Јас како мал/а!

• Креатор на темата Креатор на темата CopyOfDeath
  • Време на започнување Време на започнување
Jas kako mal koga sme odele na odmor sum im gi zatvoral cadorite na lugeto na plaza,sum sadel sladoled,sum rastural so srafciger se sto ke mi doslo vo raka.:lud:

Jas ednas si sobrav site prazni tegli i sisinja od podrum i pravev sok od trendafili (listovi od trendafili + voda, nisto drugo) i gi ispolniv site bukvalno do poslednata tegla! Drug pat so karmin na majka mi ja imam issharano celiot krevet i dzidot na spalnata soba! Tret pat, dedo mi imase kupeno domati od pazar i jas site domati (3 gajbi bea) gi frlav na dzidot od sosednata kukja!

ја ја рстурав тоалетната хартија низ цел стан:pos:

Мирна бев како мала и сега сум..
Ама се сеќавам дека еден период збеснав. Ќе ги соберев сите деца пред зграда ќе земев неколку чинии и лажици, песок, вода и правев кал.
Ќе ги наредев сите деца едно до друго и чиниите пред и ги терав да јадат кал, кој прв ќе ја изеде чинијата тој ќе ме замени мене.:icon_lol:
Исто така им организирав натпревар, кој најдолго ќе измоча и тоа на женските.
Ааааа и ден денес ми се смее кога ќе ми текне што се не правеа за најдолго да измочаат. :pos:
Еден период, мачки со камења гаѓав заедно со машките.. а бе хулиган.:pos:

Batistuta напиша:
Јас обожавав да јадам паста за заби . . . во комбинација со бисквити ми беше најомилено јадење

dajdo напиша:
da jadam plastichni lazici majkami morashe da kupuva sekoja nedela po 1 kutija novi lazichki

вас ви давале да јадете како мали :))))

Sekogas sonuvav deka sum na solja i deka mocam, i koga kje stanev i koa kje videv deka sum se izmockala vo gaki, stanuvav na prsti, se presoblakav i go vadev carsavot i stavav peskiri na krevetot:baeh:

Poso ko mala ziveev vo kukja,
obozavav vo dvor da si pravam torta od kal.
Imav navika i da kradam zumbuli, kokicinja i lalinja po komsii, pa zatoa gradinite na site im bea sogoleni:)
Ja terav Dani sekogas da se banja so mene vo polna kada, i nikogas nejkese! Za da ja ubedam mi trebaa 1000 saati. Imam edna slika kaj so se banjame zaedno, jas ja imam onaa ebano debilno zadovolna nasmevka, a Dani onaka sramezlivo se smeska:)
Koga odevme na odmor ne vleguvav vo voda bez guma, dusek, muskuli, perai i maska! Morase full oprema, imam edna slika ko vonzemjanin sum:pos:
Neresena misterija mi bea prstenite okolu drvata koga e iseceno...znam mi kazuvaa demek kolku prsteni ima drvoto, tolku godini e staro i poso bev kopilj nikogas ne uspevav do kraj da gi dobrojam :)

Ima uste 1000 raboti ali da ne zamaram mnogu...:)

hmmm ja znam deka ko mala sum mestela tafcinja,tendzerinja i takvi stvari niz cel stan i nikoj ne smeel da gi mrdne poso ako makar edno bilo pomesteno...sum pocinjala od novo i taka cel den (idiot so da prais) :pos:
Isto taka bev rasipano detishte i uvek go buckav bratuced mi da naprai neso loso ili ako nisto drugo da me mavne i idev so placenje kaj majka mi ili tetka mi i posle mu se smeev dur mu se derat...posle pak si go dobivav od nego ali vredeshe :pos:
Inace bev,a i uste sum,mnogu sakato stvorenje pa taka samo nekoi nesrekji mi se desavaa od dupnuenje glava,maanje struja do secenje so sekira...za srekja nemam poseriozni posledici od toa osven so pobudalev :pos: :pos:

fsreplay напиша:
Jas kako mal koga sme odele na odmor sum im gi zatvoral cadorite na lugeto na plaza,sum sadel sladoled,:lud:
Колку сладоледи напра од првата берба:pos:

Еднаш како мала имам останато сама дома на кратко,сум се скрила под маса,сум си ги земала новите чизмички со мене,ножици во рака и на работа:pos: Сум се шишала сама,цела дупки у глаата,унаказена а што е најважно косата сум ја ставала во чизмичките:pos:

Бркав мачки и тие што ќе ги фатев, си ги носев дома :icon_lol: . Не бев баш најмирно дете, а секогаш местев и обвинував други за моите бељи :( .

А да ... не сакав да научам да читам, поточно, не сакав воопшто да учам.

Сум се променила од тогаш, btw :icon_lol: .

Сега го прашав татко ми....сум се ценкал по продавници за све.....и си ја имам запалено косата. Тоа морало да боли...не ми текнува на мене, сега ми кажа

Јас се секавам со жица брцнах у штекер незнам како сум жив останал ама знам дека убо треснав

Единствените повторливи дејствија од детството што ги памтам се две на број:

1) Кога идев Битола дедо ми имаше (и уште има :icon_eek:) еден.. полњач ли, што ли беше, ама само тоа што влага у штекерот (без кабелот), и онака кога ќе сум го приклучел, ме дрмало струја и ми било интересно :pos:

2) Не сакав да јадам ако околу мене немаше тенџериња (да изигравам тапанар со дрвена и метална лажица).. ова негде до кај 4-5 години :)

А инаку убаво памтам уште една-две работи..
Ги прашувам моите демек, дали е жешка пеглава (уклучена во струја)? И они ми викаат не бе, фати.. и јас со цел памет ја лепам раката на пегла.. сум пиштел цел ден :pos:
И уште една не толку смешна случка.. имав еден трицикл, ама ептен го сакав.. сум заврзал еден крај од конец на него, другиот крај во спалната на кревет, и сум почнал да возам низ цел стан (крукчиња околу мебел). Сум праел што сум праел, дошол момент да го пресечам конецот.. е ама наместо конецот, показалецот настрадал, и тоа до коска :icon_roll

Јеби га.. бесен сум бил тогаш (=

mi tekna na edna mn i nteresna slucka.kako mali so sestra mi mnogu sakavme so sungercinja da ja prskame kolata na tatko mi.i taka eden den si igrame nie so sugercinjata prs prs praime,i koga ja zapnav zasto sestra mi rozev a ja zelen sunger imam.i pocnav da vikam da urlam da se ligavam za da mi go dade sungerot.a ona beter od mene bolje ziva nema da ostane ama sungerot nema da mi go dade.i ja se iznervirav,zimanje sungerot natopuvanje vo prljavata voda,koja bese so kal i cedenje kaj sestra mi na glava....i koa pocna ova malovo da se ligavi pa i deka imase plava kosicka so toa crnoto vrz glava kao nekoj da ja posral izgledase i pod kazna morav i mojot sunger da i godadam.moite togas mnogu me zaebaa :pos: :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom