Јануари - најлош месец во година

• Креатор на темата Креатор на темата Blackcomb
  • Време на започнување Време на започнување
Најпаметно.
Другар 3та година по ред работи за дупла дневница. Парите шо ќе ги дадеш за пиење за една вечер, ќе ги напраиш за 8 саати.
За 01.01 мислам следи ден. Јас вчера бев, не завчера.
ладно е сега, во затворена просторија си, канцеларија, работиш и барем ќе искористиш време што дома ќе останеш и ќе лежиш во кревет и ќе ти збогтиса после. Да речеш, ок поубаво е времето па да излезеш или да сработиш во гаража околу или дома.

ладно е сега, во затворена просторија си, канцеларија, работиш и барем ќе искористиш време што дома ќе останеш и ќе лежиш во кревет и ќе ти збогтиса после. Да речеш, ок поубаво е времето па да излезеш или да сработиш во гаража околу или дома.
Дефинитивно.
За надвор е ладно да. Ама кој може ваљда се нафатил.
Мене ми доаѓа да отворам лаптоп.. досада ме фаќа. Ама мора да одморам.
да не бидам бот

Незнам дали сум само јас ама овој месец е дефинитивни најдолг и најлош месец во годината.

Ебена зима. Срање.
Од кои причини? Или така фигуративно како ќе си замислите во главата?

Најубав месец!- Зошто?

Затоа што добивам колективен одмор со споени празници.
Имам време на претек и за филмче и за да изгејмам нешто и за разно разни хобија.
Ми доаѓаат роднините и пријателите од странство со кои не сум се видел со месеци.
Се прејадуваме, препиваме за Нова Година и Божик со убаво друштво.
Добивам уште еден празник Водици и уште едно дружење.

Што има најлошо во тоа да си дома, да те плаќаат што дремиш и си играш на PS5, да одмараш и да си со најблиските и да уживаш јадејќи и пиеќи повеќе од вообичаено?

Мрчите временски услови, за снег, ринење мраз и носење јакни.
Затоа имате афрички земји каде 365дена ви се доволни маица со кратки ракави и од оние кафеавине влечки и интелектуално општествен прогрес од 0% - Затоа што сте смрдени!
Нордиски земји важат да едни од најсреќните земји со сето ринење снег, гребење мраз, и Не, не ми го спомнувајте социо економскиот фактор дека таму било ОК овде нечинело. Нечини затоа што сте со тој мајндсет опишан 4 реда погоре.
Што кур е Јули месец подобар од Јануари? Тоа што надвор е UV index 10 и од 12 до 18 не се излага надвор? Тоа што ќе спукаш 400-1000еур за годишен одмор полн со фрустрации и разбркувања.
Како после годишен одмор живеете финансиски и не ви е Август или Септември, најлош,
А ваму Јануари ви бил најлош месец, демек се испукавме и сега не можеме да истераме до 31ви.
Море за Вас, не стап, КУР!

Незнам дали сум само јас ама овој месец е дефинитивни најдолг и најлош месец во годината.

Ебена зима. Срање.
Ако си православен христијанин искрено добар месец е поради сите празници. Имаме палење огнови, посни трпези, поворки...убави традиции

Ако не си од таа религија или ако воопшто немаш религија тогаш да, навистина, овој месец и февруари се мачни. Ноќи по 15+ часа, студ, загаденост. Уште полошо ако не сакаш снег да има

Од кои причини? Или така фигуративно како ќе си замислите во главата?
Друже

1) сонце нема
2) ладно е надвор не може ниту пешачење ниту бутур на -10.
3) Во 4 сатот се стемнува.
4) 0% од сите интересни активности ги нема, градовиве мирасаат на горена пластика зашто е грејна сезона
5) Никој не е расположен
6) газиња не може да видиме

Само се жалело.Абе шом е здрав и млад чоек ништо не треба да му пречи.Ако споредиме како живееле пред 70 години со вакви ставови немало шанси да преживеат.

5) Никој не е расположен
Еве јас сум расположен.

Мене ми е омилен месец. Празниците му даваат одреден шмек на градот, украсен е, накитен, плус има тематски организирани настани. Поради празниците опаѓа темпото на брзиот живот, така, ние што имаме семејство кое живее надвор од рамката на овие граници, успева да најде време и да смогне сили и да не посети.

Краткиот ден ме опушта, ми дава повеќе слободно време за мене, да го посветам на (себичните) активности кои би ги ставил во втор план останатиот дел од годината.

Башка, ова е класичниот одмор за мене. На лето треба да се натегам да станам, да се спремам, да се натегам да одам на плажа, да лежам ко морж на топлото, да се потам, да пливам, да се сушам. Овој период треба само да станам. Толку. :)

Градот во континуитет, со децении, е загаден. Во лето мириса и на испотена мишка, сега и на пластика. Башка летниот период бевме преплавени со пожари, планински т.е. шумски и во неколку наврати гореа депониите.

Никој не те спречува да гледаш газе, машко или женско, по твој избор. Кој ти забранува да си фатиш едно? :)

Да е само Јануари...чим не е пролет/лето не ја бива...ама пролет/лето нема да е убаво без нешто како Јануари....нече карта поштеног човека а поштен човек не се карта. Како и да е....песничкава и у Јануари е убава

Само се жалело.Абе шом е здрав и млад чоек ништо не треба да му пречи.Ако споредиме како живееле пред 70 години со вакви ставови немало шанси да преживеат.
Апсолутно се сложувам. Имено, гледам дека и Ингвар е на темава. Пред неколку години еден дечко имаше сличен проблем, Ингвар се обиде да му помогне со советот "ти си гранка". Добро е, сега му испратил песна. Кога ќе земам гранка...

Дечково веројатно има зимска депресија. Нормална појава затоа што ние сме навикнати на потопло време, на сончеви денови, и недостатокот на таа енергија влијае врз нашето расположение. Затоа е добар период на активирање на некое алтернативно, секундарно, хоби, во случај да сме спречени во реализација на примарното (трчање, шетање, спортување). Разбирам дека најголемиот дел од луѓето немаат трпение за книга, но може да се изгледа некој филм, серија, ПС, реализација на домашен проект, сложувалка, музика, да поминеш повеќе време со се дејството, па дури и примарното хоби да го приспособи на внатрешните услови.

Дури и телевизорот, во модерно време, е одлично мрзливо хоби. Имаш Нетфликс, НВО, Хулу, Дизни... Јутуб, 156 разни канали, во секое време ќе најдеш нешто што те интересира.

Независно дали беше иронично, ми пиша дека бил грд. Океј, еве тука нека се обиде да шмекне нешто, каде други квалитети треба да испливаат на виделина ако сака да се поврзе
со некоја (или некого, не одговори дали сака машки или женски газиња). Ако само сака да гледа, тоа е веќе друг проблем.

Ние поминавме цела пандемија, ќе пребродиме и еден месец кај кој веќе изминаа 10%. Дури има и цел форум, во случај да е осамен, виртуелна дружба. Нека отвора теми, нека разгледува, нека чита, нека иницира дебати. Така ќе комуницира со луѓе. И на ваква тема, полесна, минлива, ако се разгори дебатата, ќе утепаш одреден дел од денот.

Мене форумов многу ми помогна полесно да ја поминам пандемијата. Ќе почнеш да се инаетиш за мерки и вакцини и ти дошло времето за спиење. Утредента истиот процес. :)

Апсолутно се сложувам. Имено, гледам дека и Ингвар е на темава. Пред неколку години еден дечко имаше сличен проблем, Ингвар се обиде да му помогне со советот "ти си гранка". Добро е, сега му испратил песна. Кога ќе земам гранка...

Дечково веројатно има зимска депресија. Нормална појава затоа што ние сме навикнати на потопло време, на сончеви денови, и недостатокот на таа енергија влијае врз нашето расположение. Затоа е добар период на активирање на некое алтернативно, секундарно, хоби, во случај да сме спречени во реализација на примарното (трчање, шетање, спортување). Разбирам дека најголемиот дел од луѓето немаат трпение за книга, но може да се изгледа некој филм, серија, ПС, реализација на домашен проект, сложувалка, музика, да поминеш повеќе време со се дејството, па дури и примарното хоби да го приспособи на внатрешните услови.

Дури и телевизорот, во модерно време, е одлично мрзливо хоби. Имаш Нетфликс, НВО, Хулу, Дизни... Јутуб, 156 разни канали, во секое време ќе најдеш нешто што те интересира.

Независно дали беше иронично, ми пиша дека бил грд. Океј, еве тука нека се обиде да шмекне нешто, каде други квалитети треба да испливаат на виделина ако сака да се поврзе
со некоја (или некого, не одговори дали сака машки или женски газиња). Ако само сака да гледа, тоа е веќе друг проблем.

Ние поминавме цела пандемија, ќе пребродиме и еден месец кај кој веќе изминаа 10%. Дури има и цел форум, во случај да е осамен, виртуелна дружба. Нека отвора теми, нека разгледува, нека чита, нека иницира дебати. Така ќе комуницира со луѓе. И на ваква тема, полесна, минлива, ако се разгори дебатата, ќе утепаш одреден дел од денот.

Мене форумов многу ми помогна полесно да ја поминам пандемијата. Ќе почнеш да се инаетиш за мерки и вакцини и ти дошло времето за спиење. Утредента истиот процес. :)
Имам многу хобиа но ме фаќа скоро секоја зима зимска депресија.

Сум фит, идам во теретана, читам книги, пешачам долго скоро секој ден особено кога има сонце но пак ме фаќа понекогаш. Сега сум подобро. Романтичен аскепт не ми иде.

Добро го изрекламиравте и Јануаров така да најдов некоја светлина и во него.

Имам многу хобиа но ме фаќа скоро секоја зима зимска депресија.

Сум фит, идам во теретана, читам книги, пешачам долго скоро секој ден особено кога има сонце но пак ме фаќа понекогаш. Сега сум подобро. Романтичен аскепт не ми иде.

Добро го изрекламиравте и Јануаров така да најдов некоја светлина и во него.
Стварта е у сонцето и не само витамин Д3, тоа може да се суплементира. Пример, имаше една студија или што знам, не ме фаќај за збор....жена што живее у Шведска и сонце не ја фаќа цела година vs жена што живее негде кај е сонце и пуши по 2 пакли цигари на сонце....оваа со две пакли цигари е подолговечна од оваа у Шведска.
Да направам една споредба, денеска се разбудив со најубавата порака што некогаш сум ја слушнал...ми се наелектризира цело тело. Ја така сум цела пролет и лето...како електрицитет осеќам под кожа. Сум го мислел ова доста, дали ако сум нон стоп кај што е сонце би се осеќал исто. Мене врв ми е, возам со кола и прозори отворени, покрај жито некое...се потам, клима не пуштам многу многу и слушам константен звук од штурци додека поминувам покрај житото....тоа е совршенство. Змија кога ќе видам како се пече на сонце и ја уживам у глетката. :D
Ние овде сме у идеални услови, 2/3 сонце 1/3 студови....тој сооднос од 2/3 vs 1/3 е идеален. Некој ќе посака нон стоп благодет....ќе се заебе, нон стоп благодет не е благодет....ја убива содржајноста. Главна цел на сите езотериски пракси била да се осознае ова, дека дуалната природа на универзумов е тоа што го прави да биде интересен. А позади зборот интересен се крие зборот жив односно содржаен.

Јануари е месец кога ентузијазмот од Нова година трае до 3-ти, а реалноста те удира на 4-ти. :D
Студ, сметки, празен новчаник и ајде почни одново, кога сите ти посакуваат се најдобро, чуда, а преку цела година нигде ги нема :D.
( Знам дека претерувам, што често ги спомнувам, ама така полесно се чувствувам, не ми замерувајте)
Јануари мене ми е најтежок месец.
Празниците поминуваат, а со нив доаѓа и сеќавањето дека најблиските веќе не се тука. Нема со кого да се дели радоста, нема честитки што значат нешто :(. Само тишина што најмногу боли. Некои месеци не се само студени, туку и празни ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom