Изгреј зора на свободата

• Креатор на темата Креатор на темата KomitaMKD
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Da , da da se proiznese za znackata na pra dedomu i u cija ceta bil toj ?

Ajde be Makedonist sto te snema sea ...ja nikad ne bi se sramel od dedomi naprotiv ... ne bidi..khmmm aj da ne kazam p... bidi muz ...bidi muz...bidi muz... postuj si gi korenite pa makar i Bugarski bile :smir:

Една по-мала слика:smir:
o633551031987856036.jpg

Herodot daj be malce samo smanji dozviljaj odnosno ...mnogu ti se golemi slikive be imas nekoi pomali ...na primer na kapa na nekoj od junacive da ima takov znak amblem itn ???

Тука сам зумирал малце да се види кокардата на четникот, мислам дека е после 1920-та година:
o633551042608305449.jpg

Ај ти не пребрзувај со заклучоци...
и немој да носиш `решенија` за сите во МЦИ базирани на клеветите од Трн.

ЈАС моите заклучоци ги изведов од твоите постапки како и акциите на МЦИ, работи кој достоинството не ми дозволува тука да ги коментирам(само поткрепени со постовите на кој немаше одговор или не се бараше реплицирање)

сега знаеш зошто беше претпазливоста.
за тоа толку од мене...

Далеку од тоа дека некој (јас) е идолопоклоник на горенаведената соц. екипа,тежиштето на дискусијата и тоа што беше изнесено е на сосема друго место.

ТИ ГОРДО ги посочи како херои на државотворноста на Македонија, дедовците мои, едниот во скопскта другиот во леринската бригада биле ветер и магла, дојавале колишевски и глигоров и на тацна ми дале држава....

И од кога му предочив дека Александров и Михајлов се бандити кои што од Бугарија имаат влегувано со чети за да палат,силуваат и ограбуваат овде. Просто е.

1. Објасни му го тоа на твојот покровител првин

2.копи пасте од социјалистичките читанки ..овие се добри а овие лоши...нема прашања, коментари, зошто, како, дали...а овие на Дрвар е тие се најдобри....И ЗА НИВ нема прашања, коментари, зошто, како, дали....

не знам не се разбирам и сега не ме интресира НЕ Е ДОЈДЕНО ВРЕМЕТО за било што...но и тоа треба да се отвори кога тогаш, а не во одсуство на критика и знаење да им се поклонува на тацна на монголите....

Македонцки, батали подобро....Не ли гледаш дека психички се пореметени, и тој и девојка му Winston...кај и да е ќе испадне дека и ти си го заебал за ОКТА :pos2:

Македонцки, батали подобро....Не ли гледаш дека психички се пореметени, и тој и девојка му Winston...кај и да е ќе испадне дека и ти си го заебал за ОКТА :pos2:

Psihicki poremeteni, devojka mu Winston hah rece Bah

Eden e Bah
i toj umre

Trnoruzice te gledam deka si ocigledno ZBUNET , aj ti kazi kolku oddelenija si zavrsil sto mozes da srocis vakov impozanten post ?

Cim ti mene poremeteni sea ke ti kazam ja tebe edna vistina aj sto si Bugaras toa manje vise , sekoj ima pravo da bide sto go vlecat korenite ...

Ama realno gledano ti edvaj ako si zavrshil sredno skolo i golem kompleksash si ... a toa proizleguva od toa sto bidejki ne si cist Makedonec a se sramis od korenot tvoj sea site gi ubeduvas deka tie tvoi Bugarski korenja bile Makedonski ... e pa ne bile !!!

Znaes kako vikaat nema vece Turka od poturka ... a toa si ti Bugarce koe skoka ripa po forumi dokazuvajki deka e najgolem Makedonec ever !

Da postojat Makedonci i ke postojat ama za zal ti ne si eden od niv ma kolku se trudel da bides ... a toa e tolku ocigledno se gleda od AVION ...zatoa najbolje idi sadi si toa bademite u ovostarnikot i taka si samo za agrar posto za nekoja skolija povisoka ne te bivalo niti ke te bide.

Covek koj se kiti so tudji perduvi u smisla krade od drugi forumi tekstovi samo da bi on bil osoznaen od drugite kako intelektualec nema da stane inntelektualec NIKOGAS . Zatoa drzi se do agrarot.

---------------------

1.I pak ke te prasam u koja ceta bil pradedoti ???

2.Toj ja peel li taa himnata koja sakas sea da ja nametnes i koja ja branis ???

3. Zasto potencirase deka brat Ljube ima slika od Aleksandov na kaminot ???

E taka ja lud ti zbunet moze sea da pocne sexot :tv:

А бе без многу паламудење и тешки зборови:
-Ене го Херодот му постирал правилник од ВМРО- на Михајлов.
-И тој четникот над тој пост е од таа екипа.
-И тие се тие што прават зулум и пејат изгреј зора на свободата
Налет сите тешки зборови,не планирам да враќам (илузорно е со тафтабита да се разбереш)
пошто ништо друго што со факт му е предочено не признава...
само една молба имам:
-Правилникот... е напишан на бугарски или на македонски?
Зошто јас како што гледам е на литературен бугарски.
Тој четникот што го запишувале...
е од Велико Трново?
И тоа ли е Македонија бе?
А?

... Мора да се разграничи и тоа реско...што не е,а што е наше.

Aj sea relano sto i fali na ovaa segasna himna ... ?

Ima li site skoro kolku mozelo da gi zbere vo edna pesna ...daklem site Makedonci koi doprinele za Makedonskata drzavnost ????

Gi ima... Za sto se pee ??? Za Makedonija .. na koj jazik e originalno na Makedonski

Gi ima li u pesnata nekoi si Srbi, , BUgari, Marsovci ... gi nema

Pa za koj kur be toas da se menja ????

Zs da se menja ako promenata ne e za da ne povlece privlece kon nekoja si druga - probugarska struja na dvizenje ?

Bila komunisticka ??? My ass . Koj e tuka spomnat u Himnata Kolisevski, Tempo koj e spomnat pa Vi smeta ???

Nikoj !

I Bugarska e i tocka !

Никола Питу Гулев.... за кого се борел син му?
Немој намерно да ја одводнуваш темата и да скренуваш внимание на небитни работи.
Чекам признание...
-да јас знам дека се бугари и тоа не ми смета.
-да јас згрешив и паламудев до бесвест поведен од сопствената суета.

Едно од двете. :toe:

Твојов пост е еписибир како сега јас да прашам:
А знаеш дека имале кафана у Софија?
Апсолутно небитно.

Winston, никој не бара да се смени сегашната химна. Не е за тоа темата. Читај, мајку му.

Само не сакаме да им оставаме наши нешта на бугарите.

Aj sea relano sto i fali na ovaa segasna himna ... ?

Ima li site skoro kolku mozelo da gi zbere vo edna pesna ...daklem site Makedonci koi doprinele za Makedonskata drzavnost ????

Gi ima... Za sto se pee ??? Za Makedonija .. na koj jazik e originalno na Makedonski

Gi ima li u pesnata nekoi si Srbi, , BUgari, Marsovci ... gi nema

Pa za koj kur be toas da se menja ????

Zs da se menja ako promenata ne e za da ne povlece privlece kon nekoja si druga - probugarska struja na dvizenje ?

Bila komunisticka ??? My ass . Koj e tuka spomnat u Himnata Kolisevski, Tempo koj e spomnat pa Vi smeta ???

Nikoj !

I Bugarska e i tocka !

Winston i Zevsus, dajte nekoja fotografija od toa "vashite" borci za nezavisna Makedonija ,da mozeme da ja vidime razlikata i da im "udrime" crven shtemilj "bugarashki" na ovie "kleti VMROvci".
ps.zboruvame za period :kraj na TURSKO ropstvo i SRPSKA okupacija ili kako od milost NEKOI ja vikaat- period pomedju dve vojni (1919-1941)

Немој намерно да ја одводнуваш темата и да скренуваш внимание на небитни работи.
Чекам признание...
-да јас знам дека се бугари и тоа не ми смета.
-да јас згрешив и паламудев до бесвест поведен од сопствената суета.

Едно од двете. :toe:

Твојов пост е еписибир како сега јас да прашам:
А знаеш дека имале кафана у Софија?
Апсолутно небитно.

Не, според тебе апсолутно небитно е што зло нанеле Колишевски и компанија.

Не е битно што синот на Питу Гули... кого го пееме во сегашнава химна бил првоборец..на.. :)
???

Поентата е во тоа што работите кои ти се предочени и ја косат твојата “заложба“ водена од суетата, за тебе секогаш се небитни.

А и те како е битен секој момент, за да се изгради јасна и ЦЕЛОСНА слика за моментите спомнати од тебе.

- Не го гурај Ванчета насилум, ако играме фер..не би требало да постајат вакви “братски“ подвали.

Второто..означено со црвено, самиот си го лоцираш сопствениот проблем.

Сум ти го спомнал тоа и порано, пред поделбите во “организацијата“ :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom