Избегнувате ли личности кои претходно биле во долга врска?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Не.Зашто да ги избегнувам?Тоа значи имаат искуство и знаат што бараат во животот.Баш ги почитувам поради нивното искуство.

Не ги избегнувам. Тие личности сепак ми се драги и со нив имам поминато убав дел од животот, нема потреба да бегам од нив или да се правам дека не ги забележувам. Убаво ми е кога ќе ги сретнам и кога ќе си направиме муабет.

Напротив, многу ми е драго кога ќе ги видам. Како и да е, таа личност сигурно ме познава многу добро и многу работи заедно сме ги поминале.

Не ги избегнувам,но доколку на пример тие се со тебе веднаш по раскинувањето со девојката,тогаш мислам дека повеќе би бил со мене за да и докаже на бившата дека не ја сака или нешо друго ако се имаат скарано,а не дека ме сака...Сепак мислам после долга врска треба одмор

ne,nemam zasto naprotv ako sum premnogu zainteresirana ke bidam svesna a moze bi i ke ocekuvam deka bi mozel i so mene da ima dolga vrska,neznam kako eden vid na potpora toa go svakam!!;)

od sekogas cvrsto sum stoela zad faktot deka kaj mene, tie maski sto prethodno imale dolga vrska nemaat sansi. No sega razmisluvam na taa tema. Ne diskriminiram, i nema nikakva druga pricina zasto ne bi im dala sansa, osven taa sto jas bi mislela deka vo sekoja naredna on ke ja bara nea, deka mozebi jas ke mu bidam uteha, deka ke se potsetuvam na vremeto pominato so nea, i deka sepak, ona ke mu ostane mozebi edinstvenata sto ja sakal. Ne znam nekako ne veruvam deka mozes taka lesno da zaboravis period od godina ili dve godini nezavisno...ne mozes taka lesno da zaboravis sto se si pominal so nekoj i kako toj nekoj napravil da se cuvstvuvas...ama ne znam...eve bas sea mi se pojavi eden so prethodno godina i pol vrska...pred godina dena raskinaa...celosno sum zbuneta:) ponekogas zivotot ni go dava bas ona od sto begame :) *

Првичната моја реакција, кога го прочитав насловов на темава беше:АХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХА.
Генерално гледано, мојата реакција е таква, затоа што, колку и да изгледа самиот наслов и тема полн со предрасуди, има добра вистина во него.
Е сега, лично не сум избегнувала, ама искуството покажало дека требало да избегнувам и тоа, од оние тазе прекинатите.
Од друга страна, искуството, пак ми покажало, дека не е толку до должината, јачината, интензитетот или должината на прекинот помеѓу врските колку што е до карактерот и решеноста на човекот.
Така да, добро проценете пред да бегате или останете :)

Зарем оној кој не бил задоволен од својата врска, не го пронашол тоа што го сака, треба да биде осуден на самотија цел живот?
Од моја гледна точка, не е битно кој колку долга врска имал, битно е дали чувствува нешо кон бившата и дали расчистил со себе пред да се впушти во нешто ново. Секако не би сакала некој да ме искористи како рамо за плачење, утеха а после извесен период да се врати кај екс цурата. У принцип не сум човек што се впушта после врска во нова врска затоа што железото може се кове додека е топло и клин со клин се избива ама чувствата и сеќавањата не бледеат брзо. Така да не брзам со одлуки, а и не сакам/не терам некој друг да брза после долга врска. Многу е глупо некому да даваш лажна надеж, затоа се фино лепо се објаснува у старт и се игра на отворени карти, шо би нек би.

Од ништо не бегам и не избегнувам, што ќе дојде како предизвик го сметам. Ама сепак сум малку повлечен поради друга причина баш во моментов инаку ааааааааа :icon_lol:.

Некој што бил во долга врска и раскинал е многу... како да кажам... претпазлив во новата врска и тоа може да создаде проблеми, значи, се зависи од тоа зашто тие раскинале, ако било неверство на пример, тогаш тој или таа во тебе ќе ги бара знаците што кај бившиот/та ги промашил/а и постојано ќе прави споредби. Но ова не важи за сите, значи , некој после долга врска добива позитивно искуство, созрева и е подготвен за нова врска, но најчесто , за жал, не е така и по долгите врски луѓето излегуваат со лузни и сомнеж за новите врски

Не можам да гледам објективно на темава, од причина што сега излегов од долга врска, ама некако глупаво ми изгледа единствена причина некој да не сака да биде со некого да биде должната на претходната врска, а не силината на чувствата.
Јас, би му дала шанса на некој кој ми се допаѓа без разлика на претходната врска. Ако биде, ќе биде. Ако не, си одиме со нешто научено од врската и толку.
Барем за мене знам, дека ако сега имам врска со некој друг, ќе вложам се од себе да успее. Ако нема можности врската, ќе прекине поради карактерите на новите актери, а не на претходните. Нема да се замарам со претходниот дечко, бидејќи прво си рачистив во главата дека не го сакам,па раскинав со него во себе, а потоа и го известив и заврши се.
Пострашни и поранливи се оние на кои им раскинале, а уште се заљубени. Оние кои раскинуваат, можеби како мене, раскинати биле поодамна, ама не објавиле:)

Ако го има зборот бивша тогаш врската прекинала поради некоја причина.
Зашто да се избегнуваат такви личности?Секој си има свие минато зад себе,секој од некоја врска научил нешто поинакво.За некој се смета дека од предходната врска научиле нешто па нема да го пофторат истото со новата љубов.
Но познавам и личности што сеуште неможат да заборават некој/а па утехата ја бараат во друга-ем себе си си се повредуваат ем и др.страна.
За секој доколку му било убаво додека бил во врска ќе останел со таа личност а не да се прекине врската....

Не.Напротив.Таквите луѓе што решиле да раскинат долга врска сигурно се многу цврсти како личности.
Повеќето луѓе се плашливци дека "леле ако раскинат не ќе можат да најдат друг/га" и најчесто остануваат да и робуваат на врската,иако она биднала без врска.

Не, побогати се со искуство кое сум го немал и тоа болно, и го пребродиле !

аууу од нив бегам коа ќе дознаам дека биле во долга врска ко од чума ми е од тоа:vozbud: хехе ужас:D Тие обично имаат трауми непреболени чувства емоции за бившата и многу често се и во контакт со неа и кој ке знае и ке се замара што ли прават заедно уште:cautious: Затоа..ако чујам имал долга врска одма си идам...Тие луге се најчесто потрошени во сакањето и емоциите и прошле све и знаат све и немаат предизвик да почнат од почеток све тоа одново....Истрошени се и уморни од љубовта и најчесто и РАзоЧАраНИ од истата ..меланхолични депресивни и стално зборат и спомињаат на секој втор збор е јас со бившата девојка ова праев она:sick::sick::sick:.......е затоа бегам од истите...што ке ми е таков!!!!:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom