Kоја е најголемата неправда што ви се има случено?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Професорите знаат некогаш, односно многу често, да бидат неправедни во оценувањето и во односот кон учениците и студентите. Сигурен сум дека досега и на вас ви се случило да почуствувате неправда во училиште или на факултет. Искажете ги вашите чувства и истурете го гневот на оваа тема :wink:

Еве јас ќе почнам... Незнам дали е најголемата затоа што ги имало толку многу, но една од нив е кога професорката по англиски во средно ми "шибна" 2-че. Сите прашања на тестот ми беа точни, 5-6 души го препишаа до збор од мене истиот тест. На крај тие си заработија 5-ки, а јас останав со 2-че со образложение најдолу - ПРЕПИШАНО! :evil:

На вас?

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
Acid ... за Панче не пишуваш ништо а? Или си немал неправди со него? :D

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
StenmarC напиша:
Acid ... за Панче не пишуваш ништо а? Или си немал неправди со него? :D
Реков дека има многу... Панче е повеќе за во сеир, а да не ја вртиме темава на сеир - батали го Панче и кажи за себе.

MSV

Член од
24 март 2005
Мислења
2.423
Поени од реакции
38
Најголема неправда.....
Па кога сум добил 5 по некој предмет....
Па тоа е АБСУРД!!! :lol:

Член од
6 март 2005
Мислења
772
Поени од реакции
5
Физика стално од позади што испрашуваше :evil: (а јас бев меѓу последните во дневник)

Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
se obidov na edna drugarka vo gimnazija da i kazam nesto na testot po germanski, i neli se funcionir spored marfievi zakoni, profesrokata mislese deka mene mi kazuva ona, pa taka dobiv potpis na testot sto znaci kec neli, a ona dobi 5ka......

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Милион неправди кои ми се одразуваа на одличниот успех бидејќи бев палав на часовите. Ќе направев некоја глупост, ќе ме испрашаа и ги пиздеше тоа што знам се, а неможат да ми шибнат кец за да ми се осветат. Па така, најчесто наместо петки кога беа нервозни ми ставаа 4 - ки и тројки, ама на крај секогаш успевав да ги направам во 5-ки.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Ах да, ќе заборавев... Уште една голема неправда.
Јас (роден македонец) по македонски редев 2-ки, а англиски никогаш не сум имал помала оцена од 5 (освен во примерот погоре).
Како е тоа можно? Толку ли сум неписмен?

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Мистичен напиша:
Милион неправди кои ми се одразуваа на одличниот успех бидејќи бев палав на часовите. Ќе направев некоја глупост, ќе ме испрашаа и ги пиздеше тоа што знам се, а неможат да ми шибнат кец за да ми се осветат. Па така, најчесто наместо петки кога беа нервозни ми ставаа 4 - ки и тројки, ама на крај секогаш успевав да ги направам во 5-ки.
Слични искуства ама кога на два-три пати бев побарал комисија да ме испраша престанаа :twisted: :twisted: :twisted:

Најголема неправда ми била и покрај валидно оправдание да ми стегнат 5 неоправдани за целодневно отсуство : ми беше раката скршена (десната) и морав на хируршко за да ми ја гипсираат. Класниот беше едно никакво теле па...

Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
jas go imav istiot problem so makedonski jazik i literatura, profesorkata vikase deka iako gi citam site literaturni dela i ucam, deka sepak ne i se dopagal mojot literaturen stil na izrazuvanje i zatoa imav 3ka ili 4ka celo vreme :wink: kolku ja mrzev tipkata ni sama ne e svesna, ali na kraj ipak bese 5ka :lol: :lol: :lol:

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
haha, jaka tema i jaki primeri...

ne znam dali e za tuka ili isto za seir, ama eden od profesorite sho beshe poznat po nepravdi, a bogami i po gluposti, beshe Vlado Boljero - profesor po fizika vo Gimnazija vo Bitola.

Si pishi chovek na tablata, ja pishi formulata pogreshno, jas najljubezno, najdobronamerno, mu spomnav samo deka ima greshka, i toj namesta da se zablagodari, "ubavo" mi objasni deka "NIE, ucheniku, SME zavrshile fakultet po fizika, ti ne mozis pokje fizika od NAS da znajs."

Se "konsultirashe" so negovata tetratka i uchebnikot, ja napisha tochno formulata, i po 2 minuti povtorno napravi greshka, vo slednata formula I vo matematichkoto smetanje, i koa se chudeshe oti rezultatot na tabla ne mu izlegva so toj sho treba, pak mu pomognav :)

Tipot se zapali, me izbrka od chas, i od togash mu bev "milenik"

Najjakoto beshe sepak koa mi "stegna" kec samo onaka, za inaet, iako mu odgovoriv sekoe prashanje. Otidov odma kaj direktorot, se pozhaliv na nepravednata ocenka, i poshto toj samiot beshe profesor po fizika, mu rekov deka sum spremen na istite prashanja odma togash da odgovaram i pred nego i pred kolegium po fizika, ako treba :)

Direktorot malku me "testira", i od ko vide deka navistina materijalot mi e poznat, + 31 chupinja ko svedoci gi imav, go povika Boljero na "sovetuvanje". mislam deka nikoas ne vidov 5-ka kaj boljero (ako ubo se sekjavam), iako istata prikazna so prepishuvanje / tie 5-ki jas 3-ka ili taka nesho chesto mi se sluchvaja...

Ama kolku i da se smejme, mozhi da ima golemi posledici takvo odnesuvanje, i e edna seriozna pojava koja sho treba da bidi tretirana soodvetno.

Chist primer e zhena mi - glupavi profesori predizvikaa odbojnost kon nekoi predmeti (nauki)

Член од
9 јуни 2005
Мислења
489
Поени од реакции
0
Еден куп неправди и средно и на факултет и ако почнам да пишувам ракава ќе ми се здрви :D

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Во основно кога бев наставникот по македонски јазик не сакаше да ми стави петка затоа што сум имала српско презиме (а и тој има српско!), а знаеше и сам дека заслужувам... Сите писмени ми беа петки, па дури земаше реченици од моите состави и и ги даваше на една моја соученичка и таа добиваше награди :evil:
Еднаш се запна да ми постави едно прашање, па ако го знам одговорот ќе ми ставел петка... Се сеќавам дека ме праша дали прашалник/извичник стои пред или после наводници и се познаваше дека не му е мило што одговорив точно :)
Знаеше тој истиот дека се запишав на Македонска книжевност и македонски јазик и секогаш кога ќе ме сретне ме прашува како ми оди, демек е горд на мене... пфффф
Други неправедности не сум трпела :)

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
:D Koga bef klinka ucef vo makedonsko uciliste vo 1 odd i bef mnogu stramezliva , bef sama devojce vo klasot so 6 maski i me terase stalno mene ucitelkata na predstavi jas da recitiram a imase mal milion takvi
11 okt 8-mi mart 29 nov of pamtam cel den ke placef potecena i crvena ko paltlidzan ke izlezef na bina i ke septef :((

Член од
6 февруари 2005
Мислења
1.952
Поени од реакции
14
најголемата непрвда ми се случи денес ко отидов да видам резултати од испит и си идам јас кај проф целиот радосен знаејќи дека сум положен и идам кај него и ми вика колега не си положил најди си ја тетратката и така тражејќи ја 5 мин ја наоѓам и има што да видам не е ни прегледана му викам профе не е прегледана и типот ја отвора ја разлистува и ми вика слабо колега ќе дојдеш у септември а btw полагав само 1 колоквиум и требаше да одговорам само 4 прашања и му го кажувам тоа и он ми вика колега требало сите прашања да ги одговориш а он ми кажа дека треба само 4 прашања да одговорам

Kajgana Shop

На врв Bottom