Издувување

Си вежбам карате дома, скокам, или едноставно излегувам на прошетка.

правам разни работи кои ме релаксираат-спиење, прошетка, слушање музика, филм итн

Се дерам како ненормален..Така најмногу се троши енергија..

Најчесто спортски активности и трошење енергија па да се осети болка и потоа еден убав одмор.

Возам велосипед, трчам, скокам по собата на некоја песна од Ајрон Мејден, Металика и сл., викам, пешачам...

пуштам гласна музика.....и правам егзибиции низ дома
иако ретко ми се случува тоа
обично се ми е планирано....а кога ми останува време седам на компјутер....

Го земам точакот и одам на кеј најчесто, но во тие моменти не би одбила било каков спорт, само да троши енергија на големо.
Ако временските услови не се за спорт, пуштам гласна музика низ дома и земам да чистам (thanks to my zodiac sign), еднаш дури земав во еден ден гаражата ја исчистив, сосе мојот спрат во куќата, дури земав и вариолајт завесите едно по едно ги чистев, внимателно :icon_cool. Друга солуција.. се симнувам доле кај мајка ми и татко ми, им правам муабет, се смеам како зелена, им досадувам додека не им се збоктиса од мене :icon_lol:, па потоа одам уште еден спрат подолу кај баба ми, па потоа една куќа подесно кај тетка ми и така до бесконечност :)

Zavisi sekogas razlicno znam da odam da trcam so mene mp3 i house music a u zadnje vreme odam i na bodybilding taka da tamu izleguva cela negativa od mene i potoa sum celosno nasmean :pipi:

најчесто играм фудбал и одвај чекам некој да ме допре па да му се развикам и така да се издувам :pipi: или возам точак

Играм фудбал, се возам со скутерот ако не е времето за надвор слушам музика дома 4-5 одбрани песни или гледам некои партиски клипови :toe:

Зимам го скејто и да врне и да вее и бура да коси .....мала шала.Па најчесто се издувувам со скејт а понекогаш со точок или ролерки...Ако не е времето за спортови пуштам метал до даска и се глупирам демек свирам на гитара...некој одстрана да ме гледа можеби ке си помисле дека сум ретардирана но битно јас ја трошам целата енергија...

Секоја недела се издувувам...ќе трпам 6 дена и кога ќе дојде недела одам на утакмица и таму се дерам и заборавам на се и ми е полесно...додека си таму погледот ти е кон воџата мислите на теренот и забораваш на се...вишокот негативна енергија после ќе го потрошиш ако има некоја фрка надвор и така:fajt:

Отварам прозори и врати низ цел стан и се прави промаја, ме издувува до даска.
Иначе би дувал и марихуана.

Излегувам и сама шетам по улици.Така ми е најубаво.

хах.. летно време палам кола ролерите со мене на стаза и по цел ден знам да возам. стазата по 3 пати сум дочекал да ја свртам у двата правци или па ако се погоди викенд увек има добри места за искачање па трошам вишаков.
зимно време помалку мислам дека имаме вишак на енергија но сепак и за тоа иамм решение... малку чудно може ке е ама ке запалам кола и се возам на места каде шо не сум бил и обавезно музика шо лично мене ми се свиѓа, знам да се искачам на бродец скроз до врв, знам драчево да го извртам цело а верувајте не е мало!!!
некад знам на приемр да отидам кај другар и да му речам брат досадно е нема шо да се прај вишак енергија се има кажувај чаре! опции има милион, шетња пиење трчање возење и слично

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom