Избор на најдобра песна од поранешна Југославија

Статус
Затворена за нови мислења.
Мораат овој пат Хаустор да тепаат :P Aко треба комшииве ќе ги зачленам само за да гласаат. Ај ја исфрливте шо ја исфрливте Млад и Радосен :ROFLMAO:

Можеби е најпознатата песна од Хаустор, и можеби е нивниот најголем хит, па затоа ја сакам најмалку - некако ми е преслушана. Сепак, и најлошата песна на Хаустор (па подоцна и во поново време на Дарко Рундек Карго Трио) да е, би била подобра од било која на Чорба (excluding Кад ходаш). Се разбира, Рундек!!!

Не би рекол дека оваа е нивната најпозната песна , ми се чини дека Ена е попозната и попопуларна , но во секој случај ова е една од нивните најпознати песни .

Riblja Corba - Lutka sa naslovne strane

Мораат овој пат Хаустор да тепаат :P Aко треба комшииве ќе ги зачленам само за да гласаат. Ај ја исфрливте шо ја исфрливте Млад и Радосен :ROFLMAO:

Ако победи Чорба веднаш:
- ќе почнеме да протестираме
- ќе прогласиме изборни нерегуларности
- ќе го бојкотираме понатамошното гласање :icon_mrgr:

telecja_corba.jpg

Savršenstvo bez mane.

Какви две прекрасни песни не е фер значи (n).Гласам за Чорба но НО мислам дека после Нико као ја за оваа песна највеке ке жалам ако испадне:(

Не би рекол дека оваа е нивната најпозната песна , ми се чини дека Ена е попозната и попопуларна , но во секој случај ова е една од нивните најпознати песни .
Па ОК, може е, не велам не! Во секој случај, оваа мене ми е најпреслушана ;)

Riblja Corba - Lutka sa naslovne strane
Ti si savrsenstvo bez mane
Ti si deo vojnickih snova
Ti si lutka sa naslovne strane!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom