Изгреј зора на свободата

• Креатор на темата Креатор на темата KomitaMKD
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Зевсус нема потреба да им се лижеш на татарите, пишувајќи на бугарски.Разбираат они убаво македонски и сам си свесен за тоа.

А за јадењево говна за Лисиче бугари, леле имај ја таа несреќа да те нанесе патот натаму и кажи му на некое машко чедо од 7 до 77 дека се бугари Лисичаните, хехе лесна ќе ти биде земјата...Впрочем и ти си свесен за тоа и дека Лисиче е еден од најпатриотските делови на Македонија, ама сепак од пуста желба некого да заебеш на форумов, се брукаш себеси!
Немам јас што и кого да заебувам...
:toe:
Некој... сам се заебал.
Чим Тодор Александров е македонец и `Изгреј зора на свободата` е македонска песна... се е јасно.
А јас ќе ја преразгледам можноста да пишувам од сега натаму исклучиво по бугарски... :wink:
Пошто тоа е ин...нали? :vozbud:

Estestveno e in :wink: Obache kvo da govoreme sichko e asno kato bjal den ... Izgrej zora na svobodata e nash pesen izmislena vo esen :wink:

Немам јас што и кого да заебувам...
:toe:
Некој... сам се заебал.
Чим Тодор Александров е македонец и `Изгреј зора на свободата` е македонска песна... се е јасно.
А јас ќе ја преразгледам можноста да пишувам од сега натаму исклучиво по бугарски... :wink:
Пошто тоа е ин...нали? :vozbud:

хехе, секако....Србите и Бугарите секогаш наоѓале заеднички јазик кога во прашање било делење на македонска територија.

Estestveno e in :wink: Obache kvo da govoreme sichko e asno kato bjal den ... Izgrej zora na svobodata e nash pesen izmislena vo esen :wink:
Верно... :toe:
Еј какви спомени...
какви красиви времена бјаха...
когато царја оште беше жив...

И ген.Протогеров гонеше мьрсните сьрби чак оттатак Ниш. :vozbud:
Еиии....
Колко много кьшти запалихме...
жени изнасилихме...
а бе това бјаха времена братле...
а не сега...
:toe::kesa:
Пиих...идва ми сам да се гьрмна,право да ти кажа...:toe:

хехе, секако....Србите и Бугарите секогаш наоѓале заеднички јазик кога во прашање било делење на македонска територија.
хехехе...
ај ти слушај си ја оваа смешна песна... :kesa:
http://uk.youtube.com/watch?v=o1k_YC_0qHI
и никогаш немој да заборавиш што сум ти кажал за таа јамата. :wink:

хехехе...
ај ти слушај си ја оваа смешна песна... :kesa:
http://uk.youtube.com/watch?v=o1k_YC_0qHI
и никогаш немој да заборавиш што сум ти кажал за таа јамата. :wink:

Секогаш кога веќе немаш што да реплицираш по некое македонско прашање, смараш со Хрватска.Аман бе чоек толку ли имаш фобија од Хрватите, па у секој втор муабет мораш да ги убациш.

Темава е исклучиво македонска и навистина си западнал у конфузија чим ми ја ставаш тука Пушка Пуца......

за греота......:kesa:

Многу е дирливо видеово... :pos2: Посебно за Ѕвер... :pos2:... Сега сигурно се наежил... патриотски... :pos2:

Секогаш кога веќе немаш што да реплицираш по некое македонско прашање, смараш со Хрватска.Аман бе чоек толку ли имаш фобија од Хрватите, па у секој втор муабет мораш да ги убациш.

Темава е исклучиво македонска и навистина си западнал у конфузија чим ми ја ставаш тука Пушка Пуца......

за греота......:kesa:
Хахаха... па кај ми то причаш пријатељу...
Ајде да вадиме слики од нафталин пак.
На оваа слика е замокот на гроф Минц.
На Истра,во Ичичи.
Е таму... во тој замок,Зеко секоја година од првата до дванаестата поминуваше помеѓу четири и шест месеци во годината.

Тој дебелиот... тој е дедо ми.
Дали имам фобија од хрватите?
Би рекол не.
Дури има делови од животот за кои што им се возхитувам.
Ама знам... колку они мене ме мразат. :wink:
И се пазам право да ти кажам.
:helou:
Не ми се влегува у јама на мене...
(Иван-Горан Ковачиќ)

И да се вратиме на темата.
Тука...во овој манастир...
се удрени темелите на современата МАКЕДОНСКА држава.
И секое друго тврдење...
па дури и несвесна грешка базирана на недоволно знаење и непромисленост...
е престап за кој што државата треба да казнува.

`Нормално`... го фатила струја додека менувал сјалица во Идризово неколку дена пред да му истече казната.
... И сега некој бугарин од Лисиче пак ги буцка работите и пак сака за главата да ми работи.
Е нема да може овој пат...
овој пат јас прв коти ќе барам.
Едно нешто не можам да разберам. Зошто е потребно да ја чуваш таа омраза во себе. Да се труеш самиот. Зошто не го оставиш правот и коските на покојните на мир? Запали им свеќа, почитувај ги, горддеј се со нив, но немој да ги живееш нивните маки, надевања и страдања. Како што родителот не смее да му се меша во се на своето дете, мора да го остави да оди по својот пат, и обратното е точно. Премногу голем товар за еден човек е да ја носи на својот грб одговорноста за животот и судбината на дедовците..

бугарите (од Македонија) не знаат како изгледа како е кога србите удираат, но бугарите (од Сливница) многу убаво знаат како е кога србите удираат, и затоа им е тешко да се извлечат од стапицата на самоуништивачка србоомраза која, место кон Србија ја истураат врз Македонија.

Ние, како Македонци, ја имаме таа слобода да не сме обврзани да го докажуваме сопствениот идентитет со омраза ниту кон едните, ниту кон другите. Мисли малку на тоа, колкава предност е тоа.

Кој србин би немал...

Gebels... ти букова главо...
:tapp:
Милион пати со факти и на форумов и надвор од него ти покажав и докажав дека атентатот е бугарско-усташка завера,наредена од Хитлер а спроведена преку Павелиќ до крајниот извршител Величко Керин (Черноземски) кој што си е чист бугарин и можеби најдобар стрелец и платен убиец на цел балкан во тоа време.
Сигурното и цврсто оружје на Ванче Михајлов.
Е сега ти на мене да ми објасниш...
зошто по N-ти пат македонската историја (ненамерно, my ass) ја филуваш со бугарски преливи?
Што имаат македонците заедничко со Черноземски?

И да се вратиме на темата.
Тука...во овој манастир...
се удрени темелите на современата МАКЕДОНСКА држава.

ВО ТОЈ МАНАСТИР МАКЕДОНЦИТЕ НЕМААТ ПРИСТАП И НЕ ИМ Е ДОЗВОЛЕНО ДА СИ ЈА ПРОСЛАВУВААТ ДРЖАВНОСТА ОД СТРАНА НА - СРБИЈА

Тоа е факт број еден.

НА ВТОРИ АВГУСТ, ВО ТОЈ ИСТИОТ МАНАСТИР, ПРЕД СИТЕ ДЕЛЕГАТИ, КАКО ОФИЦИЈАЛНА МАКЕДОНСКА ХИМНА Е ИЗВЕДЕНА „ИЗГРЕЈ ЗОРА НА СЛОБОДАТА“, А ПО НЕА ИЗВЕДЕНА БИЛА „ХЕЈ СЛОВЕНИ“!

Факт број два.

Побиј ги.

ВО ТОЈ МАНАСТИР МАКЕДОНЦИТЕ НЕМААТ ПРИСТАП И НЕ ИМ Е ДОЗВОЛЕНО ДА СИ ЈА ПРОСЛАВУВААТ ДРЖАВНОСТА ОД СТРАНА НА - СРБИЈА

Тоа е факт број еден.

НА ВТОРИ АВГУСТ, ВО ТОЈ ИСТИОТ МАНАСТИР, ПРЕД СИТЕ ДЕЛЕГАТИ, КАКО ОФИЦИЈАЛНА МАКЕДОНСКА ХИМНА Е ИЗВЕДЕНА „ИЗГРЕЈ ЗОРА НА СЛОБОДАТА“, А ПО НЕА ИЗВЕДЕНА БИЛА „ХЕЈ СЛОВЕНИ“!

Факт број два.

Побиј ги.
1.Р.Србија дозволува прослава на нејзина територија и дури не прави проблеми со специјалните дозволи кои што би требале да се извадат и издадат за такви пригоди.
Тие што не дозволуваат се брадатите којоти од СПЦ,а мора да ти признаам дека никогаш не сум им ги сфатил и разбрал `рилеишншипите` на таквите лопови во црно.
Според мене... празник ќе биде за земјата кога сите они ќе завршат под земја.
(Мустафа Кемал-ќе ги извадам оџите од удобствата во џамиите зад кои што се скриле и ќе ги натерам да излезат на улица и да заработуваат како мажи :wink:)
2.Во текот на самиот АСНОМ,пред и после него се истиснати дејците од бугарското крило на комунистите на Македонија,предводени од Шарло,и се заменети со такви кои што на дело за прв пат успеаја да створат држава Македонија.
А тоа ти се свиѓало на тебе или не...(што е многу лично прашање кое што не треба да се замешува со историски факти) се македонските комунисти предводени од Колишевски,Крсте Црвенковски,Глигоров и oстанати.

Не Александров...не! :nenene:(бугар)
Не Михајлов... не!:nenene:(бугар)
Не Мара Бунева... не :nenene:(`бем ти... курва замешав у екипава)
Не дури ни Гоце Делчев.
Пошто он не успеал да го постигне тоа што го замислил.
И колку год да се грешни...
на овие има да им се крстиш што денес имаш Р.Македонија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom