W
Werther
Гостин
Дупнати џебовите сите а?Дојди,дојди,укради кај мене,ако смееш.
Ќе се посрамтиш,нема што да се краде![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дупнати џебовите сите а?Дојди,дојди,укради кај мене,ако смееш.
Ќе се посрамтиш,нема што да се краде![]()
Абе они се здрави,ама нема што да се стави во нив.Едино ако крадеш слободна,еден издрнкан Сони ериксон(од на Чаушеску времето) и цигари,дојди,крадиДупнати џебовите сите а?(ја божем поарен само ај,Македонска работа си се смееме на маката)
Same hereАбе они се здрави,ама нема што да се стави во нив.Едино ако крадеш слободна,еден издрнкан Сони ериксон(од на Чаушеску времето) и цигари,дојди,кради![]()
Илумиос, не се слагам со тебе за ова; не се работи за дискриминација туку за бенефиции за пензионерите-и за мене е ова во ред-мали пензии, па добиваат малку олеснувања со попусти за лекови, бесплатно возење во одредени денови итн. И да знаеш дека треба да има повеќе вакви олеснувања. Знаеш, тоа е возраст кога со малку пари треба многу да се грижиш за своето здравје. И кој вика, на крај краева дека пензионерите само се возикаат низ град? Ја помислувам дека во овие денови користат бесплатна можност да стигнат на гости кај своите ќерки и синови (за да чуваат внуци), да купат намирници од пазар, маркет кој што е поевтин, во посета на пријателот што веќе немаат можност да го видат толку често...
Тоа што кај нас поимот култура не важи за ниту една возрасна група е сосем друго прашање! Ние не знаеме како да се однесуваме со нешто што го добиваме без пари шо се вика-у ваков случај го цедиме максимумот, без никаков осет. За тоа се доказ самите пензионери, за жал, со своето (доста често) агресивно однесување.
Исто така, мислам дека нашата држава треба малку повеќе да мисли на инвалидите, семејствата со деца (особено со повеќе деца), студентите...ама да мисли вистински, а не со правење "филмови", со кои се прикажува нешто што блага врска нема со реалноста.
И уште ова: страшно ме нервира (а нема врска со ЈСП) трендот на омаловажување на повозрасните граѓани (читај пензионери) од практично сите останати! Не ли мислиш дека нашите сакани баби и дедовци се веќе пензионери, нашите родители ќе бидат пензионери, а ниту времето кога самите ќе зачекориме во оваа група не е така далеку ко што се чини. И што тогаш? Веруј дека перспективата ќе ти биде сосема другачија од онаа што ја имаш денес...
Гужвава е од денес, од втората станица на 5ка. Сите места за седење беа полни до втора станица , во Влае не се дишеше веќе. Не се гледа на сликата, се беше пополнето и од другата страна.
Не верувам дека некој ги напаѓа старите, ама тукушто пензионирани теткици, не спаѓаат во оваа група.
Напуфкани, дотерани, со канџи, локни и што ти не, ми туфкаат, самите тие немаат култура кон 20 години постарите од нив, малтретираат и тоа многу.
Имам јас баба и помагам премногу на стари, ама и дотичните госпожи имаат внуци, исто така. Имаат и ќерки кои некогаш биле бремени, па не сум видела теткица некоја да отстапи место на некоја бремена.
Дете, за втора станица зборам, читаш ли? Кога се качувам во незомбиски денови тројца има во бусот максимум.Ова според вас е гужва??? Оној на крај фудбал може да игра види колку простор има![]()
Да, Пума, дефинитивно си у право за ова, многу нашминкани, дотерани и напарфимирани копита се шеткаат наоколу и покушаваат да делат култура. И ја добивам осип од вакви, без разлика колку години имаат. Вистина е дека постарите (сега обратно) ги потценуваат и омаловажуваат младите и тоа на прилично груб начин. Јас заклучувам (секако за себе) дека таква е состојбата со опшата култура кај нас. Јадна. Никој никого не почитува, не слуша; секој-од најстаро до најмладо, покушава со копрцање и лактање да исплива на површина и да наметне
мислење. Приметуваш дека луѓево не знаат да ти се обратат за најобична работа-на пример, стоиш во ред на каса со полна кошница, до тебе се прилепува некоја постара теткица со еден производ-и наместо да ти се обрати и да те замоли културно за предност-она почнува да те поттиснува и без разлика на физичката ограниченост што оди со годините-дури и да те прерипа? Вакво педерско потпикнување го имаш секаде.
Но, јас зборував за друго-бесплатното возење што го добија пензионерите, никако не треба да се сфати како ускратување (или одземање ) на права и бенефити на друга група (студенти, на пример). Едноставно не можеме да си дозволиме вакви споредби. Државата треба да мисли како да им го олесни животот на одредени групи граѓани, тоа е нејзина обврска, да се грижи за сите.
Ок мамоДете, за втора станица зборам, читаш ли? Кога се качувам во незомбиски денови тројца има во бусот максимум.
Имам ајфон, ајде те чекам во 5каДупнати џебовите сите а?(ја божем поарен само ај,Македонска работа си се смееме на маката)
Ќе бидеш уловен кога-тогаш.Ок мамо
--- надополнето: 4 ноември 2012 во 16:00 ---
Имам ајфон, ајде те чекам во 5ка))))))
Студентите полесно се контролираат преку давање место во студентски, ветување за идно вработување и слично, на стариве шо можат да им понудат, бесмртност? Зато ние че си останиме згмечени, уморени и нанервирани секој вторник и петок, тие че си крцкаат.Работата со пензионерите е многу jасна, им даваат бесплатен превоз за политички поени, мислиш гаjле им е за нив? За студентите не се дрзнуваат да дадат бесплатен превоз затоа што студентите се на повисоко интелектуално ниво па можеби не се ниту партиски обоени - немаат корист од нив на избори![]()
И сабота.Студентите полесно се контролираат преку давање место во студентски, ветување за идно вработување и слично, на стариве шо можат да им понудат, бесмртност? Зато ние че си останиме згмечени, уморени и нанервирани секој вторник и петок, тие че си крцкаат.
Пензионерите за разлика од бебињата цмиздрат без причина и се возат без причина и само прават гужва, додека мајките па и не ги влечкаат бебињата по автобуси од кеиф (најчесто), како што реков и претходно.Муабетов е, епа симни се ако те нервираат пензионерите, и чекај да дојде среда.
И мене ме нервираат раздрани деца и во автобус, и во ресторан и било каде.
Ја неколку пати иам слушнато пензионерки во автобус како викаат „кај идеш ? Еве да се прошетам малку...“ ко толку малце паркови да има у Скопјево, па они нашле у автобус да се шетаат...И кој вика, на крај краева дека пензионерите само се возикаат низ град?