ЈСП - случки, прашања, дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување
Не е тоа ништо со зеленчук и овошје што се качуваат старциве слушајте го ова:
Пред 3 месеци се враќам од факултет и на бит пазар се качувам во 68, иначе се симнувам во Маџари. Се качив меѓу првите, и таман се сместив гледам еден муфљус трча да го стигне автобусот и скокање на задна со две кокошки у рацете. Коа почнаа да брефтаат, да кокодакаат,да трујат а бе автобусон мислиш кокошарник беше.
А тоа што носат празови, и кромиди тоа е класика работа, поготово во приградските линии.

Што да се каже за ЈСП тоа треба неколку тома да се напишат за да се објасни приближно но за целосно да доживееш треба да се возиш ...

Тепачки ,рекети , драпања , свашта се дешава низ бусовиве, затоа сите гледаат 18че да напуни чоек кола да земе и да си фура живот. :salut:

Ај објасни подетално да видиме шо муж си :D?

Абе сега кога се враќав од школо еден хендикепиран дечко седна во козле кај кам маркет јас бев фатен за шипката до него... го погледнав и ми падна жал , имаше некоја болест беше цел искривен и неможеше ни да оди убаво а камоли да стои во луда 57ица. Не е битно , кај бирото за вработување (ваљда е тоа) влезе една жена која имаше некои 40-50 години и му рече на дечково "Стани да седне постар човек што е ова некултура" Заборавив да напоменам дека 57мицата беше ФУЛ. Дечкото ја погледна и веднаш стана исплашено. Изреагирав веднаш, да бев само јас... беа сигурно некојси 20 души (македонци албанци ... све) кои ја напраија од гомно подолу и жената се симна а на дечкото му беше срам да седи , додека еден старец не го седна до него замолувајќи ја жената да седне на местото каде што предходно седеше хендикепираниот ... му направи муабет и го смири. Жалосно... порано имало многу повеќе респект а сега баби те тепаат со пиперки , жени ти се дерат и ако стоиш и ако седиш. Да појаснам.

Пак ја у школо идам , петок беше и гага им е на старците... една жена постара така , влезе на рекорд таман ја тргнав ташната за да седнам ја видов и и го отстапив местото, се свртев на другата страна зашо неможев да го мирисам нејзиниот опоен лук кој не можеше да биде победен од 2 отворени прозори ... негде кај хотел карпош осетив дека некој ме бутка и истата жена на која и го отстапив местото ми вика , ти бушаво дете не гледаш ли дека некој треба да се симнува (значи ја стоев) а госпожата неможела да помине од мене. Ми пукна филмот , кај уште и отстапувам место да иде дома да си ја прчи а ја у школо 7 саата ... уште ми се дере што стојам , ми РИКНА филмот и почнав да и гровлам (дерам) у фаца. Па све све ама тоа не... не се гордеам со мојата постапка ама дајте бре... па мајку му стара никој не можеш да задоволиш. Од тој ден не станувам на баби , само на дедовци и дечиња шо неможат да стојат или трудни мајки , мајки со деца , убави девојчиња :) :kesa:Тоа е тоа пријатели ЈСП , шо ке праиш! :salut:

Значи најтапа нешто у бус ти е кога се враќаш после напорен ден со 23ка и влегуваш и гледаш 3-4 циганчиња со мрсули до колена,рипаат низ автобусот,од шипка на шипка.Тоа им доаѓа нешто ко теретана се креваат по шипки,склекови на средна,чучњеви,стомачни на столчиња итн.Кај беспари ги пуштаат па и ЛОМ го праат автобусот :tapp::tapp:.

Седиштата се многу тесни и дебелите луѓе зафаќаат по две!

ne se banjaat penzionerite i smrdi cel bus u petok.

^Zakon.

Утре немој некој да помислил да седнал во автобус, веднаш ќе биде станат :tapp:

со среќа за утре :pipi: уште од сега застанете на ред да чекате па белки ќе успее некој да седне....за помладиве праам муабет, за стариве знам дека ќе седат :pipi:

бидете упорни и не давајте некој вошлив старец да ви го земе местото :sakas_ust

со среќа за утре :pipi: уште од сега застанете на ред да чекате па белки ќе успее некој да седне....за помладиве праам муабет, за стариве знам дека ќе седат :pipi:

бидете упорни и не давајте некој вошлив старец да ви го земе местото :sakas_ust
abe ne stanuvam za nieden starec i da e napolnet kako magare so kesi nema da stanam, neka stoi ako saka neka umri

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom