ЈУ Групи

• Креатор на темата Креатор на темата Galactikos
  • Време на започнување Време на започнување

Која од екс ЈУ групите ви е најомилена ?

• Вкупно гласачи
    70
Не верувам дека може да има апсолутна топ листа

Може да има, ако е во прашање некој мерлив критериум... Продадени албуми, денови на топ листи, што ти ја знам...
Апсурдно е да се збори дека може да постои апсолутна топ листа базирана само на вкус.

Гласав за рибља чорба, макар шо да можеше за сите ќе гласав. Сите тие ги слушам. И Плави Оркестар исто така.

Браво за темава, моја тема. :)

релативно е тоа..за некого може да биде топ 50, а за некој тие песни да се ѓубре..еве на пример јас би ја ставил на прво место 3N од АЗРА, а мислам дека на листава погоре воопшто ја немаше...па Балкан, А шта да радим, Одлазак у ноч, и тн.
Браво за Азра. Еве спотче што правев за предпоследната песна што ја спомна.. :cug:

Ме чуди што во анкетата ја нема Азра, една од водечките Ју рок групи во бивша Југа. Исто фалат Хаустор и Филм како едни од подобрите ју групи.

Еве ја мојата тројка Џони, Рундек, Јура:

200px-Branimir_dzoni_stulic.jpg
haustor1.JPG
jura1mp4.jpg

Azra- Flesh, 3N, Mon Ami, Gracija, Jablan, Kao i jucer, Kurvini sinovi, Odlazak u noc, Krvava meri... itn...
Haustor- Sal od svile, Sejn, Sejmeni, Menjam se, Treci svet, Ena.....
Film- Signali u noci, Dom, Dijete ulice, Neprilagodjen, Dobre vibracije.....

Ги имам сите албуми од горните три групи и од следниве (Dugme, EKV, Orgazam, Divlje Jagode, Kazaliste, Pushenje, Idoli, Corba, Pivo, Leb i Sol, YU Grupa)

Пред две-три ги сакав многу Плави Оркестар....
1.Kaja
2.Tako male stvari
3.Linija Zivota
4.Sava tiho tece
5.Devojka iz snova
6.Jedina
I was inloved....:kesa::)

site gi slusam od gorenavedenite ali naj naj naj omileni mi se Bijelo Dugme zakon se :nesvest: :nesvest: :nesvest:

KAJ TI SE AZRA BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!!!!!!

glasav za belo dugme ama i crvena jabuka gi obozavam

Бјело Дугме мислам дека нема подобри од нив .... гарант ..

Гледам дека на листава се ставаат бендови кои веќе не постојат.

Затоа јас ги ставам тука BAD COPY.
Беше извонредно додека траеше, мада сега со своите соло проекти продолжуваат со висок квалитет момците кои го сочинуваа овој бенд.

Патем гледам дека не сте ги ставиле БАСТИОН. Уште еден одличен бенд чии членови подоцна продолжија со висок квалитет во уметностите со кои се бавеа, за оние кои не знаат Ана Костовска, Кирил Џајковски, и текстописецот Милчо Манчевски. Имаа уште еден член ама никако да му го запаметам името.

Пекиншка Патка, бенд кој ги засени Секс Пистолс на овогодинешниот ЕXIT.

Сеуште творат, Дисциплина Кичме!!!
Сеуште творат Laibach!!!
Сеуште творат Хладно пиво, мада јас не ги мирисам многу, повќе ми се допаѓаат OVERFLOW. А никако не смееме да ги заборавиме СУПЕРХИКС.

Гледајќи го вака набрзинка напишаниот мој пост гледам дека на овие простори има извонредни бендови со кои можеме да се фалиме по светот. Малку е тиња тоа што поголем дел од форумџиите ќе речат, поѓаволите кои се овие?!

spored mene redosledot bi bil vakov: crvena jabuka, bijelo dugme, plavi orkestar, parni valjak.

сега: дефинитивно Ван Гог, од овој период: Хаустор, ЕКВ, Психомодо Поп, Филм.

Ај ако ништо друго на анкетава посекако треба да ги има Азра и ЕКВ, не можат Парни Ваљак, па и до некаде Електрични Оргазам со такви величини, ама тоа е само мое мислење

Дефинитивно најдобра група се Бијело Дугме,нема подобри од нив.Секоја песна им е хит,така да нема што да се збори за нив легенди. Брегович,Бебек подоцна Тифа па Ален,пејачи кои оставаат траг зад себе.Иначе после Бијело Дугме омилена група ми се Прљаво Казалиште!!!позз!!

Постојеа многу добри групи (ќе ги измешам по жанрови па ќе ги набројувам онака како ќе ми текнат)

Булдожер
ЈУ Група
Златни дечаци
Ватрени Пољубац
Атомско Склониште
Генерација 5
Последња игра лептира
Галија
Идоли
Шарло Акробата
КУД Идијоти
Филм