фали снег, тоа порано го праеше Јануари убав месец. Заебавањето со мразеви и снегови беше дел од целата забава. Сега е само ладно и сиво. И е малце досадно.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
тешки филозофии, но се слагам дека барем климата генерално е супер овде. колку години имаш?Стварта е у сонцето и не само витамин Д3, тоа може да се суплементира. Пример, имаше една студија или што знам, не ме фаќај за збор....жена што живее у Шведска и сонце не ја фаќа цела година vs жена што живее негде кај е сонце и пуши по 2 пакли цигари на сонце....оваа со две пакли цигари е подолговечна од оваа у Шведска.
Да направам една споредба, денеска се разбудив со најубавата порака што некогаш сум ја слушнал...ми се наелектризира цело тело. Ја така сум цела пролет и лето...како електрицитет осеќам под кожа. Сум го мислел ова доста, дали ако сум нон стоп кај што е сонце би се осеќал исто. Мене врв ми е, возам со кола и прозори отворени, покрај жито некое...се потам, клима не пуштам многу многу и слушам константен звук од штурци додека поминувам покрај житото....тоа е совршенство. Змија кога ќе видам како се пече на сонце и ја уживам у глетката.
Ние овде сме у идеални услови, 2/3 сонце 1/3 студови....тој сооднос од 2/3 vs 1/3 е идеален. Некој ќе посака нон стоп благодет....ќе се заебе, нон стоп благодет не е благодет....ја убива содржајноста. Главна цел на сите езотериски пракси била да се осознае ова, дека дуалната природа на универзумов е тоа што го прави да биде интересен. А позади зборот интересен се крие зборот жив односно содржаен.
Заврши ја книгата која ја имаш почнато, па после види ги двете екранизации по две од кратките приказни.Некои 75-80% од филмовите што ги имам изгледано во животов, гледани ми се од крајот на декември до февруари. Значи убавини, надвор снег, нема каде да се оди, чајче од камилица, грицки-мицки, сармички, пентиум четврка, маратонско гледање на се и сешто.
Понекогаш ми недостигаат тие времиња.

Мислам дека изворот на твоите проблеми е романтичниот апсект, пробај да поработиш на тоа.Имам многу хобиа но ме фаќа скоро секоја зима зимска депресија.
Сум фит, идам во теретана, читам книги, пешачам долго скоро секој ден особено кога има сонце но пак ме фаќа понекогаш. Сега сум подобро. Романтичен аскепт не ми иде.
Добро го изрекламиравте и Јануаров така да најдов некоја светлина и во него.

За утре викаат снег, ај да видимеСлаби се зимите кај нас, тоа е проблемот. Баш гледав денеска, добар дел од Европа моментално е покриена со снег и доста ладни температури, додека кај нас некако меко е времето, имаше ладни денови, но што со тоа? И во есен има ладни денови.
Последна јака зима во Скопје беше 2016-2017, кога цел месец Јануари беше длабоко под нула и со доста снег, е таа зима е памтам, а другиве поминале дур да трепнеш онака uneventful.
Зимата ја ,,изгубивме" како едно обележје и затоа имаме изместена перцепција за Јануари, па и за останатите зимски месеци.
Прегледај го приврзокот 466115
Токму така таа беше последна ладна зима кога снегот држеше до месец март,а натрупа на ден кога се палеа огновите.Слаби се зимите кај нас, тоа е проблемот. Баш гледав денеска, добар дел од Европа моментално е покриена со снег и доста ладни температури, додека кај нас некако меко е времето, имаше ладни денови, но што со тоа? И во есен има ладни денови.
Последна јака зима во Скопје беше 2016-2017, кога цел месец Јануари беше длабоко под нула и со доста снег, е таа зима е памтам, а другиве поминале дур да трепнеш онака uneventful.
Зимата ја ,,изгубивме" како едно обележје и затоа имаме изместена перцепција за Јануари, па и за останатите зимски месеци.
Прегледај го приврзокот 466117
Битола -25, Скопје -20...Берово -28
2017та беше доста сува и ладна зима.Много зезната комбинација.Иначе секое годишно време си има своја убавина.Се дур не помини во екстрем.Слаби се зимите кај нас, тоа е проблемот. Баш гледав денеска, добар дел од Европа моментално е покриена со снег и доста ладни температури, додека кај нас некако меко е времето, имаше ладни денови, но што со тоа? И во есен има ладни денови.
Прегледај го приврзокот 466117
Битола -25, Скопје -20...Берово -28
Го губиме контрастот меѓу летата и зимите, во прилог на летото...пример во Скопје е ненормална работата станата, ако порано најтоплиот дел од денот беше кај 14Ч, сега е кај 16/17 часот.Токму така таа беше последна ладна зима кога снегот држеше до месец март,а натрупа на ден кога се палеа огновите.
Овие денови времето права пролет,топол ветер и температури по 15 степени со дождови да незнае човек дали е јануари или април месец,луѓе без јакни се шетаат добро е што не е загадено само.
За разлика од кај нас во Србија,Црна Гора,Босна,Хрватска интензивно паѓаше снег и личешем на зима.Кај нас скоро десет години сме без зима со температури по 10 степени и натпросечни за тој период од годината.