Избори 2008 - последен ден пред изборниот молк

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе еве повторно ќе кажам, од моето друштво, кое брои околу 10тина души 5 од нив беа со СДСМ членска книшка. Од тие 5 души, 4ца ќе гласаат денеска за ВМРО-ДПМНЕ, а останатите 5 кои биле горе-долу неутрални низ изминативе избори, на овие ќе го дадат својот глас за ВМРО-ДПМНЕ.

Што значи дека ако порано од тие 10 души гласовите биле вакви:

Јас- ВМРО-ДПМНЕ
2. Демократска Алтернатива
3. СДСМ
4. СДСМ
5. СДСМ
6. СДСМ
7. СДСМ
8. СДСМ
9. Не-ВМРО-ДПМНЕ
10. Не-БМРО-ДПМНЕ

Денеска се: 9 за ВМРО-ДПМНЕ 1 за СДСМ :kesa:
Хех, јас имам 8 другари. Од тие 8 другари, 7 беа СДСМ, а еден (јас) бев ВМРО, отпрвин ДПМНЕ, па НП. Сега, 7 се СДСМ, а јас повеќе не сум ВМРО. Не сум ни за СДСМ, не сум неточен. Како што на мојата фамилија и било тешко после 2006, никогаш. Ни зеде ова ВМРО-ДПМНЕ(СДСМ-лајт) од лебот.

Абе ако дојдат СДСМ на власт-ќе влеземе во нато за 6 месеци ама со фиром. Од друга страна ВМРО-ДПМНЕ мислам дека сосем доволно направија за овие 2 години,но факт е дека немаат направено ништо посериозно-нити странски капитал,нити субвенции во земјоделството. Јас сепак мислам ВМРО-ДПМНЕ ќе победи доста убедливо на избориве

Шекеринска го предизвикува Груевски на ТВ дуел

вторник, 20 мај 2008
x.gif

Биди јунак и немој да бегаш од женски фустан, му порачува Шекеринска на Груевски :pos:
g-s-vo.jpg
Претседателката на СДСМ, Радмила Шекеринска уште еднаш, овој пат преку спот го повика премиерот Никола Груевски на директен дуел пред граѓаните.

Таа бара од премиерот да “биде јунак и да не бега од женски фустан“ затоа што народот сакал лидерите на најголемите партии да ги соочат своите аргументи.

Лидерката на СДСМ прифаќа дуел со претседателот на ВМРО-ДПМНЕ “на било која телевизија, кога сака и каде сака“, затоа што според нејзино мислење граѓаните не можеле да ја донесат вистинската одлука “без реклами и без цензури“, ако не добијат прилика да слушнат што за најважните прашања за инднината на државата мислат водачите на власта и на опозицијата.

Од Социјалдемократскиот сојуз велат дека “за жал другата страна досега не се одзва на ниту една покана од медиумите за изборен дуел помеѓу политичките лидери

Извор: http://kirilica.com.mk/vest.asp?id=7256

Партии со Накрадули, Дебилијан, Влаткица Ѓорчева, Антонио Милошов (Аспарухов) не се арни за Македонија. А да не зборам за разни Аљи подваљи, Мендух - злодух и тн.

Затоа овие избори се непотребни, беспредметни и на нив Македонија и македонскиот народ ќе гласа за свој убедлив пораз.

Се додека нема нов субјект, нема напред, овие се како сидро, ленгер, не држат во место да тапкаме додека сите одат и грабаат нанапред. А според моето нескормно мислење, тапкањето во место додека другите грабаат напред е еднакво на назадување.

Јебига.

Партии со Накрадули, Дебилијан, Влаткица Ѓорчева, Антонио Милошов (Аспарухов) не се арни за Македонија. А да не зборам за разни Аљи подваљи, Мендух - злодух и тн.

Затоа овие избори се непотребни, беспредметни и на нив Македонија и македонскиот народ ќе гласа за свој убедлив пораз.

Се додека нема нов субјект, нема напред, овие се како сидро, ленгер, не држат во место да тапкаме додека сите одат и грабаат нанапред. А според моето нескормно мислење, тапкањето во место додека другите грабаат напред е еднакво на назадување.

Јебига.

Се согласувам со гарфилд, во правое е моменатлната политичка така нарелена елита е :drk:

Се согласувам со гарфилд, во правое е моменатлната политичка така нарелена елита е :drk:

И Јас се согласувам дека одприлика е така, ама ситуацијава е таква каква што е моментално.

Слагам се и ја, затоа ќе си го поништам ливчето!

И Јас се согласувам дека одприлика е така, ама ситуацијава е таква каква што е моментално.

...... да твоите немаат теорија на избориве па затоа ти ги нарекуваш сите овде “испрани мозоци’’ и “пратиски војници’ а ти си као над политичко биЌе знам знам прав си и јас се солгасувам

...... да твоите немаат теорија на избориве па затоа ти ги нарекуваш сите овде “испрани мозоци’’ и “пратиски војници’ а ти си као над политичко биЌе знам знам прав си и јас се солгасувам

Немој така невистини да шириш, Јас ги нарекувам така само оние кои заслужиле, а за перење мозок, имам напишано два три коментара, подолги, па може да видиш кои се моите ставови.

Перење мозоци НАВЕЛИКО, 1990/2008.

Јебига.

А се додека НЕМА “НОВ“ СУБЈЕКТ сакале или не,како и да се вртиме пак некој од нив ќе биде на власт. Неможе нишо да се смени.

Евентуално “НОВИОТ“ субјект пак ќе произлезе од веќе постоечките така да... бајати опции нема да понудат ништо ново, тапа.

Надмина рејтингот на ВМРО 30 %.Нека продолжи со навредите Рада ќе надмине и 40 %.

Шекеринска го предизвикува Груевски на ТВ дуел

вторник, 20 мај 2008
x.gif

Биди јунак и немој да бегаш од женски фустан, му порачува Шекеринска на Груевски :pos:
g-s-vo.jpg
Претседателката на СДСМ, Радмила Шекеринска уште еднаш, овој пат преку спот го повика премиерот Никола Груевски на директен дуел пред граѓаните.

Таа бара од премиерот да “биде јунак и да не бега од женски фустан“ затоа што народот сакал лидерите на најголемите партии да ги соочат своите аргументи.

Лидерката на СДСМ прифаќа дуел со претседателот на ВМРО-ДПМНЕ “на било која телевизија, кога сака и каде сака“, затоа што според нејзино мислење граѓаните не можеле да ја донесат вистинската одлука “без реклами и без цензури“, ако не добијат прилика да слушнат што за најважните прашања за инднината на државата мислат водачите на власта и на опозицијата.

Од Социјалдемократскиот сојуз велат дека “за жал другата страна досега не се одзва на ниту една покана од медиумите за изборен дуел помеѓу политичките лидери

Извор: http://kirilica.com.mk/vest.asp?id=7256
До кога ли ќе се палат луѓево на оратори?
Но тоа е логиката, ако знае да јаде гомна сигурно знае и да ги прави па други да сркаат. Тоа е целата логика на гнр...

Јебига.

Има има,Партија за европска иднина. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom