Изгради свој компјутер. (Build your own PC)

• Креатор на темата Креатор на темата [-_-]
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам: не ми е у буџето да давам 2500 ден за напојување.
Да препорачате некое до 1000 ден. Највеќе.
Исто така и да препорачате некое куќиште до едно 1000-1500 ден.

Под 2.500 нема солидно напајање, од 600 до 1.500 исто ти е. Јас такво не би купил ама ти си знаеш.

Чим ти рикнале неколку, и пак зимаш од таа класа, џабе збориме. Што сакаш прави :)

Ќе го чуваш и новото...

Чувам ѓи сите у подрумо доле, така да...
Уште да довршеше.
"Така да... би требало сеа да се опаметам и да не штедам пари на напојување и да си зеам поасално".

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Како не може. Си го зимаш ова, и плус 1000 ќе ти остане!
Zezaj se ti xD da gi imav 5000€ke zemev orginal se delovi al sea do 15000 tolku sum trgnal. Moze nekoj za tie pari? Igri koi gi sakam da gi igram na toj pc se AC 3 i 4,minecraft,TWC,LOL i SMITE.
Ozbilen sum :) i ve molim za ozbilni komentari please
Sent from my Vodafone Smart II using Tapatalk 2

Пиши ми порака и колку пари имаш да ти дадам понуда со попуст :)

Чим ти рикнале неколку, и пак зимаш од таа класа, џабе збориме. Што сакаш прави :)
Ќе го чуваш и новото...
Уште да довршеше.
"Така да... би требало сеа да се опаметам и да не штедам пари на напојување и да си зеам поасално".
Старите ми ги купуваше мајсторо шо ни го правеше компјутеро (оти ја не се разбираше толку).
Сеа као Anon шо вика...
Ќе купам квалитет. Од едно 2000-2500 од Anhoch. (y)

Хахха крај си. Абе читај што напишав, не од Анхоч во Сет ги има GM.

Ај помош за составување на PC
Ја гледав оваа конфигурација од АМЦ https://www.amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=41564&i=6&l=MK&q=Gamer&SupplierArticleID=&Action= истата ја има и во сетек само со подобра матична мислам ама некако многу пари земаат за склопување, прашањето ми е колку ке заштедам ако го склопам сам и дали има разлика во тежина на склопување на ваква по ’’напредна‘‘ машина од старите, бидејќи во школо имам расклопувано и склопувано ептен стари куќишта.
(само ке намалам хардиск на 1ТБ и ке тргнам режач)

Ја гледав оваа конфигурација од АМЦ https://www.amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=41564&i=6&l=MK&q=Gamer&SupplierArticleID=&Action= истата ја има и во сетек само со подобра матична мислам ама некако многу пари земаат за склопување, прашањето ми е колку ке заштедам ако го склопам сам и дали има разлика во тежина на склопување на ваква по ’’напредна‘‘ машина од старите, бидејќи во школо имам расклопувано и склопувано ептен стари куќишта.
Ако ти е за гејминг конфигурацијата, смени ја графичката со појака а процесор земи кој било i5.

За составување напротив новиве компоненти се полесни за склопување, и да сакаш неможеш да утнеш.

За 44к имаш:

CPU: i5 4440
MB: Asus B85 Vanguard
RAM: 2x4GB DDR3 Kingston HyperX
GPU: Asus R9 280x DCII
HDD: 1TB WD Blue
PSU: Antec Neo Eco 620W
+ куќиште до 1к

И ќе вози игри 10x подобро од "гејмерската" конфигурација од Амц. (претпоставувам дека за гејминг ти е)

За 44к имаш:

CPU: i5 4440
MB: Asus B85 Vanguard
RAM: 2x4GB DDR3 Kingston HyperX
GPU: Asus R9 280x DCII
HDD: 1TB WD Blue
PSU: Antec Neo Eco 620W
+ куќиште до 1к

И ќе вози игри 10x подобро од "гејмерската" конфигурација од Амц. (претпоставувам дека за гејминг ти е)
Па конфикурацијата ке биде и за гејминг и плус за работа... значи викаш да земам Р9 280х, не сум користел Радеон и како што гледам подбора е 3 пати од 750 ТИ ама и троши 300 вати и дали матичната е од малите АТХ? и ако може поопширно зошто ке работи 10х подобро

Последно уредено:
Па конфикурацијата ке биде и за гејминг и плус за работа... значи викаш да земам Р9 280х, не сум користел Радеон и како што гледам подбора е 3 пати од 750 ТИ ама и троши 300 вати и дали матичната е од малите АТХ? и ако може поопширно зошто ке работи 10х подобро

Да mATX е матичната, ќе работи 10x подобро бидејќи i5 + 280x е многу подобра комбинација за гејминг од i7 + GTX 750 Ti. i5 4440 е доволен и предоволен за 99,9% од игрите (тие 0,01 се некои ситуации во игри како Battlefield 4 на огромни мапи со 64 играчи, i7 ќе даде нешто подобар минимален фрејмрејт но таа разлика е скоро непостоечка во однос на разликата меѓу фрејмрејтот што ќе го даде 750 Ti и 280x, + таа разлика меѓу i5 и i7 со Mantle ја нема веќе), а како што кажа и самиот 280x е барем 3x побрза од 750 Ti. За потрошувачката, смешна е разликата во сметката за струја, ај да земеше две три 280x па да направеше некоја разлика вака нема гајле, разликата во перформанси е многу побитна.
Башка, пишува на страната на Амц што напајање ставиле? Јок :pos:

Дечки ова ми е последната конфигурација.
Configuration_2.png

Кажете дали фали нешто, дали нешто не е како шо треба.
и се фаќа 27 000.
Мислам дека се имам шо треба...
Процесорот од АМЦ а се друго од Anhoch.
Дали имаат овие достава до дома?

Уф да не беше англискиот дел во насловот немаше да сфатам за што е темава. Фала многу. (Thanks a lot)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom