Изгреј зора на свободата

• Креатор на темата Креатор на темата KomitaMKD
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И од кога му предочив дека Александров и ****** се бандити кои што од Бугарија имаат влегувано со чети за да палат,силуваат и ограбуваат овде

TpH_Bo_OkO напиша:
Zevsus напиша:
Историските извори...
Кои историски извори бе...Наведи(само гледај да не бидат српски, тие не се важат)

Наведи ми еден неутрален(странски) извор што сведочи за тоа што ти го тврдиш, а јас ќе ти наведам 100 што го поткрепуваат моето тврдење!
Ништо ти немаш предочено, уште ли треба да чекам да ги наведеш тие извори што сведочат за такво нешто???

Ајде Зефљуш, не дозволувај луѓево да увидат дека лажеш ПАК.

Ништо ти немаш предочено, уште ли треба да чекам да ги наведеш тие извори што сведочат за такво нешто???

Ајде Зефљуш, не дозволувај луѓево да увидат дека лажеш ПАК.
Ти реков јас на тебе...
цел контингент ќе добиеш.
И тоа извори од мајка (не и моја) Бугарија.
(како ова Херодот што ти го пишал пред малку).
Тогаш... гаќите у раце и правац кај Милошоски на плачење.

Jас без да сум на ничиjа страна во вашата дискусиjа,го ставам част од Меморандумот на ВМРО до големите сили-1922, со потписите на Александров, Протогеров и Чаулев:

Кај е оригиналот бе пиле? Зошто се крие? Се крие оти во него нема „бугари“ туку МАКЕДОНЦИ.

:smir:
Jас без да сум на ничиjа страна во вашата дискусиjа,го ставам част од Меморандумот на ВМРО до големите сили-1922, со потписите на Александров, Протогеров и Чаулев:

Г-н претседателе,

Македонија во своите природни географски граници - на исток р. Места и Родопите; на север Рилскиот масив, Осоговските планини, Скопска Црна Гора и Шар планина; на запад Албанските планини и р. Црн Дрим; на југ р. Бистрица и Бело Море - има население 2 301 767 души. Таа е населена со разни народности, како што следи: Бугари - 1 095 355 или 48 % од целото население, Турци - 541 615 или 23 %, Грци - 253 366 или 11 %, Албанци - 184 315 или 8 %, Власи - 77 365 или 3.4 %, Цигани - 43 370 или 1.6 % и Евреи /со разни други/ - 106 360 или 5 %. Таа е поделена меѓу Грција, Србија и Бугарија. Тоа делење е сосем произволно и неприродно. Долните текови на реките Места, Струма и Вардар, крај кои врват главните патишта од континентот кон морето, се во пределите на Грција; средните и горните текови на овие реки се во бугарско и српско владеење. Поради тоа е и економското назадување на градовите крај морето и на тие во задгрбнината. Кога ќе се додаде и несигурноста како резултат на непријателствата меѓу владетелите и победените, мизеријата меѓу населението се зголемува постојано, 90 % од жителите на Македонија, имено Бугарите, Турците, Албанците, Власите, Евреите се против тоа распарчување и поради изложените погоре причини, тие се држат на својот стар идеал - од Македонија да се формира независна држава, под протекцијата на општеството на народите или на ополномоштена сила од него.

Posto ovie smetaat deka u Makedonija ima Bugari a nigde ne spominjaat postoenje an MAkedonci adekvatno na toa

Александров, Протогеров и Чаулев

SE BUGARI ... i se vrzano so niv e BUGARSKA PROPAGANDA.

I da ova e ORIGINALOT ...koj stoi u arhivite !

I da TRN ti si tezok BUGARAS u rakavici koj se pretstvauva deka e Makedonist a dusata ti e izgorena za Bugarija !

Ziveli :smir:

И тоа извори од мајка (не и моја) Бугарија.
(како ова Херодот што ти го пишал пред малку).
.

:smir:

Posto ovie smetaat deka u Makedonija ima Bugari a nigde ne spominjaat postoenje an MAkedonci adekvatno na toa

Александров, Протогеров и Чаулев

SE BUGARI ... i se vrzano so niv e BUGARSKA PROPAGANDA.

I da ova e ORIGINALOT ...koj stoi u arhivite !

I da TRN ti si tezok BUGARAS u rakavici koj se pretstvauva deka e Makedonist a dusata ti e izgorena za Bugarija !

Ziveli :smir:

Брее.... СВИДН и Историја...:kesa:

Него.. “мајка Блгарија“ ќе ти достави “архивически документи“ за секој еден револуционер... и њама един македонец да остане.. :helou:

Само очајно е некој да се повикува на нивната пропаганда.

Туку уфрлувањето на Херодот во полза на тврдењето на Зевсус и Свидн..доста кажува ... :)

Али ај..тералисимо сињоре...

П.С. Трунот брат... заеби, ова веќе нема смисла.

Кај е оригиналот бе пиле? Зошто се крие? Се крие оти во него нема „бугари“ туку МАКЕДОНЦИ.

Подготвува: Цане Ѓорѓиевски
Значи ова е адресата на саjтот, дека е можно да се наjдат сите документи,кои горниот Цане подготовил.Саjтот мислам дека е македонски и има многу други интересни податоци:
http://www.angelfire.com/super2/vmro-istorija/dokument.html

Него.. “мајка Блгарија“ ќе ти достави “архивически документи“ за секој еден револуционер... и њама един македонец да остане.. :helou:

Само очајно е некој да се повикува на нивната пропаганда..
А бе немој да ме нервираш....
поготово не намерно.
Отвори ги очите и гледај,не се прави слеп при две очи на глава.
Ај максимално да ти упростам:

Капа има Александров?
Чија кокарда носи на глава бе?
Јас да не му ја ставив?
Или некој на сила му ја `надена`?

Знаме има?
Чие е тоа знаме бе?

Химна има?
Изготвена од бугарин од Пловдив?

И...
што е македонското тука,ќе ми посочиш?

А бе немој да ме нервираш....
поготово не намерно.
Отвори ги очите и гледај,не се прави слеп при две очи на глава.
Ај максимално да ти упростам:

Капа има Александров?
Чија кокарда носи на глава бе?
Јас да не му ја ставив?
Или некој на сила му ја `надена`?

Знаме има?
Чие е тоа знаме бе?

Химна има?
Изготвена од бугарин од Пловдив?

И...
што е македонското тука,ќе ми посочиш?

Shah - Mat

uste i slika da im zakachis ...:smir:

Значката на ВМРО...имам една таква дома од прадедо ми, користена и за време на ВМРОвците за време на Хуриетот.

Значката на ВМРО...имам една таква дома од прадедо ми, користена и за време на ВМРОвците за време на Хуриетот.

Opa si prizna ...ubavo ti rekov ja deka si ti Bugar u stvari

analogija

taa znacka imal pradedoti , taa znacka e Bugarska , analogno na to dedo ti bil Bugar ,sto ke kaze i ti si Bugar ...

Kaj si be Bugle prijatelju

daj tyoa znackata na uvid da vidime dal e ista so bugarskata znacka od toa vreme moze sum greska

Зевсус, овој типов е оној што сакаше да го ставаш во вреќа, да го тепаш итн? ...Другарче ти станал? :kesa:

Зевсус, овој типов е оној што сакаше да го ставаш во вреќа, да го тепаш итн? ...Другарче ти станал? :kesa:
хахаха...
Е тек сега знам дека сигурно си бугарин...
иди пасош да си земеш ако веќе не си си зел.
Имаш гаранција за произход од мене...

Лејдиес & гентлмен...
уште една од поредицата на бугарски подметнувања.
Која што........ ммммммммммммммм... јок :pos2:
нема да помине.
Јас и Winston и у реал се познаваме.

А за вреќа...
носев јас пуна спрема за да ставам у гепек некого (читај ВМРО)
И ти ме преигра тогаш.
Сега знам и зошто.
:toe:
Али вреќи... има.. дал Господ. :)

И да не должиме на непотребни пит-стопови...
(нема десет пати да ми бегаш ко змија кога сум те утерал у ќош...фатен си `куме`)
Да се осврнеш ти на `значката` на дедо ти?
Оној... бугарскиот четник....
Што упаѓал во Македонија и правел зулум.
Најпосле... дојдовме до крешендото на темата.
Дај разврска. :)
(ќе стане досадно иначе).
Значи... дедо ти е бугарски четник и затоа ти ми даваш `понуда која што не може да ја одбијам` и на мене и на цела Македонија...дека или он е македонец...
или тешко нас?
Хахаха... слободно можеш одма да си одиш за Бугарија.
Нема компромис со предавници.

Една от значките е тази:
o633551007393593750.jpg

значи ебати логиката ако некој што во тоа време не бил со лазе-коле , кир4о и компанија одма етикета - бугараш ( браво за вас двајцата )

срам огромен е да се етикетира македонец ко тодор ( или ништо не знаете или за инает правите )

едниот одма - буграш , другиот тапка во место ... бла бла бла - еве и јас го поддржувам делото на александров - бугараш сум ?

ти винстон - ти кажи ми - филозоф и научник !!!

ова е без врска што тропате !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom