Јадење инсекти

• Креатор на темата Креатор на темата Darling
  • Време на започнување Време на започнување
Кога одев порано на терени (екологија), колеги од љубопитност јадеа јајца од мравки (под камења се наоѓаат), гасеници и скакулци. За скакулците се вади/корне стомакот за да се извади „изметот“ и се пржат.

Јас не сум пробал ништо а не ни имам желба.
Колегите еколози не престануваат да изненадуваат

Абе пак ќе јадете бургери, само што ќе бидат од инсекти :)
Плус за црвите/скакулците никој нема да се замара оти ги тепале (барем на почеток), ете ќе го надминеме етичкиот дел што ги мачи веганите/вегетаријанците.

Што инсект имаш јадено? :D

Пробав пржени штурци и mealworms, не знам на Македонски како би било. Ова е тоа. Се наоѓа скоро на секое улично ќоше во Азија. Ми беше страв да јадам многу, затоа што оние количките што прават храна се по цел ден надвор на сонце, хигиена никаква.

depositphotos_30777541-stock-photo-thai-food-at-market-fried.jpg

Мексиканциве се забегани по ова,покрај таква кујна да тераш La Cucaracha филмови .... (n)

Не би јадел. Сето ова е од хипстери.

Ako nekoj gi someli vo smesa, dodade nekoja imitacija na pileski vkus, gi napravi vo oblik na mcnuggets, deep fried i gi potopi vo schiracha mayo sos togas bi rekol ne, sto pravis, jesi oboleo

Ова е иднината.

Се повеќе се сатанизира месото од животни, а ова го буткаат срамежливо (за сега) како алтернатива за извор на протеини.

Со оглед на фактот што успеа еден муртински цреп да го гласаат и дојде на власт, нема да ме чуди дека и ова нема да успее еден ден.

секако дека не, попрво сирење би јадел него инсекти

Озбилно прашање, ги класифицирате како вегетаријанска храна, или месо се?
Исто и второ прашање оти знам си по религијата, овие би биле посна, или мрсна трпеза? (шо вика Библијата)

Инаку би пробал, протеински се и по состав подобри од многу производи кои ни се на трпезата на дневна основа. Ако се добро подготвени 100% нема да се гадни за јадење :)
Ова

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom