Изедовме 1,5 тони канцерогено пченкарно брашно

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Го скокна воведот на Ацид,а? :icon_lol:

Баш поради глупиот муабет на АХВ ја подвлеков.Директорот:Ни дојде канцерогено брашно, влезе слободно зш нашиве инспектори работат во лер.Ама сега ќе бараме одговорност од увозниците и малопродажбата, АХВ се тука само да соопштат :facepalm:
Од мобилен седев, сеа дури седнувам на ПЦ, не прочитав се ама јасно ми стана зошто не е прв пат ова сумљиви работи да преминуваат граница :) Грав од Авганистан, сомнително месо од Бразил ли беше..? сега и жито

Од мобилен седев, сеа дури седнувам на ПЦ, не прочитав се ама јасно ми стана зошто не е прв пат ова сумљиви работи да преминуваат граница :) Грав од Авганистан, сомнително месо од Бразил ли беше..? сега и жито

Еее, пред години 150.000 грла влегоа без преглед, ти за ова се секираш :D Гледајте на позитивната страна - стекнуваме имунитет :)

Еее, пред години 150.000 грла влегоа без преглед, ти за ова се секираш :D Гледајте на позитивната страна - стекнуваме имунитет :)
Стекнуваме имунитет?
Што ако ти кажам дека еден мој другар се разболе од сомнителни виршли,купени од Кванташки 3 денари пакување.
Заболе од сериозна бактерија и имаше дијареа цели 4 месеци,а требаше и на операција да оди,но извлече жива глава.

П.С ти го разбрав сарказмот,но сакав да го потенцирам ова како важно за темава.

:)

Затоа нивче, куќарче во планинче и си садиш кромидче ,пиперче, миперче и се по список...Јебем ти пакувана храна, побрзо од тоа ќе умрам него од цигарите и штокот.

Стекнуваме имунитет?
Што ако ти кажам дека еден мој другар се разболе од сомнителни виршли,купени од Кванташки 3 денари пакување.
Заболе од сериозна бактерија и имаше дијареа цели 4 месеци,а требаше и на операција да оди,но извлече жива глава.

П.С ти го разбрав сарказмот,но сакав да го потенцирам ова како важно за темава.

Па се купуваат ли виршли од Кванташки за 3 денари пакување?!?!

Па се купуваат ли виршли од Кванташки за 3 денари пакување?!?!
Се извинувам што не дообјаснив.
Јадеше хот-дог во една никаква сендвичара,а пота дознавме дека виршлите се купени од Кванташки по цена 3 денари пакување.

Се извинувам што не дообјаснив.
Јадеше хот-дог во една никаква сендвичара,а пота дознавме дека виршлите се купени од Кванташки по цена 3 денари пакување.

Ајдеее...

Во еден американски игран филм што се вика The Matrix имаше една реченица што ја кажува пророчицата на девојчето “cookies need love like everything does" во превод - На колачињата им треба љубов како и на се друго. Значи за се што прави човекот како прво треба да го прави барем со малце љубов. Дали ке правиш геврек или столче, направи го со љубов.
Работам графички дизајн во една печатница, и скоро секој ден ми доаѓа некој за етикета или кутивче да му дизајнирам за некој прехрамбен производ. Се е шкарт, нема ни 2 грама природно од 100 грама во сите тие производи, дури и за медот нашле начин да го прават фалц, некоја врста на желатин, како што прават ефтин демек мармалад епа сега и медот го прават... пчелите останаа без работа. :)
А да не зборувам за црвен пипер, зачините како вегета, какао и др.
Значи луѓе не прават јадење за луѓе со љубов, се е без љубов, се прави свашта и по секоја цена за да се дојде до пари.

Чим не гори парламентот, ќутете и наведнете се повеќе.

За што плаќаме по 25 евра на граница за фито санитарен преглед на секој тон брашно од Србија не ми е јасно:facepalm: За што се дреме по 24 часа за анализа на брашното. За што се вади еден тон документација, за што пропишуваат квоти за влез и за што се прави контрола на увозникот.
Ебате системот што го имаме, ќе не иструјат како глувци неспособниве административци.

За што плаќаме по 25 евра на граница за фито санитарен преглед на секој тон брашно од Србија не ми е јасно:facepalm: За што се дреме по 24 часа за анализа на брашното. За што се вади еден тон документација, за што пропишуваат квоти за влез и за што се прави контрола на увозникот.
Ебате системот што го имаме, ќе не иструјат како глувци неспособниве административци.
Барем расипано овчо месо да увезувале,само една група на луѓе ќе страдаше многу повеќе од останатите.

:sneaky:

Додека не почне во државава да се воведе електрична столица секој ке рпави што сака :) :)

Со оглед на тоа што сме еби ветер држава која воопшто или многу малку се грижи за безбедноста на своите граѓани и не ме чуди што јадеме што најдеме.

Слушај и тоа е бизнис, ако вика Државна агенција. И како и секој бизинс профитот е на прво место. Сеа од една страна се штеди на ресурси, од друга се создава прилив. Најдобро кај ова знаеш шо е? Они ги пишуваат правилата.

Знам дека звучи на теорија на заговор, ама не е. Доста несвесно е направено ова. И баш тоа е проблемот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom