Јачмен на око?

• Креатор на темата Креатор на темата Nemorosus
  • Време на започнување Време на започнување
Никогаш сум немал ваква работа..

И јас го имав. 1 недела само
капки Цитерал и маст Хлоранфеникол и чао пријатно. убаво напиша Лејди Сатори :salut:

Уф, ама глупа работа. Ми излезе пред месец дена, после подолго време. Ај што бев модра како тепана, ама како смешно-несразмерни ми изгледаа очите, чудо едно.

Многу помагаат ќесички чај од камилица на очите. Мене ми помина после 4-5 дена само на ќесички. :) Мада, доста ми го препорачуваа Хлорафениколот, веројатно е ефикасен.

Дајте слика луѓе. Првпат слушам за чудово.
Ајде малку едукација во случај (недај боже (овде сум хипокритичен)) ми излезе.

Јачмен на око. Хах.

stye.jpg

Слично на ова... или вака нешо
Stye_1_030325.png

Ми се има неколку пати направено, и гадно е. Првиот пат, ко се разбудив мислев ке се онесвестам од глетката.Цело око потечено, не можев ни малку да го отворам. Па на лекар ми дадоја маст, и ми рекоја облоги од камилица да ставам, и уште дента ми оттече, а другиот ден веќе го немаше.

Stye_1_030325.png
ѓ

ААА.. Сум имал вакво бе. 2-3 пати. Ми велеа дека некое super-hot девојче ми намигнало.
Минува за ден-два колку што знам (?)

хех јас имав :)
и у државна мала операциска интервенција:)
не знам што викате вие маст ова она ...јас го имав околу 5 месеци чекајки дека ќе помине али не помина иии то :XD:

пс: исто ми беше како у првата слика на дудук :)малце поголемo

ако не поминало толку долго време се прави мал зафат иначе стандард за домашни услови миење со камилица и загревање крупна сол и ке ставис во шамивче солта и така ке држиш на местото дур е топла солта

Сум имал, речиси и нема некој што го немал... Само кај мене за ден-два поминувало и не било волку изразено. На стана муабетите со трудниците, од што се појавува? Инфекција од нечистотија во окото?

Инфекции се јавуваат од фаќање на окото со нечисти раце, констатна употреба на шминка, поготово неквалитетна и нечиста [кај девојките ова]. Имав еднаш и за 2-3 дена помина, топли облоги на окото константно и маст специјална препорачана од доктор.

И јас имав вакво долго време, отидов на очно, ми дадоа капки некои, ама највеќе ми помина што го зрачев со една ламба со ултравиолетови зраци, тоа навистина ми помогна!

Ova mi izleze u 6to odd ali potkozno i onaka samo koa ke go zategnev okoto se posznavashe.Se izgubi eden period i posle na drugoto oko dva takvi mi se pojavija spoeni bea i ogrmono mi beshe okoto duri strasna izgleav so edno zatvroeno,uvek solzavo a drugoto normalno.Bev na lekar i rekoa deka e golemo i deka ke treba mal zafat operaciski i mi go otstranija i od togash,da cuknam u drvo :) nisho ne mi e

Пред 1 година ми се појави чудово на моето око и нејќе да си замине.
Од лева страна...

Се вика јачмен лол.

Знае некој како да го убијам?

Фала однапред.
Обично се појавува ама за месед дена одполика се губи,а тебе штом година дена ти стои обавезно иди на лекар.
Мене ми се има појавувано и за да не чекам месец дена сум со отсранувал на следниов начин.
Кога ќе се појави ќе го оставам една недела за порасне и после тоа се повавува врв како на бубулица и ќе го стиснам и ќе истече нешто од него и после тоа за 2-3 се губи одма.Малце е болно ова,но ако сакате да го отстранете за брзо време ова е решението.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom