , за никаде. Значи К`цана сол не е еднакво К`цана. Денес ќе ја пробам во сос за салата. Јогурт, Мајонез, Масло за јадење, Оцет, Малку Лук, Сол и Бибер.Ја има на сите пазари, на тезги каде што се продава вегета и буковец.
Купи си од повеќе различни места и види од кај највеќе ќе ти се допадне.Јас како што пишав имам купувано од Струмица од пазар купив демек два вида и двата беа катастрофа. Како да јадеш мелена пченка со малку мелена пиперка и сол а зачини ни за лек. Башка ниту беше просеана полна со покрупни парчиња , за никаде. Значи К`цана сол не е еднакво К`цана. Денес ќе ја пробам во сос за салата. Јогурт, Мајонез, Масло за јадење, Оцет, Малку Лук, Сол и Бибер.