Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ок фала на опширниот одговор но сега направив разлика повеѓу GTX 770 и R9 280x и испаѓа дека Р9 е побрза 28% но гтх е подобра за текстури и за поголеми резолуции за пониска ценаДа mATX е матичната, ќе работи 10x подобро бидејќи i5 + 280x е многу подобра комбинација за гејминг од i7 + GTX 750 Ti. i5 4440 е доволен и предоволен за 99,9% од игрите (тие 0,01 се некои ситуации во игри како Battlefield 4 на огромни мапи со 64 играчи, i7 ќе даде нешто подобар минимален фрејмрејт но таа разлика е скоро непостоечка во однос на разликата меѓу фрејмрејтот што ќе го даде 750 Ti и 280x, + таа разлика меѓу i5 и i7 со Mantle ја нема веќе), а како што кажа и самиот 280x е барем 3x побрза од 750 Ti. За потрошувачката, смешна е разликата во сметката за струја, ај да земеше две три 280x па да направеше некоја разлика вака нема гајле, разликата во перформанси е многу побитна.
Башка, пишува на страната на Амц што напајање ставиле? Јок![]()
Ок фала на опширниот одговор но сега направив разлика повеѓу GTX 770 и R9 280x и испаѓа дека Р9 е побрза 28% но гтх е подобра за текстури и за поголеми резолуции за пониска цена
http://gpuboss.com/gpus/Radeon-R9-280X-vs-GeForce-GTX-770
Како што видов на анхоч Р9 280х е 19500, иначе сигурно ке земам gtx поради лично искуство а за другото би те послушал како напојување и процесор, Благодарам уште еднашНе ги гледај бројките, побарај бенчмарци на нет ќе видиш дека се јадат двете карти. Е сега, 280x има 3GB меморија, што ќе биде од корист во иднина (оваа карта може да искористи 3GB меморија за разлика од комедиите како GT630 со 4GB меморија), 770 има само 2GB (и 256 битна магистрала, помал мемориски проток) што може понатаму да прави проблеми, а и сега со многу AA/AF на високи резолуции.
А за тоа дека е поефтина мало морген, 280x во Сет е 15500, најефтината 770 е над 17000 во Мебиус, плус 280x е DCII.
Може ли г. Psyside. Може ли вие да ми изградите конфигурација.И пак тиња напајање, и конфигурација спротивна од предлозите (како хардот на пример) ништо толку од помошта на темава.
Фала за одговорот гоценам твоето мислење. Што мислеш за другите делови кои сум ги одбрал, дали може нешто да се промени.Матична Asus Vanguard B85 - Сет.
Графичка - AMD 7750/GTX650.
До 40.000 ставај i5 наместо i3 штом ти е за работа, B85 матична, 8GB RAM, 1TB WD Blue EZEX, напојување CM 450-600w Real, куќаре по избор поефтино. А монитор гледај некој IPS панел 24-ка.Фала за одговорот гоценам твоето мислење. Што мислеш за другите делови кои сум ги одбрал, дали може нешто да се промени.
Sent from my OT-995 using Tapatalk
PSy може да ми кажете за Вангард што е толку посебно 3-4 ми ја препорачаа но незнам што разлика праи мини атх и атх.[DOUBLEPOST=1401546110][/DOUBLEPOST]Матична Asus Vanguard B85 - Сет.
Графичка - AMD 7750/GTX650.
Благодарам повторно си се разбираш од ИТ, што факс имаш(што студираш) и може ли во секое атх куќиште да поставиш мАТХVanguard користи многу поквалитетни компоненти според воени стандарди, од кондензатори до мосфети, пасивни ладилници итн + одличен биос, дигитален VRM место аналоген, ESD Guards, и е убаво истестирана уште од фабрика, единствена маана е тоа што не може да се оверклокува на нејзе али тоа е лимитација на самиот чипсет првенствено. Во ова е разликата, не во form factor дали е mATX или ATX, mATX е да се заштеди на материјал (помала цена, плус помалку делови што можат да се расипат) и убаво се вклопува во Micro ATX куќишта.
За цената околу 5500 ден. нема подобра.
Како што читам Б85 вангардот има можност само за crossfire иначе неможам да додам уште пари мн ми се фаќа некаде 800 евра за сеа без монитор, а што средно завршуваш?Моментално матури полагам а за факс здравје ќе видиме Финки, Феит нешто
Да можеш во atx куќиште да ставиш matx матична. BTW ако сакаш у иднина SLI додај уште 50 евра и земи Z87-A или Gryphon, на B85 не можеш да правиш SLI/Crossfire бидејќи не може да се поделат x16 PCIe 3.0 линиите на x8/x8, ќе останеш со PCIe 2.0 x4 за втората карта, у превод втората карта ќе се гуши ненормално и нема да добиеш ништо.