Избор на најдобра песна од поранешна Југославија

Статус
Затворена за нови мислења.
Van Gogh - Tragove proslosti :pipi:

Bez kraja put
Na njemu, sam
I dalje hocu da znam
Gde vodi san
U kakav dan
I dalje hocu da znam

Tragovi proslosti u meni
U noci bez jutra

Што беше тоа љубов
одговорот е кај Васил Хаџиманов,што е тоа љубов или се е панаѓур, слушнете го
ВАН ГОГ овој пат - далматинецов е и премногу форсиран,и не заслужува толку.

Никој!
Ван Гог (не знам зошто, ама) ич не ги можам, а Оливер не ми е на плејлиста.

Значи после долго мачење и пробување да издржам да не прокоментирам,на крајот неможев повеќе и морав...
Добро бе ве читам и ви се чудам...овој неможам да го смислам,оној не ми се допаѓа,овој не е мој тип.....а да ве прашам нешто ?сте го прочитале насловот на темава?
..."Избор на најдобра песна од поранешна Југославија"...
и...што тука има врска со изведувачите?
Ако не ми се допаѓа изведувачот тоа значи дека песната не треба да биде гласана???,иако била огромен хит за своето време???

Значи после долго мачење и пробување да издржам да не прокоментирам,на крајот неможев повеќе и морав...
Добро бе ве читам и ви се чудам...овој неможам да го смислам,оној не ми се допаѓа,овој не е мој тип.....а да ве прашам нешто ?сте го прочитале насловот на темава?
Ако не ми се допаѓа изведувачот тоа значи дека песната не треба да биде гласана???,иако била огромен хит за своето време???
Изведувачите се тие кои ги правеле песните. Ако изведувачот некој не го сака, голема е можноста да не ја сака и неговата музика, песна, дело, иако имаше отстапки и допрва ќе има, каде некој не обожава некој бенд, но песната му е симпатична од истиот.
Е сега во случајот да се поклопат двајца изведувачи чија музика не ја сакаме според субјективна оценка, имаш воздржување. Секој го дава гласот според свое гледиште и поврзаност со песната. Некоја песна може да биде и најголем хит во свое време, па според мое, твое гледиште да не ја бива, туку ете истуркала како што истуркала. Пример, http://www.youtube.com/watch?v=9bZkp7q19f0.
Реалноста е дека песната стана од нигде никаде хит, било на зафрканција, било ради глупост, било поради спот, па така, ќе се најди некој што ќе кажи-Еј абе Гангам стајл е закон певлива песна. Друг еј, абе Псај е ретарда и песнава е тешко срање. Трет- Песната е префорсирана ама е Ок. И така пак имаш идивидуални мислења :) Изведувач се поврзува со песна и обратно.
Секој гкас индивидуално мислење, секоја оцена индивидуално гледиште.

Што се буниш, нели гледаш дека реметам цензус (излезност, неважечки ливчиња и други статистички сколободии)?! :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom