Излет Кафе се затвoра

• Креатор на темата Креатор на темата nE0n1nja
  • Време на започнување Време на започнување

Што мислите за ова?

• Штета, ќе ми фали местово

Гласови: 0 0,0%
  • Не ми е гајле

Гласови: 18 100,0%

• Вкупно гласачи
    18

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.545
Поени од реакции
3.386
Локација
Скопје
Oд први јануари Скопје ќе изгуби многу кул местенце, што мислите за ова и дали искачавте во Излет?

1766925627054.png

Колку и да ги сакам животните, сметам дека не им е местото онаму каде што се служат храна и/или напитоци. Еднаш седнав, едно црно куче одма се паркираше до мене, ко паша се испружи на креветот. Нивно било. Океј.

Ко за алтернативно место, амбиентот беше онака, добар, полутемница, музиката не беше гласна, свиреше некој рок/поп-рок. Се сеќавам ко низ магла, имаше нафрлени глупости во делот каде што седевме, пластични глави/очи, везе немам што им беше штосот со истите.

Никогаш не ми бил дел во стандард шемата за излегување, оние рок места кои ги вртам две децении, еднаш случајно имам седено, ама тоа ми се генералните импресии од местото. Некој просек, по тоа ќе го паметам, плус кучето кое ми дишеше во муда.

плус кучето кое ми дишеше во муда.
Хаха кучето живееше тамо, фактички ко дома му беше, се слагам, малце глупо е така, исто е и во Лонгплеј. Али јбг на некои им е кул, демек као маскота на кафичот.

Хаха кучето живееше тамо, фактички ко дома му беше, се слагам, малце глупо е така, исто е и во Лонгплеј. Али јбг на некои им е кул, демек као маскота на кафичот.
Од санитарен аспект, не е кул. Беше полутемница, ние седнати на креветот/каучот, и нешто црно рипна. Wtf момент, гледам нешто ме душка, и девојчето кое служеше ни рече дека било нивно. Чим е ваше, океј, нека лежи.

Никогаш не ми било дел од шемата која ја вртам, Шекспир, Кашмир, Корзо, Пјаца, Ван Гог, Синдикат, Браво, Буква, Ајриш...така од една посета се немам сентиментално врзано за ова место.

Кога онаа оркана инцестоидна цуфи пукаше со пиштол на Скендербег оваа го бранеше.

Газдарица на скопско кафуле го правдаше пукачот кај Мавровка, па доби над 700 критики за локалот: “Им се истури кафето, го собраа и исцедија во филџанот” објави Скопје1.мк

Епа сега нека пуши кур од кактус.

Кога онаа оркана инцестоидна цуфи пукаше со пиштол на Скендербег оваа го бранеше.

Газдарица на скопско кафуле го правдаше пукачот кај Мавровка, па доби над 700 критики за локалот: “Им се истури кафето, го собраа и исцедија во филџанот” објави Скопје1.мк

Епа сега нека пуши кур од кактус.
Брат така ако гледаш нема да имаш кај да искачаш, секој локал има некој газда што е врзан со оваа или со онаа партија или има некакви ставови што тебе не ти се свиѓаат, Ноќен Живот е подфорумов, дај не ја гнасете секоја тема со таа ебана политика.

Цела шарена револуција се водеше од тоа комуњарско дувло до плафон полно со добро-стоечки џанаци што од мода глумеа сиромашни.
Каде и да се пресели таа гнасна клиентела, треба да дрмаат инспекции додека не се иселат од државава.

Брат така ако гледаш нема да имаш кај да искачаш, секој локал има некој газда што е врзан со оваа или со онаа партија или има некакви ставови што тебе не ти се свиѓаат, Ноќен Живот е подфорумов, дај не ја гнасете секоја тема со таа ебана политика.

Епа кога ја отвори темата требаше да пишеш такви и такви мислења да не се пишуваат за локалот. Види кога ќе пишеш што мислите за ова сосем легитимно е на некој да не му се допадне од политички причини, на некој затоа што џинотникот му го правеле разводенет, на трети затоа што немало паркинг на четврти затоа што им се шетале кучиња внатре. Има уште кул места во Скопје, да се жалам на некој кој брани друг кој се понаша како шериф, шиптaр кој да може и нив би ги ебел у гз ама пошто со пола мозок се толку им е капацитетот, немам намера. Можело некое невино лице да загине тогаш, сега да ги жалам затоа што бизнисот им пропаднал? Не фала. Еве цуфи има угостителски обејкти нека ги вработи он сега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom