Ја претепал класната, оти требало да повторува

• Креатор на темата Креатор на темата vone
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Па зошто тогаш е задолжително средното обрзование? тоа не е фер ниту е демократски, некој можеби ете не сака да учи а да го пагаат секоја година па од четири осум години да ги изоди не е мала работа.. а професориве понекогаш си бараат ете така чотек малку макар што не требало толку силно да мава сепак е жена.. ама колку сака нека има ниски оценки па прва ја повторувал малку ли е тоа? како тешко да им било да му напишат по една скапана двојка ,ајде седи и професориве се станати садисти ...

А зошто да му пише двојка молим ти се ја, ако имал 4 кеца, се однесувал невоспитано и недолично? Има деца кои се мачат за двојка, ќе поднаучат нешто барем и ќе одговараат. А ваквите мамлази кои се посочени во првиот пост се обично недоквакани кретени кои цела година си играат курташак, немаат основна почит кон ништо и после сакаат двојка. Па и јас да сум професор не би стаила двојка на таквите. Двојка, како и секоја друга оцена се ЗАСЛУЖУВА, не се поклонува. Нема врска тоа со садизам и гњавење на учениците. И, обично само на добрите професори им се с'снуваат, јас немам слушнато некој строг, авторитетен или лош професор што стварно ги измачува децата да биде удрен или натепан. Пошто таквите мамлази обично им се силат на послабите.

Не знам зошто само професорите се критикуваат, кога и децата се збеснати и имаат изгубено СЕКАКВА вредност, смисол за морал и почитување.

А зошто да му пише двојка молим ти се ја, ако имал 4 кеца, се однесувал невоспитано и недолично? Има деца кои се мачат за двојка, ќе поднаучат нешто барем и ќе одговараат. А ваквите мамлази кои се посочени во првиот пост се обично недоквакани кретени кои цела година си играат курташак, немаат основна почит кон ништо и после сакаат двојка. Па и јас да сум професор не би стаила двојка на таквите. Двојка, како и секоја друга оцена се ЗАСЛУЖУВА, не се поклонува. Нема врска тоа со садизам и гњавење на учениците. И, обично само на добрите професори им се с'снуваат, јас немам слушнато некој строг, авторитетен или лош професор што стварно ги измачува децата да биде удрен или натепан. Пошто таквите мамлази обично им се силат на послабите.

Не знам зошто само професорите се критикуваат, кога и децата се збеснати и имаат изгубено СЕКАКВА вредност, смисол за морал и почитување.

За тоа дека децата се збеснети е факт без разлика на оценките голем дел петкашките се наголеми курви и спонзоруши а тоа самото ни зборува колку прекрасни реформи имаме во образованието, само се натрупува материјал еден куп бубалици а ефект никаде.
Не мислам дека двојка треба да се заслужи не во смисла како што ја сваќаат професорите , да научиш за петка па да ти пиши двојка, не го оправдувам типот што ја удрил професорката особено ако била добра но најискрено око не би ми трепнало ако слушнам дека некој професор е добро натепан зошто имаат некои што стварно го заслужуваат тоа болни луге што лечат комплекси..
А она што го реков и претходно ако типот се чуствувал дека НЕ е способен за школа со кое право државата да му го наметнува тоа? Најискрено не можам да ја сватам идејава која им се наметнува за задолжително средно па и тие глупави кампањи за образованието ( не зборувам од политички аспект ) ај да не забегаме надвор од тема...

Кога го читам ова оваа песна ми е соодветна подлога :)

Вакви настани имало и порано само може во помал број додека денес, како да е редовна пракса, чуствувам
дека фали нешто во образованието, нешто како ќотек уште од забавиште. Па кога јас учев страшно беше да кажеш дома дека учителот те тепал
не за друго и од дома ќе си го добиеш.

Пејо... не си учел во Коце, нели? :pos:
Забегувам оф топик... али добра прича е... Кој е од Коце, сигурно го знае Бошко, географија што предаваше.

Една година, тројца му се намерачија да го тепаат, затоа што на молењето да им пише двојки, пошто иначе ќе паднат година, он им рече “Епа, ај честито“ :pos:
Му се с`снаа.. и он им вика, што ќе се резилиме тука пред народ, дојдете во кабинет кај мене, ќе го решиме проблемот. Дечките, убедени дека го преплашиле професорот, идат горди накај кабинет.. влагаат они, влага Бошко после нив, заклучува кабинет и вика “Ајјде сега, мајчини*, да ве видам... “

Иначе, Бошко, во младоста, бил боксер ;)

* мајчини - копирајт Бошко.

Хахаххахаххахха ме изнасмеа. Којзнае шо им се десило :)

Иначе он топик: Типов е за греота.

Ако он не е способен за школо и ако он е осмо,а син му второ никој не му е крив. Треба да си дебил за толку пати да паднеш година.

Кога би функционирало образованитео како шо треба дечкото ке беше потполно крив..овака барем за мене има некоја резерва шо вика ај јебеш га пушти го нека помине и така господ го казнил п и ние да го казнуваме ..Али у секој случај не го оправдувам секогаш има било какво друго решение каде е изоставено физичко насилство и момако мора да биде казнет за да сфане дека дека така не бива работа. .......Замисли некој ден од работа да го испдудат..

Ја претепал класната, оти требало да повторува

Тежок инцидент се случи завчераутро во скопското Ветеринарно училиште „Браќа Миладиновци“ во населбата Драчево.

Да видиш да не веруваш :pos:

За тоа дека децата се збеснети е факт без разлика на оценките голем дел петкашките се наголеми курви и спонзоруши а тоа самото ни зборува колку прекрасни реформи имаме во образованието, само се натрупува материјал еден куп бубалици а ефект никаде.
Не мислам дека двојка треба да се заслужи не во смисла како што ја сваќаат професорите , да научиш за петка па да ти пиши двојка, не го оправдувам типот што ја удрил професорката особено ако била добра но најискрено око не би ми трепнало ако слушнам дека некој професор е добро натепан зошто имаат некои што стварно го заслужуваат тоа болни луге што лечат комплекси..
А она што го реков и претходно ако типот се чуствувал дека НЕ е способен за школа со кое право државата да му го наметнува тоа? Најискрено не можам да ја сватам идејава која им се наметнува за задолжително средно па и тие глупави кампањи за образованието ( не зборувам од политички аспект ) ај да не забегаме надвор од тема...

Шо ми е гајле ако не му се иде, државава пропаѓа поради таквите неписмени идиоти. И не, не е крив он .. неговите се криви! Што ако се строги .. голем ташак, домашното воспитание е најпотребно. Овој сеа се осудил да ја удри професорката, утре ќе се ожени и ќе има деца па не дај боже да му згрешат нешто има колење по дома да биде. Ментално пореметено створење.

Шо ми е гајле ако не му се иде, државава пропаѓа поради таквите неписмени идиоти. И не, не е крив он .. неговите се криви! Што ако се строги .. голем ташак, домашното воспитание е најпотребно. Овој сеа се осудил да ја удри професорката, утре ќе се ожени и ќе има деца па не дај боже да му згрешат нешто има колење по дома да биде. Ментално пореметено створење.
Државата пропаѓа заради оние “паметните“/што ја водат државата,неписмените си штетат сами на себе,немаат толкава моќ да влијаат и на други/освен Амди де.:)))

Иначе се согласувам со тебе,пред се,домашното воспитување е најбитно за тоа како ќе се однесуваш out there/у школо,на улица.Тој сакал си го лади по цел ден,да шета,да гледа тв/а да не фати книга 15 минути и после друг е крив.

А ај што би рекле за ова..... "Прва година средно образование, предмет - физика, мака мачев да извадам оцена поголема од 1.... е зошто, на 2 контролни тестови имав 4 на 5 или 4 како сакате нема везе, јас во дневник 1. Тоа било така затоа што сум бил неактивен на час. Ок тоа се, другата година значи втора година, физика истата професорка ( ни кажа дека нема да правиме тестови, зашо мн сме препишувале ти реков ми рече) и станувам секој час, ама баш СЕКОЈ ЕБЕН ЧАС. Доаѓа крај на година јас во тетратчето нејзино сите плуски. Ми вика ти 4.. Зошто прашав...... Со цел УМ ми вика "Минатата година не учеше". И како на такви професори да не ги згазиш под нозе?!:toe:

Државата пропаѓа заради оние “паметните“/што ја водат државата,неписмените си штетат сами на себе,немаат толкава моќ да влијаат и на други/освен Амди де.:)))

Иначе се согласувам со тебе,пред се,домашното воспитување е најбитно за тоа како ќе се однесуваш out there/у школо,на улица.Тој сакал си го лади по цел ден,да шета,да гледа тв/а да не фати книга 15 минути и после друг е крив.

Друга прича се тие кои ни ја водат државата. Овие неписмениве како овој прават проблеми, бидејќи немаат школо а пред се и домашна култура! И после се очекува некој и нешто да биде од него и уште од милион како него. Епа нема.. ќе си ги трпиме Грујо и Амди. :toe:

Ако ако, малу им е. Има професори што играа курот многу.

ајдееее... државата пропаѓа поради некој што ке падне година... :pos2:

абе има магистри,доктори на науки кои седат дома,незапослени... пишуваше и во весник,ме мрзи сега да барам да покажам... државата пропаѓала поради такви...:pos2: државата пропаѓа баш поради ообразнованите луѓе кои ја водат...

--- надополнето ---

Ако ако, малу им е. Има професори што играа курот многу.

:vozbud: се согласувам... некои си го заслужуваат..

Окапа темата, ем стара ем офтопици почнаа да шибаат.

КлучЧе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom