Ја оправдувате ли пиратеријата?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување

Ја оправдувате пиратеријата?

• Да

Гласови: 238 70,4%
  • Не

Гласови: 24 7,1%
  • Не, но користам пиратски производи

Гласови: 76 22,5%

• Вкупно гласачи
    338
Не прочитав што све сте напишале (пошто многу има)...само да го изнесам мојот став.

Пиратеријата е криминал. Не поддржувам никаков вид на криминал - со тоа не поддржувам пиратерија.

Користам Линукс :)

Заклучоците од мислењата напишани се сведуваат само на софтверска и до некаде музичка пиратерија.

А никој не сака да признае дека има извршено пиратско дело :)

А што е со фотокопирањето на авторски книги ? :)
Мислите дека тоа е дозволено?

Ете сега дур сум на линукс ке бидам против пиратеријата. Кога ке го изрендерирам ова ке се вратам пак на виндоус и ке мрчам дека пиратеријата е добра работа.

Во принцип е забрането да се копираат авторски книги, но кога истите тие автори направиле 3000 книги за 3та година а има 5000 ученици аутоматски мора да има 2000 коприрани. Така? Нејсе за книги не е ни толку исплатливо дека да ја купиш книгата ке те кошта можда и поефтино него да ја копираш. Но за филм, софтвер и музика, дефинитвно ти се исплати повеќе и го оправдувам тоа. Имаше една интересна приказна за првата пиратска верзија на Икс Пе ке ја најдам и ке ја испастам

а да му текнеше на некој и анкета да има?
чисто информативно

Lavot напиша:
а да му текнеше на некој и анкета да има?
чисто информативно

Планирав на почеток ама измешав нешто и така оставив ... ај ќе ставам:)

Абе не е за оправдување пиратеријата но ако не е пиратеријава ке бидеме многу назад :icon_lol: немаме стандарт да плакаме толку скапо за некое ЦД или слично!!:pop:

Да појаснам ... третата опција е за повеќето мислења овде, дека сме против, но немаме стандард да не сме пирати:wink:

прв гласав .....ДА...сите сме пирати, кој вели дека НЕ е.... Лажи-суши

Lavot, ne sme pirati, za da bideme pirati treba da kopirame od original. Prviot sto ke go izreze cedeto е пиратот, јас сед сваќам сам себе како дистрибутер!

Lavot не е прашање дали сме или не сме пирати, туку што мислиме за пиратеријата ... а со Димитарц се сложувам да.

не мешајте сега баби и жаби. Има огромна разлика! Секогаш е поубаво да си најдеш слободен софтвер т.е. бесплатен програм од тоа што ти треба од проста причина дека типците што го прават кракот можат да импортираат колку сакаат тројанци во него и вие да не приметите. Не дека се дешава нешто страшно, но сепак, антивирус ги наоѓа. Затоа скенирајте ги сите кракови.

Кој рече дека мешам.. се изјаснив дека пиратерија НЕ...
А слободен софтвер треба да биди се..и че нема пиратерија..и плус заработувачка..али во право си то е друга тема :)

а бе зборувате овде, ко никој да не купил пиратско цеде, или никој не гледал пиратска копија на филм, или никој не ископирал книга...се е тоа пиратерија...а не ова било, ова не било

da vo pravo si ali ne e to temata... Ja skoristeV piratski proizvodi..ali sega sto pomalce praktikuvam....potocno ne... ic.. inaku ako mi izbrojal nekoj kolku cdina imam izrezano ,,eheheee... Ali pak treba da se zapre piraterijata..ali so resenije podoboro od plajkajne stotici dolari...evra.... pr.sl.soft

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom