N
n/a
Гостин
Ne.Eureka Ivana,
dali toa znaci deka radikalnite stavovi se svojstveni/dominantni na mnozinstvoto od srpskite gragjani?
Mirni se ko bubacki i samo cekaat nekoja `evropska` bugarska budala ko tebe da im dojde i da im sere nesto za dobrososedstvoto i blagostanjeto koe sto ke nastane odkoga ke im zemat edna soba od kukjata u koja sto ziveat (aludiram na Kosovo).Al sto se zaebaa u.p.m,pa toa ti e sobata u koja sto stoi ikona i kandilo...(i nema rogovi,kopita i opaski kao u nekoi drugi crkvi,cii sto gragjani se em pravoslavni em slavat so katolicite praznici itn),pa ovie nejkat da ja dadat i korektno im vikaat da popusat malku i da begaat dur ne im naebale sve zivo i divo od familija sto nosi stikli...i hop,pazi sega,srbite bile radikalni???
Ludilo bate...:baeh:
1.Koga UK ke se raspadne i ke im dadat vekje ednas nezavisnost na onie jadni shkoti i ke prestanat da ubivaat deca u Irska...
2.Koga onie spancite ke im dozvolat na kataloncite i baskite vekje ednas da imaat nezavisnost i sloboda koja sto u krv ja imaat plateno 10 pati povekje od albancite na Kosovo...
3.Koga onie italijanite ke dozvolat severot da im se oddeli od jugot...
4.Koga ustasite ke ja priznaat kraina i ke vratat se sto e srpsko sto so decenii vekje go kradat,otugjuvaat i raspolagaat kako imot
5.Koga Bosna definitivno ke se raspadne
6.Koga Makedonija ke priznae Ilirida,posto jebi ga...

7.Koga Bugarija ke priznae avtonomija so pravo na otcepuvanje na turcite vo ludogorieto i rodopite
E tek togas i srbite ke go priznaat Kosovo i site zaedno ke si pusime hasis i ke se tapsame po ramo u taa ciganska evropa koja sto e samo uste eden velikogermanski proekt i nisto povekje od toa.
A pored ostalo...jas so svabo tradicionalno sakam da se gledam kroz nishan,posto ete...

Aj prijatno.