Избор на најдобра песна од поранешна Југославија

Статус
Затворена за нови мислења.
Đorđe Balašević - Ne volim januar (Bezdan,1986) - 18
-Fiend
-ION
-dzonyb
-slobbo
Zdravko Colic - Produzi dalje(Ako pridjes blize,1978) - 9​
-Anco
-Iceboy
Се извинуваме за доцнењето, Forrest Gump е крив! Од нервоза затоа што Io Sono Interista гласаше исто како него за прв пат, а потоа не си го смени гласот, го удри силно со тупаница модемот и истиот цркна, а „дежурната“ екипа на неговиот интернет провајдер ќе му го замени дури утре! До тогаш ви праќа безброј бакнежи, и ви порачува да гласате со ум. А следниот дуел е:​
Marina - Prljavo Kazaliste (Zaustavite zemlju, 1988)
Balada o Pisonji i Zugi - Zabranjeno pusenje (Pozdrav iz zemlje Safari, 1987)

Леле ако ја исфрлите Марина, ќе ве барам низ цела Македонија, а за некои и преку океан ќе отидам.

Е така... :D

Забрането пушеЈне
едната песна ми буди спомени како ептен мал, пример трето одделение, другата ми буди спомени од Апореа, гимназиски денови. Жими таквото сум разбирал во трето одделение, средното беше бурно, динамично, енергично време.

А јас и ден денес неможам без неа, боже, боже спаси ме....
Толку нешта ме врзуваат со песнава... Но од друга страна неможам никако да гласам против Пишоња и Жуга... Така да овој пат...воздржан...ќе уживам во двете песни.

Пишоња и Жуга. Why? Песна во која е употребен зборот „вени“ ме потсеќа на самоубиство, а не сум самоубиствено расположен. Плус, не сакам многу неартикулирани звуци во песните како „ујеее“, „уоуоуоу“ и сл. затоа што ме водат до констатација дека текстописецот бил неинвентивен, т.е. дека не го бивало! Дополнително и - Марина сметам дека е преценета песна!!! И тоа премногу преценета! ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom