Јужна Америка 2018/19

• Креатор на темата Креатор на темата SkopjeUltra'
  • Време на започнување Време на започнување
Повеќето што коментирате немате ни гледано Ј.Амерички фудбал.Се попаливте поради суперкласико и ми мудрувате.Немате појма што пишувате,и ми ја споредувате оваа утакмица со манекенските инстаграм услови во европа.Под стрес биле,кур се тресе во ладна вода.Ај ако не нека одат нека си ја исправаат чакрата 2-3 недели со доктори па после кога ќе се спремни психички
нека кажат.
Ги пратам латиносиве можеби 10 години наназад,особено последниве 3-4.Дури и повеќе имам гледано тимови како Фламенго,Гремио,Индепендиенте,Гуарани,Џуниор,Санта Фе,Католика и сл отколку Тотенхем,Лестер,Фиорентина,Виљареал и сл.
Секоја побитна утакмица на континентот Е ВОЈНА.Уште пред 10+ години кога даваа нокаут фаза на МТВ1,тимови како на пример Кукута не дозволуваа да се изведе корнер.Абе по 10-15 минути прекин имаше при најобичен корнер на противникот.Фрлаа со што ќе стигнат.Утакмиците нормално си продолжуваат после тоа,затоа што тоа се случуваше секаде и премногу често.
Отсекогаш домашниот терен бил голема предност во ваквите мечеви.Притисок,страв,помош од судии и што ли уште не.Сантош сеа ко ја прекинаа утакмицата кога сакаа да го линчуваат гостинскиов тим што требаше да се прави?
Не поджувам насилство и ова што се случи е над дозволеното.Само направивте х10 од тоа што реално се случува.Ова е секојдневна сцена за континентот,и немаше потреба од вакви глупирања од страна на Бока.Ајде вчера оправдано беше,поради солзавецот.Ама денес?
Стравувале за животот :icon_lol: , оти не се навикнати тие па ова прв пат се гледа на гостувањата и неможат да се соземат сеа.Се знае дека сето ова е само да се исползува нешто,немој да ги сожалувате.
И претходно бев за Ривер,сеа ќе сум уште повеќе за нив после педерлуциве од Бока.
Изззвввинииии Ацо Луксембурго, Ацо Каниџа, Ацо Загало, Ацо Рамбо Петковиќ, Ацо Валдерама, Ацо Луис Меноти, Ацо Палермо, Ацо Едуардо, Ацо Рожерио Сени, Ацо Чилаверт, Ацо Бланко.

@Клипче зш да ја апсат бе, толку знаеш јужно амерички фудбал, таму е нормално дете да преврзеш со запалива материја и да ја шверцаш на стадион. тоа е пасија :vozbud: не ова инстаграм фанови што уствари сакаат да гледаат фудбал. насилство е права ствар. XD
и убаво му направија на тоа песот што го рогаа по улици hhhhhh нека знае кој се ривер.

Мртва свиња всушност :вонзем:
Од видеово ќе ти стане јасно од каде потекнува оваа глупост.

Интересно е какви бодликави жици има на оградине. Уште поинтересно е што едната навивачка група е над другата. Да има нешто такво кај нас (веројатно и кај нив се случува) има пола трибина да моча од горе врз противничките навивачи, а некој може и да им се посере над глава :icon_mrgr:

Не знам што има врска ова со женава и нејзината ќерка со она што го пишуваме за драмиве што ги прават Бока?
Стандард муабет на форумов последниве 5 години.Не ни сака некој да дискутира.Си тераат по свое и се прават смешни со извртување на муабетот, за 4-5 лајкови меѓусебно да си стегаат.

Koa sme na ovaa tema..

Zz ke i napraat sea xD

Голем кур,стандард шема е ова кај јужноамериканските навивачки групи.
По цели семејства одат на стадион и се на трибината кај најжестоките навивачи,со своите деца,па и постари луѓе,па никому ништо.

Голем кур,стандард шема е ова кај јужноамериканските навивачки групи.
По цели семејства одат на стадион и се на трибината кај најжестоките навивачи,со своите деца,па и постари луѓе,па никому ништо.
Абе беше споделена женава некоја страна уназад и сеа само споделив инфо дека е уапсена, нишо друго.

Дискусијата шо е битна на темава е тоа дали требаше или не требаше да се игра утакмицата викендов, ептен поделени мислења има.

Смешно е да се форсира муабетот дека можело да се игра викендов.

Абе беше споделена женава некоја страна уназад и сеа само споделив инфо дека е уапсена, нишо друго.

Дискусијата шо е битна на темава е тоа дали требаше или не требаше да се игра утакмицата викендов, ептен поделени мислења има.

Смешно е да се форсира муабетот дека можело да се игра викендов.

Видов дека претходно е споделено,се надоврзав само на постот бидејќи навистина кај јужноамериканските навивачки групи тоа е практика за внесување пиротехника веќе години назад.

Дека не е во ред,не е,против сум и јас,но тие не користат начин за да го направат тоа што го наумиле и да бидат подобри од противникот.

Ми се скрши филмот кога видов за случката во сабота,а цела недела го чекав натпреварот,но и јас стојам позади тоа дека не требаше да се одигра.
На Бомбоњера немаше никакви испади и Ривер настапи во целосен состав,натпреварот течеше непрекинато и без проблеми и немаше да биде фер за фудбалот воопшто да се одигра,а Бока да настапи без битни играчи,а тие што се на располагање се под огромен стрес,како физички,така и психички.

Најглупава солуција би било да се одигра надвор од Аргентина,како што имаше некое муабети.
Треба и мора да се одигра да се одигра на Монументал,навивачите на Ривер го заслужуваат тоа после сите премрежја што им се случија,кога баш Бока беа најгласни после нивното испаѓање,со погребни поворки,со крстови,со погреби,со сФе

Ми се скрши филмот кога видов за случката во сабота,а цела недела го чекав натпреварот,но и јас стојам позади тоа дека не требаше да се одигра.
На Бомбоњера немаше никакви испади и Ривер настапи во целосен состав,натпреварот течеше непрекинато и без проблеми и немаше да биде фер за фудбалот воопшто да се одигра,а Бока да настапи без битни играчи,а тие што се на располагање се под огромен стрес,како физички,така и психички.

Епа за ова не можеме да се убедиме веќе неколку страни :Д

Гаго покажал среден прст кон навивачите на Ривер, пред овие да почнаат со канонадата.На крај ќе излезе работата, си го баравме, си го добивме.

Изззвввинииии Ацо Луксембурго, Ацо Каниџа, Ацо Загало, Ацо Рамбо Петковиќ, Ацо Валдерама, Ацо Луис Меноти, Ацо Палермо, Ацо Едуардо, Ацо Рожерио Сени, Ацо Чилаверт, Ацо Бланко.
Хуморов вришти.

Гаго покажал среден прст кон навивачите на Ривер, пред овие да почнаат со канонадата.На крај ќе излезе работата, си го баравме, си го добивме.
А иначе пред да го покаже средниот прст тие му викале: Гааааааааго ГАаааааааааго ти си наша иконааааа, и затоа им покажал среден прст.

И да, средниот прст е одличен повод да се каменува автобус и да се доведе во прашање животот на играчите. (y)

А иначе пред да го покаже средниот прст тие му викале: Гааааааааго ГАаааааааааго ти си наша иконааааа, и затоа им покажал среден прст.

И да, средниот прст е одличен повод да се каменува автобус и да се доведе во прашање животот на играчите. (y)
Па профи играч во опис на радно место не само што му е да игра фудбал и тренира туку и да ги игнорира противничките навијачи, ако секој играч враќа на вреѓањето на противничките фанови тоа ке биде се само не фудбал.

Последно уредено:
Па профи играч во опис на радно место не само што му е да игра фудбал и тренира туку и да ги игнорира противничките навијачи, ако секој играч враќа на вреѓањето на противничките фанови тоа ке биде се само не фудбал.
Објасни ми ти дали среден прст е причина да се каменува некој и да се стават нечии животи под знак прашалник?

Абе дај доста ми глумите хулигани овде, ако си бил на две утакмици на Ѕвезда тоа не значи дека треба да се оправдуваат вакви дивјачки работи. И навивачите на Бока да го направеа ова ќе го имав истото мислење, ова е се само не нормална работа. Значи не се збори овде од аспект на навивање за Бока или Ривер, од човечки аспект даваме мислења, срамота е да речеш: хехе јак кур у Турција со снајпери ги гаѓаат. Абе финале на ЛШ у Јужна Америка е, влогот е ОГРОМЕН, а тебе 2 саати пред утакмица те маваат со камења, шишиња, ти фрлаат солзавци и те малтретираат... Какви сакаш да бидат играчите, нормални? Со 100% снага да влезат во мечот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom