Јанко Јади Бурек Is losing it!

• Креатор на темата Креатор на темата Daedalus
  • Време на започнување Време на започнување
А почнавте значи малку посериозно да го сваќате Шаше штом го уклучивте на тројка дебелиов.

Шаше има добар таргет, ама лош медиум. Со порталче не стига до таргетот. Тоа во собрание им има дадено идеја и ги има раздвижено. Верувам дека никој радо не би пишувал говори за тој таргет. Со мала модификација, повеќе гнев и агресија помалку патетика, говорот на Шаше, кажан од некој сличен Шаше, предизвикува спротивен ефект од тоа што тој сакаше да го направи.

Валда ќе му се смилуваат заради ова и тужбата од Латас ќе заврши со едно „Извини друже, лажев, ти си најобјективен“. Греота е Шаше да го затвори медиумот. Се што прави, прави погрешно, ама бар поттикнува активност. :D

Да кажуваш на телевизијата која те плаќа дека ти каснат плати, некоја не ти ни стига... и нема на кој да се жалиш и они ти ја емитуваат емисијата... јанко, ај не јади бурек бе...син му студирал на приватен заради ГОВЕДАТА што го запоседнале образованието, и средно и факултет, после друг речник, СТОКА една ја ја плаќам а она пушта мп3 во парламент, речник ти љубам сељачки, свињо дебела
Untitled_jpgjanko.jpg

Го гледав прилогот и скратената верзија од 3 минути и подолгата верзија од 19 минути и не ми остави впечаток. Нислам дека тој лажно и извештачено се прикажува дека е “ револтиран “ и „огорчен “ и „ бесен “од приватизацијата. Кога кажува дека луѓето наводно умирале од рак и од инфаркти и се пропиле и сето тоа било наводно последица од приватизацијата.
Мислам дека ова нема да има било какви последици ниту на него ниту на било што. Се работи за вообичаена пропаганда.

оооооооооо колку се попаливте дечиња златни :D Смрт многу јасно е дека е пропаганда (y)

таквите како овај кои си го покажаа вистинското лице,односно дека се на платен список на политичка партија и нивни слуга,најдобро е да се фрлат во заборав,бојкот на нивните мислења и програми,нема што да коментираме за нивното ПЛАТЕНО МИСЛЕЊЕ !

Е па друже Инглориус на кој медиум бе сакаш Саше да биде, и ти сеа како Јанко СДСМ не се симнувал од телевизии, кои црни телевизии ги соголивте луѓето, додуша ако им е, да видат како беше во 90-тите за некои други, само шо овие ептен ги усовршија техниките.

А Јанко кутрото пари не му стигаат, само оваа 20 минутнио гомнојадење му донесе веројатно заработка колку што јас неделно ќе остварам.

Освен што начинот на говор и како тоа го искажува што не е во ред и се останато дали:
Тат и луѓето кои во очај дадоа се па изгубија не е вистина...
Дали немаше во тоа време плакати за умрени низ маало како да се честитки за нова година...
Дали тогаш не излезе да е популарно да на факултет (и во средно) дадеш “партиципација“ ако сакаш да поминеш
Дали... дали се што кажа а се однесуваше на тој период во деведесетите не е вистина...

Не не ги бранам овие сега, и јас не сум за нив затоа што живеат во раскош овозможен од овај народ кој е премногу патален од тоа претходно па сега не ни гледа што му прават, како сега можеби го е.... во здрав мозок ама тој не е здрав тој е ... претходно па сега му е сеедно.

Може ќе речете не, не е така, беше се во ред. Не знам можеби за вас ако сте биле деца од фамилија која живеела на државна СИГУРНА плата (здравство, образонавние, дистрибуција-евн, пошти, администрација етн ) ама прашајте како им било на оние во стопанство, во текстил, во трговија (а не биле газди/директори на фирмите)... прашајте таму ако сте биле мали и не се сеќавате на тоа како било и како нашите родители или баби дедовци го преживеале тој транзициски период. Прашајте па одговорете...

И да, може вие не знаете/не се сеќавате, ама знам за моите дома, знам за комшиите, знам раднини пријатели, знам за цел овај е... град како “преживеа“ (јбг кој преживеа преживеа кој не ене го на песиобарци) во тој период... и сега ќе бил Марјан сто мандати градоначалник, па ќе биди кога испатениот а со тоа оглупен народ се радува на обични бекатон тротоари, два сантими асфалт кој дождот ќе го однесе ако надојде (вистина е ова се случи не така одамна)... ама вистина е и дека народ кој се ранел на леб и сол 10-15 години не може да очекувате да во него има многу разумни граѓани, да се академски образовани, да се просветени со еден збор... Луд јебе збуњеног
Не, другиве од Марс сме паднати не знаеме како било па Јанко мора да не потсети. И ова го збори во време кога џандар стана најпосакувана професија, па за да станеш џандар мора да се ургира у општински комитет у партија. Неписмено говедо, се напраил ко маторица у тоа главата, тежи над два тона, у раце врти смартфон од 500 евра ама он кажува за маките на македонскиот народ. Четвртина држава се исели од кога преродбенициве почнаа со ренесансата, ако му беше вреден тоа гзот што не отиде и он у странство да види како се раѓа лебот, за партиски мегафон секој може да биде.

Но некој треба да го направи тоа. Некој треба да има визија, стратегија и да се фати за работа.

За жал, а од таму доаѓаат и фрустрациите, ние немаме власт со капацитет за тоа, немаме опозиија со капацитет за тоа и немаме трета опција.

Ние сме длабоко сјебани. Навикнете се.

Постоењето на визија и стратегија не се доволни сами по себе за да би можело да се размислува во правец дека конечно, еден убав среќен ден за јадниов напатен народ, работите ќе тргнат на подобро. И јас се сомневам во капацитетот на актуелнава власт, се сомневам и во тоа дали воопшто имаат мадиња во гаќите или носат вагини и мењаат улошки. Истото би го кажал и за опозицијата.

Меѓудругото, тоа што мислам дека ти заборави да го споменеш е еден многу важен момент, а тој се вика волја за решавање на проблемите. А кога мањка волја и се тоа убаво ќе се исфилува со личниот интерес, се добива конечната слика зошто живееме во банана и зошто овие дваесет години на народот му се прави букаке од страна на политичките "елити"(читај душмани и продадени души). Македонија е дефакто олигархија во моментов, впрочем тоа е овие 20 години само што говната кои ги гледаме на ТеВе се менуваат па ние живееме во илузија дека нешто суштински се променило или ќе се промени.

Јас се помирив со тоа што сме сјебани и такви и ќе останеме. Се помирив дека остатокот од животот најверојатно ќе го поминам во една смрдлива дупка која смрди од говната на политичарите и реата на нивните скапани души. Победи курварлукот, признавам.

Само се надевам, верувам во денот, иако нема никакви показатели дека тој ден некогаш ќе дојде,да видам еден од тие мајмуни кои не ебат во мозок да виси обесен за мадињата на Букефал. Зашто тоа го заслужија, сите до еден. Но нека е барем еден, колку за промена.

Е па друже Инглориус на кој медиум бе сакаш Саше да биде, и ти сеа како Јанко СДСМ не се симнувал од телевизии, кои црни телевизии ги соголивте луѓето, додуша ако им е, да видат како беше во 90-тите за некои други, само шо овие ептен ги усовршија техниките.

А Јанко кутрото пари не му стигаат, само оваа 20 минутнио гомнојадење му донесе веројатно заработка колку што јас неделно ќе остварам.

Тоа е веќе проблем на Роберт Поповски. Шаше има употребна вредност, тие не знаат да му ја искористат.

И мене јасно ми е дека медиумската сцена, и политичката и општо, ни е бедна. Ама мене многу повеќе ми е криво за тоа што нема новинари што гледаат малку подалеку и нема дебата за стратешките движења во регионов. Па така, народот има став дека Турција ни е најголем пријател.

Тоа дали Шаше имал начин да стигне до таргетот и колку манастири посетил Јанко е многу помалку битно. А тоа што нивната битка е главна тема за дискусија во државава, кажува многу. Толку ни е капацитетот. Повеќе не ни заслужуваме.

Се гледа дека е нервозен од некаков приватен проблем,и примал закани од некој моќен човек.Сепак ништо лошо не кажа се е реалност што ни се случува во државава!

Навистина знае да биде некултурен Кога ќе се јави некој културен постар граѓанин и кога ова гудево покажува ароганција и и се исмејува кон гледачите демек ова е мое смени канал! Уште пациенти ги нарекува!
На Баба Рада може вода да и носи во водење емисија.

Ептен крила добија Јанко, Мирка, Миленко и слични. Се осекаат семоќни и зборат што сакаат на ТВ. Ако ни е на сите заслужуваме и полошо ние од оваа ситуација што е сега на македонските медиуми. Треба да ни стават екрани и звучници низ градовите и по 24/7 како што работат да ни зборат !

Испричавам се, ама овој Јанко сам со себе ли си прави муабет?

Може за многу типов е будала ,ваков ,таков но овде докажува дека власта ги контролира сите медиуми .Видеото да се изгледа до крај :D (има и комични делови).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom