Ја оправдувате ли пиратеријата?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување

Ја оправдувате пиратеријата?

• Да

Гласови: 238 70,4%
  • Не

Гласови: 24 7,1%
  • Не, но користам пиратски производи

Гласови: 76 22,5%

• Вкупно гласачи
    338
абе да живеев кај шо моеш да си дозволиш оригинал не би ја оправдал пиратеријата,али ја за игра 3000 не би дал

Ја оправдувам. Нема секој по 30 евра да дава за едно ЦД да е некоја земја како словенија да имаме висок стандард па да не ги оправдувам пиратските цедиња ама кај нас...

FVo pravo se dvata posta nad mene :) taka e stvarno ali seag pokusavaat i malce da se smeni toa za da se oststarni piraterijava pa gi poeftinuvaat:)

Не оправдувам за оние што ја штампаат и печалат:zlo: ама за обичниве смртници ако нешто им е скапо сеа шо да праат ке си купат пират а иначе кој несака да има оригинал ама може нема пари и тоа ти е:toe:

Mnogu diskutabilno prasanje!
Za dosta raboti ne ja opravduvam, ama i glavna stvar za koja ja opravduvam se visokite ceni na originalite. Sea svakam deka sekoj si go ceni svojot trud ama mnogu avtori go precenuvaat. Ako mozam da si dozvolam sekogas bi zimal originali cisto od respect.

Pa so znam za sum ama ako se stavam jas mestoto na tie sto gi pravat programi filmovi, neubavo e ti si se macel i sega nekoj mufte.

кога би имал пари да давам за оригинали без размислување би ги дал ама кога се нема .... кје се реже за по дома а продавање никако.. И можам да се кладам дека 90% од членовите на форумов се такви и дека немаат скоро ништо купено оригинал... Во друга земја би можело ама таму има и закони стрги за тоа не ко кај нас ќе те фатат и ништо... ене оној Idsoft измлати пари од цдиња. тоа е криминал :toe:.. и кај можам ја да си дозволам 100 евра за XP windows да дадам, нормално дека ќе си најдам кракнат некој :) или за Vista сеа колки и да е пари да дадам. нема шанси :)

PSYtisfaction напиша:
Во држава како нашата, ја оправдувам.
Се согласувам. Во држава како нашава и плати (од 100 евра) стварно не е фер да дадеш 20 евра за некакво цд со игра за кое пр. детето ти плаче едно 2 недели. Кога би земале плата како во Е.У. тогаш може да кажат стварно пиратеријата е нелегална. Дотогаш е средство за едукација на сиромашните народи.

Da,
pri ovoj nas standard kaj mozam da kupam original cd od nekogo koe vredi 10-20 evra. Nevozmozno

епа со оглед на тоа дека се едно 10 пати поефтини од оригиналите...најнормално дека ќе купуваме,колку и да е тоа глупаво,неправилно,штетно и што ли уште не,едноставно повеќе ни одговара ;)

ja opravduvam nemame nie pari za tolko originalni CDa. standardite ni se tolkavi so mora da se potpreme na piraterijata :salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom