Изгреј зора на свободата

• Креатор на темата Креатор на темата KomitaMKD
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ТИЗ подобро да внимаваш какви глупости трескаш.

љољ
Кога го слушам ова име, одма ме тера на кикотење...Човекот кој пола живот го мина поклонувајќи им се на САНУ и кодошејќи ја македонската интелигенција на УДБА.

БРАОС! Изворите ти се...:pov:

Туку, дали знаеш дека Мара Бунева е член на Македонската младежка тајна револуционерна организација, и дека нема никаков елемент на спој меѓу неа и бугарскиот агент Иван Михајлов?

Како не ти е срам да плукаш по македонците бе губре Бугарско! Иван Кантарджиев цел живот се бори против Бугари како тебе и е од Пиринска Македониjа пребеган. А за Мара jа виде што човек е била. Е живеела со Прелич и не го е убила , дури го е убила кога е била изоставена трудна. А изворите што ти ги дадов ги пишува Бугарин, наследник на Мара. Аиде земи бриши се продажник неден одовде !

Трн во Око... omopirin е во право признај сега... Ти си тој што само реплицира , а у ствари не изнесува ништо значајно... Човекот многу убаво ти напиша, ама твојот инат те тера да не му веруваш...
Познавам човек кој искрено пишува, а во овој случај тоа е omopirin...

Никаде не докажуваш со факти дека била интимна со Прлеиќ.таа можеби му нанесла штета на Македонскиот идентитет и била манипулирана од михајлов но нема докази дека била љубовница со прелиќ(барем во ова што го напиша)

Таа по роднинска препорака стигнала да работи во домот на Валимир Прелиќ, каде што шиела завеси, кошули, постелнина и друго и станала не само домашна, туку и интимна пријателка со српскиот полициски началник.

Според тебе што е "интимна пријателка " ??? Може би си играле на пролет ? Он ја ебел, а она е цуфтела . :pos2::pos2::pos2:

Таа по роднинска препорака стигнала да работи во домот на Валимир Прелиќ, каде што шиела завеси, кошули, постелнина и друго и станала не само домашна, туку и интимна пријателка со српскиот полициски началник.

Според тебе што е "интимна пријателка " ??? Може би си играле на пролет ? Он ја ебел, а она е цуфтела . :pos2::pos2::pos2:
Те разбирам потполно ама од каде ти е изворот на информацијата

Како не ти е срам да плукаш по македонците бе губре Бугарско! Иван Кантарджиев цел живот се бори против Бугари како тебе и е од Пиринска Македониjа пребеган. А за Мара jа виде што човек е била. Е живеела со Прелич и не го е убила , дури го е убила кога е била изоставена трудна. А изворите што ти ги дадов ги пишува Бугарин, наследник на Мара. Аиде земи бриши се продажник неден одовде !
Brat...
mnogo mutni raboti se slu4vat v Makedoniq i kakto vinagi taka i sega 4ujdite propagandi deistvat ojesto4eno za da napraviat razdor mejdu makedonskiq narod.
Niakoi ot tezi mom4eta,sled vreme 6te razberat 4e idolite sa im bili gre6ni i sa se vodili ot propagandni izvori,stiga da iskat da si priznaat.
I za cialata istina da izlezna na povrhnosta,nadiavam se 4e i az i ti 6te moze mnogo da doprinesem.
Nezavisimo dali pi6em na bulgarski (koeto ne ne pravi bulgari :back::vozbud:) ili na makedonski.
Privet,dobredoide na foruma.
Pak 6te ti kaza...Gospod mi te isprati.

Те разбирам потполно ама од каде ти е изворот на информацијата

За животниот пат во Скопје – сведоштво дава Спасе Шуплиновски – кој е нејзин братучед. Во написот во Дневник 18 март 2006 – Панихиди Вистината за атентаторката<SPAN class=clsnaslov><SPAN lang=RU> – Шуплиновски ке рече:

Zosto bi se menuvala pesna/himna koa edno cudo pati vo tekstot vika Makedonija, Makedonci, Makedonija, Goce, Dame...... za pesna koja na edno emsto vika makedonski, koja e na akcent koj ne egizstira vo RM, koja e na ezik koj e pod znak prasanje dali e Mk (dijalekt) ili ne, koja ednostavno ne ja znae ni 5% od naselenieto.
Ne razbiram.
Po ovaa logika zosto da ne si go smenime i imeto vo Republika Surogat Makedonija?

Срамота, Македонци.
Не умеете да препознаеете она што е наше, и што ни оди во полза, а прифаќате сталинистичко-титовистички кукавички јајца.

Дополнително, и историското познавање ви останува на тоа ниво. Црпено од екс-ју учебниците. Црно-бели, не филтрирани, него искасапени, и пуни штетна агитација.

Јаз'к!

Brat...
mnogo mutni raboti se slu4vat v Makedoniq i kakto vinagi taka i sega 4ujdite propagandi deistvat ojesto4eno za da napraviat razdor mejdu makedonskiq narod.
Niakoi ot tezi mom4eta,sled vreme 6te razberat 4e idolite sa im bili gre6ni i sa se vodili ot propagandni izvori,stiga da iskat da si priznaat.
I za cialata istina da izlezna na povrhnosta,nadiavam se 4e i az i ti 6te moze mnogo da doprinesem.
Nezavisimo dali pi6em na bulgarski (koeto ne ne pravi bulgari :back::vozbud:) ili na makedonski.
Privet,dobredoide na foruma.
Pak 6te ti kaza...Gospod mi te isprati.

Tejka ke ni bide rabotata bratko.... Od 10 godini ne sum bil vo Makedonija , niti sum pishal so Makedonci i sega gledam do kade e stignala Bugarskata propaganda. Navistina mozem mnogu da napraim da izleze vistinata na jave , ama ne ovde prvo zosto toa sto go zborime e malce oftopic na temata i vtoro na tie sto sakame da im nalevame mozok gi topli do srceto bugarskiot pasos i zatoa ja sakaat taa himna i kolko da im dokazuvame deka ne e Makedonska taa, faida nema , oti oni si znaat deka ne e Makedonska, tuka ja sakat bas za toa , hto e Bugarska , samo ushte gi e sram javno da si priznaat.

Tejka ke ni bide rabotata bratko.... Od 10 godini ne sum bil vo Makedonija , niti sum pishal so Makedonci i sega gledam do kade e stignala Bugarskata propaganda. Navistina mozem mnogu da napraim da izleze vistinata na jave , ama ne ovde prvo zosto toa sto go zborime e malce oftopic na temata i vtoro na tie sto sakame da im nalevame mozok gi topli do srceto bugarskiot pasos i zatoa ja sakaat taa himna i kolko da im dokazuvame deka ne e Makedonska taa, faida nema , oti oni si znaat deka ne e Makedonska, tuka ja sakat bas za toa , hto e Bugarska , samo ushte gi e sram javno da si priznaat.
Bugarskata propaganda do nikade ne e stignata.Jas sum Makedonec i samo Makedonec,a mislam i trn i bratot i zver ako zboruvate za lugeto sto mislat deka ovaa pesna e makedoska i treba da i oddadat malku pocit.A ako sakate da si pravite filmovi za bugarofili i drugi glupi raboti toa si e vas problem

Bugarskata propaganda do nikade ne e stignata.Jas sum Makedonec i samo Makedonec,a mislam i trn i bratot i zver ako zboruvate za lugeto sto mislat deka ovaa pesna e makedoska i treba da i oddadat malku pocit.A ako sakate da si pravite filmovi za bugarofili i drugi glupi raboti toa si e vas problem

Dobro de, objasni ni shto i e makedonskoto na ovaa pesna. Jas po-gore dobro kajav shto i e bugarskoto , ti mi kaji sega shto i e makedonskoto i ke ti poveruvam.

Dobro de, objasni ni shto i e makedonskoto na ovaa pesna. Jas po-gore dobro kajav shto i e bugarskoto , ti mi kaji sega shto i e makedonskoto i ke ti poveruvam.
Na prvoto zasedanie na asnom e intonirana ovaa himna.znaci dokolku cento,brasnarov,satev(edni od najgolemite makedonci) i drugi makedonci koi ucestvuvale na zasedanieto smetale deka himnata e makedonska toa nas ni dava za pravo, kako naslednici na delegatite na asnom, da ja pocituvame ovaa pesna...

Na prvoto zasedanie na asnom e intonirana ovaa himna.znaci dokolku cento,brasnarov,satev(edni od najgolemite makedonci) i drugi makedonci koi ucestvuvale na zasedanieto smetale deka himnata e makedonska toa nas ni dava za pravo, kako naslednici na delegatite na asnom, da ja pocituvame ovaa pesna...

Dobro de , a na vtoroto zasedanie koja pesna e intonirana ? Hej sloveni ili nekoja druga :) Jas sum siguren deka i drugi pesni se intonirani, samo neznam zoshto zapnavte bash Bugarskata da bide himna.

Dobro de , a na vtoroto zasedanie koja pesna e intonirana ? Hej sloveni ili nekoja druga :) Jas sum siguren deka i drugi pesni se intonirani, samo neznam zoshto zapnavte bash Bugarskata da bide himna.

Бугарската пропаганда во Македонија не пали повеќе. Не е 19 век ова.
Сега има некој како дркаџијата Канзуров, Каров и други изроди ама тие се малку и ќе им дојде крајот и на нив. Јас напишав да се модифицира текстот и нов аранжман. Во постоечката химна и мене ми фали Карев и зошто го има Питу а го нема Ѓурчин Наумов? Па најголемата битка не била на Мечкин Камен. Доста ве лажат комунистите.

WTF?

Кој КУР е ова бе како може химната на Македонија да биде на бугарски се надевам дека нема ова да биде ставено за химна сегашната е сосема ОК!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom