ЈСП - случки, прашања, дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување
http://novamakedonija.com.mk/NewsDe...rilog=0&setIzdanie=22799#.URvQ1Lp9gcM.twitter

Ги штедат новиве ама тешко дека ќе траат 70 години ко старите
Па и треба да се штедат, со ваква култура кај нас уште сега се исчкртани, исчукани итн итн.

Иначе мора да воведат некоја контрола на ноќните, колку само ги има што не плаќаат ноќен...

Може и да се измоча на столот за да маркира територија.
Мирисот од урината останува подолго отколку што е неговата рута на возење. Мирисот на прдежот има инстант ефект, а многу брзо исчезнува.

Не знам за вас, ама мене ова страшно ме нервира:mad:

ЈСП го воведува и албанскиот јазик на станиците и екраните

Советот на градот Скопје донесе одлука таблите на станиците и на електронските екрани во автобусите бидат со написи и на албански јазик.

Како што соопштија од градскиот совет, одлуката била донесена согласно со Охридскиот рамковен договор. Освен на македонски и на албански јазик, информациите и написите ќе бидат напишани и на англиски јазик.

Дали малоумниот сајт на ЈСП може да се окарактеризира како „случка што ме нервира“?
Прво помислив дека Chrome ме ј**е, па и со Firefox, IE пробав....џабе....
Барам која линија вози до Матка (ако има таква воопшто)....има ли некој идеја, се убив од барање....поставиле некаква листа од бројки и треба сите да ги превртиш за да најдеш, а search-опција мало сутра....

Дали малоумниот сајт на ЈСП може да се окарактеризира како „случка што ме нервира“?
Прво помислив дека Chrome ме ј**е, па и со Firefox, IE пробав....џабе....
Барам која линија вози до Матка (ако има таква воопшто)....има ли некој идеја, се убив од барање....поставиле некаква листа од бројки и треба сите да ги превртиш за да најдеш, а search-опција мало сутра....
Повели, број 60.

Баталете нервоза. Знае некој дали има автобус што оди до Бунарџик?

Па и треба да се штедат, со ваква култура кај нас уште сега се исчкртани, исчукани итн итн.

Иначе мора да воведат некоја контрола на ноќните, колку само ги има што не плаќаат ноќен...

Абе за ноќните зависи кога-како има контрола. Минатиот петок се возев со ноќна и гледам некој двајца седнати на седиштето одма до возачот и викам овие контрола се, да си купам карта. И онака од 20 души шо влеговме во автобус само јас купив карта пошо прва влегов, сите други гага.
Ама еднаш влегов викам не куцам, ете ги од средина на автобус се појавуваат,карта девојко...Неам викам, па и уште се карам место да си купам,зошо месечните не важеле навечер ( јас ни месечна во мене ништо,викам ај можда ќе се извлечам вака ). Видов не видов на крај купив, иначе не ме оставаа да слезам.

Абе за ноќните зависи кога-како има контрола. Минатиот петок се возев со ноќна и гледам некој двајца седнати на седиштето одма до возачот и викам овие контрола се, да си купам карта. И онака од 20 души шо влеговме во автобус само јас купив карта пошо прва влегов, сите други гага.
Ама еднаш влегов викам не куцам, ете ги од средина на автобус се појавуваат,карта девојко...Неам викам, па и уште се карам место да си купам,зошо месечните не важеле навечер ( јас ни месечна во мене ништо,викам ај можда ќе се извлечам вака ). Видов не видов на крај купив, иначе не ме оставаа да слезам.

Не смее да те задржи.

Си ебале матер и тие.

Девојка повредена при каменување на автобус на ЈСП
Понеделник, 18 Февруари 2013 13:35
Дваесет и седум годишната Р.С. од скопско Зелениково вчера пријавила дека на 16-ти околу 21 часот во Скопје во близина на населбата Пинтија бил каменуван автобус на ЈСП.

avtobuskrsen.jpg

Додека девојката се возела во автобус со бр. 67, во еден момент од страна на непознати лица биле фрлени камења кон автобусот, при што дошло до кршење на стаклото од прозорот, а од парчињата стакло и биле нанесени повреди на Р.С. во пределот на лицето.
На истата и е укажана лекарска помош во Ургентен центар Скопје, а се преземаат мерки за откривање на сторителите.

Сабајлево се возам во 24ка и имаше една стара жена седната до прозорецот, а местото до неа беше празно. Седнува едно девојче и женава и вика мораш ли да седнеш, на другата станица ќе се качат стари луѓе, ја на твои години сум стоела. Девојчево вика, ама слободно е местото ако дојде некој ќе станам. И оваа женава кога се згрчи цела почна да и се дере и го зафати столчето. Девојчето се изнервира се исповреѓаа до немај каде и оваа да не остане покусо. Безобразна, идиотка, вампирка, почна да и кажува и на што и личела шминката,другава какви била збрчкана. На крај старава и вика не знаеш која сум јас, снимките од шоферот ќе ги земам а тебе ќе те тужам, ти уште не знаеш со кого си имаш работа :pos::pos::pos: Најчесто нема некои расправии, ама изгледа и двете беа спремни за карање уште по сабајле па партали се направија. Само кај нас има вакви работи:)

И после младите биле криви а стариве "опојни" петунии, лалиња и рози. Море јас да сум бил искрено ко што знае да ми зовре кога ќе сум и врзел една наопачки да се чуди каде се наоѓа.:icon_lol:

Да не била таа во 24 една ниска плава така постара жена?Често ја гледам во 24 и со неа нешто не е во ред..Не озбилно,се гледа дека жената си има некој пореметувања,со сите се расправа,еднаш се расправаше со едно девојче зошто наводно кивнала во неа,и викаже дека ќе ја тужи и не и даваше да седне до неа,притоа вреѓајќи ја,селјанка,простачка,ваква таква..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom