Да да знам дека треба дупли текстови се тоа да но како да ја дадам таа опција да има два јазици да се одберат ... мене не ми е проблем да ги преведам текстовите ке ги преведам но каде после да ги ставам преведените каде да идат тие артикли што ќе бидат на француски ... постои можност за отварање на нов поддомен и после само линк да ставам кој ке води кон новиот поддомен но тоа не ми одговара баш затоа што ке треба да ја аплодувам џумлата од ново и да се едитира темплејтот да се прават категории секции и се одново... ( што не е баш нај нај временски исплатливо ) ... сакам да ставам да има да се одбере мак или француски но незнам како да го воведам тоа во џумлата тоа ми е прашањето како да го воведам ?
Вака баче, ај да не се изначекаш
Компонентата ти нуди и МОДУЛ со знаменца, го има и Македонското и Француското и то е најмал проблем...
Инсталираш компоннетата на стандарден начин.
Инсталираш превод на Француски за цела џумла
Одиш во компонентата ги одобруваш јазиците кој сакаш да ги користиш
потоа имаш дел за преводи и таму си одбираш поле: Модули, Мениа, Артикли и тн....
И му кликаш ФРАНЦУСКИ ЈАЗИК (основен ти е Македонскиот)
Ти го дава сето то што го има во полето на Македонски и доле ти дава поле каде што требе да го преведиш... дец ит
Пример ќе ти дам со една страна на едно другарче кое јас само му инсталирав и сам се снајде, а сигурно попочетник е од тебе
www.privatnosmestuvanje.info