Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сакам да ти објаснам дека македонецот треба да си ја осознае историјата и нејзините химни и песни а не некоја србокомунистичка нарачана песна од темпо или тито.Историски сегашнава химна нема никаква врска со македонскиот народ туку е новокомпонирана песна
A na tebe, vlasite i nivniot doprinos za Makedonija, ti prechi? Ili mozebi, samo se nedostojni za vo himnata?
Разликата е тоа дека Сандански е убивал и Бугари за да спаси Македонците ( Се тепа со влезени врховистички чети од Бугариjа ) и е утрепан по заповед на бугарскиот цар а Мара Бунева е била прислужница на србинот и кога тоj е престанал да jа ебе веке и е почнал да се занесува со друга , таа го убила. Сега гледаш ли jа добро разликата ? Сандански тепа Бугари за Македониjа а Бунева срби од лубомора. :pos2::pos2::pos2:
БРАВО чоече... Свака ти част... :pos2:... ме насмеа до солзи...:pos2:... Ама имаш право да знаеш...
![]()

Нека ми докаже некоj дека Мара немала интимни односи со Прелич
Ми пречи што е изоставен Карев, јасно?
Ми пречи функцијата на Влашкото лоби во името на Српските интереси.
Кога ќе знаеш да објасниш зашто го нема Карев во Химната, а во некои верзии го имало,па немало,за во крајната верзија да биде ТРГНАТ, тогаш обвини ме дека ми смета доприносот на Власите.

Jас ако не сум бил, но други се биле и памтат. Jас исто не сакам да спорам со тебе од објективни причини, бидеjки доволно ми се Бугарите во Бугариjа.Не би сакал да спорам со тебе, од објективни причини, но би те прашал само:
Ти беше таму, виде?
... Нека некоj ми докаже дека тоа што го кажав не е вистина![]()
Нека ми докаже некоj дека Мара немала интимни односи со Прелич и дека Сандански не седел со своjата чета на само 5 километри од местото што врховистите се тепале со Турците и си гледал сеир, а тие што преживеале ги изпратил до Бугарската граница со порака да не се вракаат овде![]()

Jас ако не сум бил, но други се биле и памтат.
Кои се тие други? Кажи де некој што ќе сведочи дека Бунева и Прелиќ биле интимни...?
Нејзиниот „братучед“ напиша:Мара Бунева беше тетка на мојата баба Паља
ТИЗ подобро да внимаваш какви глупости трескаш.Ова не го кажуваам АЗ а го кажува неjзиниот братучед.
Иван Кантарџиев

Никаде не докажуваш со факти дека била интимна со Прлеиќ.таа можеби му нанесла штета на Македонскиот идентитет и била манипулирана од михајлов но нема докази дека била љубовница со прелиќ(барем во ова што го напиша)Мара Бунева беше тетка на мојата баба Паља, ќерка на Милја Топоркова, и изворно сум чул нешто повеќе за неа. Таа е ќерка на Никола Бунев и Ана Топоркова од Тетово и имаше двајца браќа и три сестри. Братот Борис Бунев беше бугарски офицер (потполковник), а Василије Буневиќ српски офицер (капетан). На нивната прва средба, во Белград во 1942 година по зборовите "Васо, брате", Василије му ја тресна вратата на својот брат Борис со одговор: "Јас немам брат!" Мара Бунева во 1927 година живееше во семејството на мојата баба на сегашната улица "Ѓуро Ѓоновиќ" (ул. 39) бр. 38 на местото на зградата на Народната банка токму на средината спрема Вардар. Оттаму и излегла да го изврши атентатот. Таа по роднинска препорака стигнала да работи во домот на Валимир Прелиќ, каде што шиела завеси, кошули, постелнина и друго и станала не само домашна, туку и интимна пријателка со српскиот полициски началник. Оттука е и леснотијата со која му пришла и го убила, спроти пречекот на Стара нова година.
---------------------------------------------------------------------------------
Ова не го кажуваам АЗ а го кажува неjзиниот братучед. Со ова не го кажуваат Бугарите што ви перат мозокот. Еве уште нешто кажано за Бунева :
Иван Кантарџиев - познатиот Македонски Академик во написот на Дневник - Број 1752 сабота, 18 март 2006 ке рече:
“... Бунева е трагична личност изманипулирана од Ванчо Михајлов за извршување терористички цели и таа не треба да се слави,... која нанесува извесни штети на Македонскиот идентитет ... Мара Бунева не е ништо друго освен една несреќна личност што била изманипулирана од Ванчо Михајлов за извршување терористички задачи.
Просто Бунева е била лубоморна и е лесно манипулирана да го стори тоа.