Избегнувате ли личности кои претходно биле во долга врска?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Не избегнувам, ама најчесто се искомплексирани, не знаат како да се опуштат на состанок и се однесуваат како билмези.

Хахахаха како што ги читам мислењата на темава сфатив дека многу форумџии си мислат дека темава гласи - Избегнувате ли личности СО КОИ претходно СТЕ биле во долга врска :facepalm: Морав да кажам, ептен ми е смешно, фала што ме насмеавте, сериозно!

Во врска со темава мислам дека треба да поминат барем неколку месеци пред да почнеш нешто со некој што бил во долга врска. Не мора да значи дека уште ја сака таа личност или дека ја бара во други, ама обично после долга врска сите сакаат да ги прават работите што не можеле да ги прават додека биле во врска, или кажано на друг начин - да проживеат уште малку пред пак да влезат во сериозна/долга/whatever врска.
Еве сега ми е позната една ваква ситуација - дечкото излезен од долга врска пред месец-два се гледа со една другарка и како што гледам не иде на добро...

izbegnuvam tie uste mirisaat na seks so bifsata na raskinuvane uste im e rano da pocnat nova vrska uste se ocajni treba da cekas da pomine vreme ili samo muvane nesto seriozno so niv ne.....................osven tao ke ti ja polnat glavata so bifsata so toa kolku go povredila i ti treba da pazis celo vreme na toa da ne go napravis istoto i toj te potsetuva celo vreme deka si znalela deka treba da bides po fina so nego nesmees so prst da mrdnes...............loso ti se pisuva

После долга врска машките само сакаат да се забавуваат со различни девојки и тешко дека помислуваат на повторно врзување (барем не во блиска иднина). Па видете вие самите колкава е веројатноста да бидете искористени.

Избегавам да имам долга врска со девојки кои претходно имале долга врска, не дај боже претходниот да им бил прв...тоа не умира.
Па ќе ти се закануе тој претходниот и слични патетики.

Не е сапунче, ама ако ја прв не сум измил раце со него сигурно не сакам последен да бидам.

Избегавам да имам долга врска со девојки кои претходно имале долга врска, не дај боже претходниот да им бил прв...тоа не умира.
Па ќе ти се закануе тој претходниот и слични патетики.

Не е сапунче, ама ако ја прв не сум измил раце со него сигурно не сакам последен да бидам.
Абе прв си е прв. Ко што првата ти била прва. Тоа на сите им останува, вечно. Лицемерно би било да очекувам да го заборави, кога јас мојата не ја заборавам. Знам дека е во минатото, дека било-и-прошло. Но јас сакам да бидам тој што ќе и даде до знаење дека додека е со мене, ќе пробам да ја направам најсреќната девојка на светов. Нема да дозволам да за било што жали. Да и било што фали. But there is a fine line between џентлмен и потрчко (папучар). Оној што не ја знае, е второво. Оној што знае до каде треба да оди, секогаш ќе биде првово. И таа, што год да направи, колку год да била претходната врска долга, секогаш ќе чува посебно место за тебе во срцето. И вечно ќе те памти како најсилната втора Љубов!
--- надополнето: 29 јануари 2012 во 16:06 ---
После долга врска машките само сакаат да се забавуваат со различни девојки и тешко дека помислуваат на повторно врзување (барем не во блиска иднина). Па видете вие самите колкава е веројатноста да бидете искористени.
Без генерализирање, не се сите машки (а ни женски) исти...

Имав јас интересен случај со едно типче :)) Он раскинал со бившата со која што се маткале некои 4 години и се мувавме па се фативме бла бла...кај мене се јавија сомнежи дека он уште осеќа неешто за бившата и му кажав отворено ако сакаш да си со неа биди со неа, ама не ме мотај кажи ми, а он тука ми вика абе не со неа е завршено ( ама женско ко женско не верува нели, дур не и се докаже ) и за да биде уште поинтересно си бевме сите тројца заедно во едно far away градче за 1ви Мај, она имала викендица таму а и он исто. И за да не испадне тапа муабет ја се тргам од него за нејзе да не и биде незгодно хаха ( дека сум многу фина нели). guess what последната вечер он се смири со неа и не можеше во очи да ме погледне. Така да од искуство бегам од таквите прибидејќи имаат некаков си товар со себе, па од кај да знам јас дали он сака да е со неа кога е со мене и слични дилеми..Не викам дека треба или не треба да се избегнуваат ама јас не сакам такви луге во моја близина кога се работи за љубов, за другарчиња нема проблем :)

Девојка после долга врска....се е до проценка, ама најчесто ако нема поминато бар 6 месеца не пипам и ставам ѕид. Нејкам јас да учестувам во нешо као winning the break up or rebound boy:)

Девојка после долга врска....се е до проценка, ама најчесто ако нема поминато бар 6 месеца не пипам и ставам ѕид. Нејкам јас да учестувам во нешо као winning the break up or rebound boy:)
Ама глупо е да прашам : си имала некоја свежа врска, или? Некако не иде...

Зависи од тоа пред колку време била таа врска. Јас одев со еден тип кој пред 6 месеци раскинал 3ипол годишна врска, ама уште не ја беше преболил. Инаку јас во принцип сакам мажи кои имале долги врски зашто ми делуваат посериозни и поодговорни, зашто некој кој нонстоп менува партнери, не е материјал за врска. Јас врската ја сфаќам сериозно, ако немам такви намери, не се ни врзувам.

Да, избегавам баш поради тоа што најчесто не се изладени тотално, не расчистиле со минатото и прошлата врска. Сепак многу години поминати со некоја особа си го прави своето, не е така лесно да се избрише све. Треба време, а јас не би влагала во врска со тазе раскинат дечко од долга врска, баш ради тие причини.Никако...
А исто така многу е битно дали е во контакт со бившата сеуште. Ако е и се дружат големи се шансите да се смират а јас тука да изигравам негова утеха или тепање време у меѓуфаза - НЕам НамерА. Затоа прво гледам дали расчистил емотивно со бившата, дали е оладен скроз за неа, па после може да се иде даље. Заљубени дечки во друга девојка не се и нема да ми бидат интересни, и во мој видик воопшто.

Едниот од врската, оној што раскинал веројатно има веќе нова врска поради која и раскинал или од што веќе му било сеедно може да почне нов живот. Од оној оставениот/изневерениот бегајте, заразен е шири патетика. Додека не се најде во реалноста, преболи и расчисти со себе си, никој не му треба.

Имав искуство со една штотуку излезена од 4годишна врска (лошо)
знаев како стојат работите и не и верував па затоа цело време ја терав само да се муваме дур се не се расчисти, дур не се олади...

али ете некако ме убеди и почнавме да идеме за по некој месец да дознаам дека се гледале :facepalm: (криво ми е што знаев дека така ке биде и се сјебав).
изговорот беше дека тоа било од навика бла бла бла...
среќа беше што не бев затрескан али проработе инатот и не ја оставив дур не ја отргнав од него скроз. типот шо да ви кажувам затрескан до небо, 5-6 пати ке се самоубиваше :tapp:
помина се, она молеше на крај :)

пак ке кажам дека ми е криво што така испадна, се е јасно у ваквите ситуации, 2ца другари со долга врска истото го правеа со бившите, се гледаа одреден период ради секс, навика и слично се дур не тргнат по други патишта.
така да веќе здрава нога у трн не ставам.

Не треба да се генерализира за вакво нешто, сите сме различни карактери, секоја врска е прекината заради одредена причина, оправдана или не.....Секој треба да добие шанса, од каде знаете која е причината поради разделбата....Тоа што некои луге се со слаб карактер, и "после смрт болест бараат" не го оправдувам. Но дека не треба да се влегува во врска со некој што имал претходно долга и неуспешна врска, е сосема погрешно. Еве влезеш во таква врска, и можеби тоа ќе биде најубавото нешто што ќе ти се случи во животот. Секогаш вреди да пробаш, ако не биде, нема многу да се каеш ќе помине тоа, но ако не пробаш и потоа ја гледаш таа личност често среќна и насмеана со друг, а ти се шеташ како мува без глава барајќи ја девојката која немала долга врска, долго ќе плачеш за пропуштената шанса која веќе никогаш нема да се повтори.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom