Изгради свој компјутер. (Build your own PC)

• Креатор на темата Креатор на темата [-_-]
  • Време на започнување Време на започнување
?
Не ти го сфаќам постот...
Мислам: не ми е у буџето да давам 2500 ден за напојување.
Да препорачате некое до 1000 ден. Највеќе.
Исто така и да препорачате некое куќиште до едно 1000-1500 ден.

Најефтинио CoolerMaster на Anhoch e 2 500. Де некој до 1 000 ден. Од Тука.
И некое куќиште да препорачате: http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=3006
Кутија би ја земал оваа да сум јас.
За напојување не знам како трошат денешниве картици и процесори, провери по форуми и земи си за нијанса подобро од минималното (за 50 до 100w). Само да знаеш дека ако сакаш да надоградуваш ќе треба да го смениш во иднина.
Можеш и да го тргнеш режачот за да си го зголемиш буџетот, ако не ти е многу битен во моментот. Можеш покасно да си земиш.

Незнам
Како го напраес таков
Отприлика израчунав, и ако сакаш да ги играш сите понови игри без проблем ќе ти требаат малце повеќе од 28000 денари...

Израчунав, и ако сакаш да ги играш сите понови игри без проблем ќе ти требаат малце повеќе од 28000 денари...
Може остануват ми уште пари
Кога ке завршиш со сотавувањето прати ми ги деловите

Последно уредено:
Ќе снема ДДР3 во иднина? ОМГ!
Не кажува никој дека ќе снема ама процесорот,графичката,работен такт на меморијаата треба да се во некој сооднос.
Не можеш да ставиш процесор core i7 a рам 2gb

Може остануват ми усте
Процесор: Core i5 3470 или Core i5 3340.
RAM: 8GB DDR3 2133MHz Kingston HyperX XMP Beast
HDD: Western Digital 1TB Caviar Blue WD10EZEX
GPU: R9 270
Куќиште избери по твој избор, и напојување некое Cooler Master до кај 600W... Тука може да даде некој друг предлог, не се разбирам многу од напојувања...

Процесор: Core i5 3470 или Core i5 3340.
RAM: 8GB DDR3 2133MHz Kingston HyperX XMP Beast
HDD: Western Digital 1TB Caviar Blue WD10EZEX
GPU: R9 270
Куќиште избери по твој избор, и напојување некое Cooler Master до кај 600W... Тука може да даде некој друг предлог, не се разбирам многу од напојувања...
Кукиште можам и сам да најдам а напојување нека предложе некој друг

За почеток не му треба 8 гб рам, доста му е една плочка со 4 гб. Па понатаму кога ќе има пари може да си стави уште една плочка, барем тоа е лесно. :)

На првиот член му го препорачав огласот на Ит форум, истото важи и за вториот член што побара предлог за пс.
Имате фер проценки на делови и доверливи членови. Јас два - три пати имам соработувано со членовите и сум презадоволен.
Имате речиси нови графички за 30-40 % помала цена, тие пари можете да ги вложите во нешто друго пр. матична процесор.
Немора стикно да биде графичка, може и нешто друго.
Но ако инсистирате на толку да се нови деловите тогаш ок, игнорирајте го мојот совет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom