Колку што нас ни е усмерен гневот на погрешна страна, така им е и на тие од ЈСП/Влада кон нивните цели. Наместо тие пари што ги одвојува градот Скопје (ние ги издвојуваме али ај) за превоз на пензионери на месечна база на ЈСП, може да ги oдвои за подобрување на линиите и поредовни автобуси.
Големите градови имаат поорганизиран превоз тоа е точно но и луѓето кои се возат таму не се понашаат како од планина пуштени. Еве јас имам шетнато надвор, ќе ја земам Варшава за пример. Во Варшава на секоја автобуска си има саат кога ќе ти дојде автобусот и доаѓа точно во минутата. Внатре во бусот е штама, никој со никого не се турка, луѓе книги си читаат, една жена со куче се качи и кучето беше помирно од луѓето. Ми дојде незгодно да кивнам. Има седишта за стари луѓе, точно, но тие седишта не се цел автобус и стари кога влагаа во автобус во Варшава не се гураа со брзина на светлината по секоја цена да седнат на нив.
Пензионерите не ги интересира дали некој дента треба на работа да оди. Се однесуваат како кучиња од кафез пуштени и ова не го мислам како навреда туку како комплимент дури, бидете реални малце. Го претеруваат и тие. Има доста последици од нивново прекардашување. Еве еден - Доктори се и мајка ми и татко ми. Ќе ги закажеш во четврток, ќе ти дојдат во петок зашто им било бесплатно. А во петокот не можат да сфатат дека имаш закажано оперативен зафат кај друг пациент. И ќе ти дојде во петок, ќе му кажеш не може, ќе му кажеш да поштува ред, ќе почне да урла и ќе го видиш после се јавува кај Jанко или во утринските програми како што рече членот погоре и се буни дека здравството не чинело, лекарите биле вакви и онакви. А не можеш сите старци да ги закажеш во вторник и петок. Имаш и редовни пациенти кои доаѓаат на контрола и опасно е кај некои ден само ако ја прими некоја доза покасно. Сега па почнаа да им се јавуваат на моите и за во сабота и ќе ти се јави јас дојдов на лекар отвори ми, а моите во некој рандом македонски град на задолжителен семинар кој им го одредил фондот да го посетат за да задржат лиценца. Срања!
Друго, возниот ред во вторник и петок уште толку се пореметува. Ако за до на факултет ми требаат 10 минути, со пензионериве ми требаат 35. Кога во вторникот падна снегов и замрзна се, кај пола саат од една населба во друга требаше, уште фатиле му се дерат на шоферот да убрзал, немале време за губење

Тоа се лизга доле, смрзнато, едвај кочи овој на семафор, овие побрзај

Автобуси каснат, па ќе ти дојдат два наеднаш полни. Tи касниш за на факултет/работа, па не е само тоа треба уште на 200 места да појдеш за да завршиш обврски кои ги имаш.
Не знам стварно како можете да ги браните бе, има разлика од стар и изнемоштен пензионер до пензионер кој за кур ќејф се вози. Вчера одам во град, во 5ка двајца стари седнале напред и викаат ај до Ново Лисиче и назад после до Ѓорче па после ќе слеземе кај Тинексот во ЃП и ќе се качиме во двојка па до Сити Мол ќе идеме.
И пред да ме обвиниш за бескрупулозност, обожавам да им помагам на стари луѓе кои се беспомошни, но неартикулисани створења никогаш нема да бранам.